Jump to content
 • entries
  38
 • comments
  91
 • views
  1,313

Rabarber


Arja

630 views

 Share

Ondertussen heeft de rabarber het erg moeilijk. De een leek goed te gaan, heeft nog steeds een mooi groot groen blad, maar z'n groeidinges (opgefrommeld blad) bleef klein en ging van groen naar geel. De ander leek dood te gaan, maar produceert naadt zijn verdorde blad ineens een nieuw groen sprietje. Water geven was iig een goed idee, de grond bleek veel droger dan we dachten. Wie weet trekken ze nog bij. 

20200416_162738.jpg

20200416_162743.jpg

 • Like 1
 Share

10 Comments


Recommended Comments

Ja, water is een must voor rabarber, ze zullen ook wel flink wat verdampen met die droge lucht van de laatste tijd en die grote bladeren.

Traditioneel werden ze vaak aan de slootkant gezet (heel vroeger aan de poepsloot 🤫).

Flink wat mest kan ook geen kwaad.

Zelf ben ik ze ook al aan het gieten, want ik heb trek in rabarber crumble.

Link to comment

Crumble gaat 'm dit jaar niet meer worden, tenzij ik naar de groenteboer ga. Ik vermoed idd een combinatie van droge en te dichte grond. Volgend jaar meer woelen, composteren en wateren. 😢

Edited by Arja
Link to comment

Je hebt gelijk, en ik formuleerde het verkeerd. Ze krijgen dit jaar nog heel veel water en voedsel en zon en liefde. En dan hoop ik voor volgend jaar op rabarbertaart en crumble.

 • Like 1
Link to comment

Is de plant wel geworteld? 
Die eerste bladeren groeien uit de opgeslagen energie van de plant, daarna moet de voeding van elders komen. 

Link to comment

Goeie vraag. Maar is het wel verstandig te gaan wroeten bij die planten om te kijken? Dan beschadig ik misschien ook van alles.

 

Ik blijf iig gieten en compost toevoegen. 

Edited by Arja
Link to comment

Hallo, ik ben vandaag lid geworden van het forum en zie hier een stukje over rabarber staan. Ik heb van de week 2 rabarber plantjes gekocht en ze allebei in een grote pot uitgeplant. Nou heeft mijn hond van 1 plantje de bladeren opgegeten, komen er weer nieuwe bladeren aan of is het einde verhaal en is een nieuw plantje een must. Er staat nu alleen nog een stokje. 

Link to comment

Foei, stoute hond! 🙃 

Zou er nog wat leven onder de grond, waaruit nieuw blad kan groeien? Ik zou het gewoon afwachten. De mijne is in leven gebleven en maakt nu nieuwe bladeren. Ik ben veel water blijven geven, en sinds gisteren is het helemaal lekker nat (hoera!).

 

 

Link to comment

ik heb een reactie geschreven maar zie hem niet meer terug, inmiddels zijn we weer een paar dagen verder en zie ik een soort van knolletje naar bovenkomen, ik denk dat het toch nog goed komt. De plant mag blijven, en de hond ook. Hij is al oud.😁

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...