Jump to content

IvarK's Blog

Sign in to follow this  
  • entries
    4
  • comments
    11
  • views
    188

Vieze handen en een goed gevoel.

Sign in to follow this  
IvarK

7,692 views

Hallo allemaal,

 

Gisteren was mijn kleine jongen jarig en door het zalige weer hebben we met zijn allen heerlijk in de tuin kunnen genieten. Vorig jaar was het al enkele weken eerder wat warmer en stond met zijn verjaardag al een heleboel mooi in bloei. Ik was toen weliswaar veel te ongeduldig maar al met al heb ik een prachtig seizoen gehad.

 

Vandaag ben ik dus weer fervent van start gegaan. Allereerst heb ik nog eenmaal alle aarde achter op het stukje land lekker omgeploegd. Vervolgens heb ik daar drie rijen pootaardappelen geplant. Deze hadden al best wel stevige scheuten en wat mij betreft tijd om de grond in te gaan. Mede omdat ik deze eerst een paar weken binnen heb laten staan en ze daardoor ietwat rimpelig werden. De laatste twee weken heb ik ze in het tuinhuisje laten wennen aan de kou en vannacht zullen ze wel de schrik van hun leven krijgen in de koude grond!

 

aardappels78241428329806.jpg

 

Daarna was het tijd voor de bakken, voor nieuwe lezers ik heb een lange bak in de tuin van ca 1,5 breed en 5,5 lang. In rijtjes keurig gezaaid, bloemkool (oke niet in een rijtje maar ca 50 cm bij elkaar vandaan), spinazie (diegene waar ik vorige jaar zo enorm van heb genoten, ijsbergsla, bietjes, sperziebonen bij het rek/klimop, en tot slot bleekselderij. Deze aarde heb ik afgelopen maanden lekker omgewoeld en compleet onkruidvrij gemaakt. Dat zal de komende maanden wel weer groeien maar eigenlijk vind ik dat juist lekker. Door de hurken en de aandacht even helemaal niet bij werk en andere beslommeringen.

 

bak-moestuin46961428329801.jpg

 

Het lapje grond, bij de aardappelen, heeft nog ruimte genoeg. Daar ga ik de komende maanden nog heel wat zaaien. Maar wat ik daar zeker ook wil hebben is mais. Ik ben erg benieuwd hoe dat zal gaan, tips zijn uiteraard welkom! Binnen staat de paprika lekker voor het raam. Circa 20 mooie plantjes die wachten op een volgende fase.

 

moestuin-landje56861428329812.jpg

 

Resultaat van vandaag, vieze handen maar een bijzonder goed gevoel. Ik hoop dat jullie paasdagen ook zo zalig waren.

 

Groeten uit Lelystad.

Sign in to follow this  


2 Comments


Recommended Comments

Tja die handen, dat wordt steeds erger naar mate het seizoen vordert.... Maar je tuin ziet er netjes uit, wat voor aardappels heb je gepoot?

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...