Jump to content
  • entries
    5
  • comments
    9
  • views
    709

Em's seizoen 2013


Nepomuk1983

11,932 views

Ik ben Emily nog net achterin de 20 en woon in de Hoeksche Waard. Ons huis staat beneden aan een dijk en heeft een voor, zij en achtertuin. In de afgelopen 2 jaar dat we hier nu wonen heb ik in de zijtuin een klein moestuintje gehad en met redelijk succes aardbeien, frambozen, sla, komkommers, tomaten, wortel, paprika en andijvie gezaaid/geplant en geoogst.

 

In de achtertuin staat een grote kattenren, een tuinhuis en een caviaren (allen met inwoners) en daar is niet zo heel veel plek meer voor plantjes. Het grootste gedeelte beslaat echter de voortuin en die is eigenlijk een beetje op zijn beloop gelaten de afgelopen jaren omdat het toch veel werk was, en ik geen idee had wat ik er mee wilde. Nu heb ik dan eindelijk mijn plan uitgedacht en wil ik proberen om zowel groenten, fruit als bloemen door elkaar in mijn tuin te zetten. Mijn grote inspiratiebron daarvoor is ALys Fowlers Edible Garden (tv serie en boek).

 

Grootste plannen dus... nu nog waar maken. Om een indicatie te krijgen van mijn tuin zal ik hier wat foto's plaatsten

 

De zijtuin: In november heb ik 4 appelleiboompjes geplant. De grond netjes afgedekt met worteldoek en boomschors zodat de wortels hopelijk hun werk kunnen doen. In de zijtuin wonen trouwens ook 2 konijnen

 

img097985341357045492.JPG

 

De "moestuin" afgelopen voorjaar

 

img063270511357045613.JPG

 

De voortuin, foto genomen vanaf de bovenverdieping. Het gras ligt nu onder karton, compost en stro. Van de week wil ik daar nog de inhoud van mijn konijnen en caviahokken op kiepen.

Die grote ronde struik gaat plaats maken voor een kleine kas (2 x 3 ongeveer)

 

img109020261357045807.JPG

 

De struik achter de boom met rode bladeren gaat plaatsmaken voor 2 compostbakken. Aan de rechterkan achter de kippenren gaat het grind eruit en komt er een nieuwe border waar ik o.a. artisjokken en bloemen wil planten. Ik heb nog geen idee wat ik met die nep put ga doen, hebben de vorige bewoners gebruikt als vuurkorf.

 

img098367931357046016.JPG

 

Die conifeer gaat er ook uit, in 2 jaar tijd is deze 3 x zo groot geworden en ik vind coniferen echt vreselijk. Er staan daar nog wat rozen, misschien dat die verhuizen, maar ze blijven wel. Die dennen boom (weet niet precies wat het is) die mag blijven.

 

img098116211357046236.JPG

 

 

Het gras is dus iniddels onder karton gelegd. De hortensia en het boompje links op de voorgrond (geen idee hoe die heet maar geeft hele mooie paarse bloemen) mogen ook blijven. Op het terras staan inmiddels wat koude bakken en daar zullen van zomer ook potten komen.

 

img098296261357046402.JPG

 

Zoals jullie kunnen zien: heel veel werk! Maar ik kan niet wachten om te beginnen.

Omdat alles low budget zal moeten gebeuren wil ik bijna alles zelf gaan zaaien. Heb de zaden voor groenten, vaste en 1 en 2 jarige planten al in huis. De zomerprei heb ik een paar dagen terug voor gezaaid in de vetnsterbank en mijn eerste lathyrus zaadjes zijn vanochtend uitgekomen.

 

Tips en adviezen zijn van harte welkom!!

3 Comments


Recommended Comments

Nou, leuk te lezen, een mooi project om van je tuin een eetbare tuin te maken. Je hebt je flink voorbereid zo te lezen.

Succes met het eruit halen van de verschillende boompjes!

Link to comment

Hallo Emily,

Ziet er allemaal erg leuk uit, ik heb je net een pb gestuurd om palntjes te ruilen, ik had het niet goed gelezen, dacht dat je in zevenbergen woonde, maar je werkt er. Waar woon je precies in de hoekse waard, ik kom zelf oorspronkelijk uit strijen en kom er nog regelmatig, ook in numansdorp en in 's gravendeel. wie weet kunnen we in het bebin van het seizoen eens bij elkaar kijken en plantjes wisselen.

groetjes Karin

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...