Jump to content
  • entries
    2
  • comments
    3
  • views
    200

Verdere opbouw volkstuin


Manhattan

6,191 views

 Share

Hoi!

 

Afgelopen weekend was het mooi klusweer om het een en ander te gaan maken op de moestuin. Ik probeer alles de komende weken klaar te hebben zodat ik begin maart klaar ben voor het nieuwe seizoen!

 

Ten eerste de storm van afgelopen donderdag. Op het volkstuincomplex was er best wel schade, van kapotte ruiten in kassen tot compleet weggevaagde tuinhuisjes. Ik ben blij dat er niets terecht is gekomen op mijn stukje grond.

 

Het afgelopen weekend had ik best veel op de planning staan: ik ga een middenpad leggen, er moet nog een opslagkist komen, een koude bak met de eenruiters en ik wil nog een poortje maken. Veel te doen dus! De situatie na een dag werken:

 

IMG_20180113_161525455_HDR.jpg

 

De tegels zijn op! Gelukkig heeft mijn pa er nog enkele liggen, zodat het pad helemaal af komt. Het was hard werken maar het ging vrij vlot, het pad ligt wat verdiept zodat ik wat hogere moestuinbedden kan aanhouden.

 

 

IMG_20180122_170422431.jpg

 

Dit is mijn koude bak! De achterkant en zijkanten zijn van betonplex, de voorkant van polycarbonaat voor extra lichtinval. De eenruiters liggen er verdiept in. Uiteraard staat dit alles op het zuiden gericht. Ik ben best tevreden met het resultaat!

 

 

IMG_20180122_170357368.jpg

 

De situatie gisterenmiddag. Gereedschapskist is zo goed als af, koude bak is klaar en het pad is ook bijna af. Alleen het poortje nog!

 

 

Vandaag besloot ik om voor de eerste keer te gaan zaaien! Ik las op velt dat het mogelijk is om spinazie momenteel te zaaien in de koude bak, en dat heb ik vanmiddag dus gedaan. Beetje impulsief dat wel.

Met het zachte weer de komende dagen ga ik het gewoon proberen. Niet geprobeerd is altijd mis hé. Hopelijk kan ik over zes weken de eerste bladeren oogsten.

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Dat ziet er mooi uit Rudy!

Spinazie in de platte bak kan al prima, je bent natuurlijk afhankelijk van het weer maar februari geeft al vaak zonnige dagen, en dan gaat het hard.

Je kan de spinazie ook voorkiemen in wat nat zand, totdat de eerste puntjes er uit komen, dat geeft een regelmatige opkomst.

Een platte bak geeft veel voordeel.

Succes!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...