Jump to content

Fets's Blog

  • entries
    14
  • comments
    37
  • views
    725

Vandaag alles uitwerken


Fets

13,299 views

 Share

Aangezien ik graag meer van mijn vruchtgaard wil weten alles uitzoeken van het hoe of wat.

 

Schermafbeelding-2016-04-05-om-1635571459867763.49

 

Edit: 11:18

Goed, inmiddels over de druiven enorm veel opgezocht en een waslijst met vragen genoteerd wat ik wil gaan uitzoeken. Maar nu komt het mooie van alles, dat hoef ik totaal nog niet uit te zoeken! Het eerste wat ik moet doen is zorgen dat mijn jonge stek potlooddikte gaat worden en kan hem dus vlak voor de winter op een 20 a 30 cm terugsnoeien afhankelijk van waar de knoppen zitten. Voor de echte professionele teelt adviseert met slechts 2 knopen te laten zitten, of bij zeer goede groei en dikte een keer 3. Op naar de volgende struik.....

 

Edit: 14:00

Zo, ondertussen nog heel veel opgezocht en gedaan en ook nog ff lekker een middag dutje tussendoor En dat terwijl ik afgelopen nacht al heerlijk heb geslapen maar was nog steeds moe.

 

Uiteindelijk heb ik dus vier snoei technieken die ik moet toepassen: speciaal voor de druiven, bramen, frambozen en bes struiken. Dan kan er nog wat verschil in winter en zomer snoei zitten afhankelijk van de plant soort. Vervolgens heb ik voor zover ik weet de planten wel op de juiste volgorde in de tuin geplaatst ivm palen plaatsen en draden spannen. Ondertussen leer je van alles over verschillende termen in de zoektocht en dat is weer mooi meegenomen. En nu is het tijd om wat meer over specifieke bodemleven te leren, had al wel het 1 en ander opgezocht maar moet nog wat uitzoeken.

 

Edit: 14:09

En zo ben ik nog geen 5 minuten verder en kom bij toeval een stukje over mijn kiwibes tegen en zie dat deze ook op een iets andere manier gesnoeid moet worden voor betere opbrengt.

 

Edit: 14:39

Afijn, ik heb nu volgens mij alles wel gevonden wat ik moest weten als basis. Grondsoorten, voeding, snoektechnieken en deels iets over hoe te stekken. Nu is de vraag......is er nog iets wat interessant is om te weten wat ik heb gemist ?

 Share

4 Comments


Recommended Comments

 

Om heel eerlijk te zijn ben ik van plan om alles zelf op te vreten!

Het is niet de bedoeling om het weg te geven! Het is geen peper

En in mijn zoektocht heb ik ook opgezocht hoe ik alles in kan vriezen.

 

Edit 07-04:

Vergeet ik te vertellen dat ik vorig jaar heel veel potten jam heb gemaakt met mijn moeder, dat zij in haar eigen tuin ook diverse struiken had staan waar wat vanaf kwam. Vorig jaar zelf diverse soorten pepers gekweekt, maar had echt veel en veel te veel! Dus daarvan heb ik uiteindelijk heel veel weggegeven. Voor dit jaar verwacht ik nog niet een echt grote oogst, mocht dat in de aankomende jaren veranderen dan zal ik het waarschijnlijk naar de voedselbank brengen.

Edited by Fets
Link to comment

de voedselbank

(wel even informeren of je voedselbank eigen gekweekte groente aanneemt. dat wil niet elke voedselbank )

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...