Jump to content

Fets's Blog

  • entries
    14
  • comments
    37
  • views
    725

Goede dag


Fets

11,786 views

 Share

Beste leden, voorlopig hou ik mij slechts nog bij dit toppic en lees verder ook niets anders meer. Nogmaals mijn excuses aan iedereen die ik heb aangevallen of beledigt op welke manier dan ook.

 

Goed, ik ga dus iets uitgebreider reageren en updaten zodat ik nergens anders heen hoef te reageren. Het was tig een goede dag, mede omdat de zon scheen en er heel veel mensen langs mijn tuin komen die toch even een praatje maken. Voor mij is dit van groot belang zodat ik weer wat onder de mensen kom en lekkere simpele oppervlakkige gesprekken kan voeren van een paar minuutje's. Vrijwel elk gesprek is identiek dus kan mooi oefenen op het sociaal gedrag Een belangrijk aspect van mijn tuin is dus ook weer onder de mensen komen en van mijn mensen vrees af te komen. Komt door vereenzaming de laatste 5/6 jaar. Hiervoor heb ik altijd een goede baan gehad en een redelijk sociaal leven, maar kwam steeds verder in de knoei naarmate ik ouder begon te worden. Denk dat het hier inmiddels ook wel duidelijk over begint te komen.

 

Gelukkig is het de laatste weken mooi weer dus vanmiddag weer de tuin in gedoken en flink met de kral aan de slag gegaan om de grond los te houden en het onkruid blijven verwijderen. Lekker doelloos en verstand op nul en niet meer nadenken. Het werkt dus ook lekker ontspannend en rustgevend. Al met al toch weer een drietal volle kruiwagens aan onkruid verwijdert en ondertussen maar blijven stoeien met het goed plaatsen van mijn bakken. Nu blijkt dit verdomde lastig te zijn omdat mijn tuin niet netjes rechthoekig is maar een beetje scheef. Worstel hier dan al een paar dagen mee en het zit mij niet lekker. Nu heb ik zoveel mogelijk de laatste jaren het dwangmatige van mij geprobeerd los te laten (alles op kleur, hoogte, etc etc) maar het blijft lastig.

 

Ondertussen toch weer de fruitstruikje's, boompje's gecontroleerd of ik ze goed heb staan zodat mijn idee uitkomt voor het plaatsen van palen en lijnen, en volgens mij moet het redelijk kloppen. Mijn perzikboom is niet doorgegaan en moet daar nu een vervanger voor vinden, heb nog geen idee wat en zal er vroeg of laat wel tegen aan lopen. Maar mijn gedachte is dat het iets bijzonders moet zijn/worden.

 

Ondertussen weer een paar plantje's onder de kas gezet (aubergine) of het werkt of niet maakt even niet uit. Kom op het punt dat er gewoon iets in moet omdat ik anders door blijf zoeken van wat goed of niet goed is en dan duurt het zo lang dat er niets meer inkomt.

 

En nu ben ik lekker moe en hoop weer beter te kunnen slapen aankomende nacht, afgelopen nacht was niet leuk door de nachtmerry's (trauma). Heb mijzelf dan ook een paar keer wakker geschreeuwd. En nu ik toch bezig ben, ook even snel de rest tussen neus en lippen door. Ik doe het zodat de vaste mensen hier direct een beetje een idee hebben wat er speelt in mijn leven en het "raadsel" er van af is. Ik heb een hersensbeschadeging NAH, lichte vorm van epilepsie en heb een milde vorm van autisme (platte tekst, muziek.... ) Over een paar week kom ik eindelijk na jaren in therapie daarvoor omdat de diagnose op zich heeft laten wachten doordat ik dus allerlei trucjes heb aangeleerd om alles te verbergen. Zo... nu hoef ik het daar ook niet meer verder over te hebben en is het hoge woord er uit. Dat is dus telkens het probleem waar ik tegen aan loop.

 

Dus de opmerking dat ik meer op maat gericht antwoord nodig ben klopt wel redelijk en dat ik dit als een soort huiskamer zie waar ik contact zoek klopt ook. Het is niet dat ik een bepaalde verwachting heb, maar zoveel mogelijk hier probeer te leren. Zowel voor mijn tuin als op sociaal gebeid. Ik moet er dus ook op letten dat ik mij beter uitspreek en op een andere manier reageer, dit voorkomt een hoop ellende voor mij en anderen. Daarom kies ik er nu bewust voor om mij alleen nog maar hier uit te spreken en mijn tuinverhaal te vertellen. Dus nogmaals mijn excuses als ik soms wat raar over kom en doe mijn best.

 

Zal morgen weer wat foto's maken want dit is voor mij zo een extreem dood "plat" stuk tekst en wil er dan ook heel graag weer beelden en clips in zetten.

 Share

3 Comments


Recommended Comments

Goeiemiddag,

 

beste Fets veel succes met je therapie/tuin

 

m.v.g.

Hans.

Edited by hansi
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...