Jump to content
 • entries
  25
 • comments
  47
 • views
  1,203

Bonchi is lelijk ten haring gevaren! Maar...


rorror

482 views

 Share

Op 21maart was het een heerlijke lente dag, dus had de bonchi lekker in het zonnetje gezet. 

 

DSC_3364.thumb.JPG.1a6a7748ab59b851cf54d9687b8eadc9.JPG

 

 

Alleeen niet wetende dat ik hem zou vergeten. Dus stond deze de hele middag buiten... En paar dagen later was de schade goed te zien. (foto 27maart)

 

DSC_3391.thumb.JPG.3f43a745956298feb779d7294bd83a3f.JPG

 

 

Pepers kunnen gelukkig een hoop hebben. Elke week een 10tal lelijke bladeren weg geknipt, waardoor nieuwe blaadjes de zon en de kans kregen om te groeien. Nu 5 weken later, staat deze er weer mooi bij. Staat weer vrolijk te bloeien en hangt vol met beginsels van vruchten. (foto 2mei)

 

DSC_3478.thumb.JPG.954c89f941943da415430bfae582ffeb.JPG

 

 

 • Like 1
 Share

4 Comments


Recommended Comments

Mooi dat je bonsai er weer zo goed bovenop is gekomen en wat een mooie plant is het zeg!

 

Lastig om hem in deze vorm te houden? Moet je ook de wortels enzo met regelmaat kammen en vernieuwen om hem in deze staat te houden of is dit makkelijker zo?

 • Like 1
Link to comment

Mooi die bonsai, is goed hersteld na die 5 weken 👍 Ben benieuwd de komende maanden naar de groei. Laat ons af en toe is een foto zien van de plant!

 • Like 1
Link to comment

@Beukwood Valt reuze mee om hem in vorm te houden, af en toe een draadje hier en daar, en na paar weken weer weghalen.

En de wortelsnoei, eens per jaar.  Dus vorig jaar in september een oude plant jalapeno plant teruggeknipt en daarna de wortels uitgewassen en geknipt.
Deze zomer laat ik zoveel mogenlijk uitgroei komen van takken en blad (om dikkere stam te kweken). Af en toe in positie brengen met draad. Dan tegen september, knip ik 80a90% van het blad weg.(elk blaadje wegknippen) Zodat ik alle takken kan zien, dan ga ik takken selecteren welke weg gesnoeid mogen worden, zodat ik de takken overhou voor de juiste vorm van volgend jaar. Na dat blad weggeknipt te hebben, kan je hem uit de pot halen, en alle wortels weer terug brengen naar formaat (dus alles wat rondjes maakt in de pot wegknippen). Dus doordat het blad weg is, transpireert het blad geen vocht meer. Dus heb je ook niet alle wortels nodig.
Daarna weer onder de groei lamp. Al heb je geen groeilamp. Moet je die actie met blad wegknippen en wortelsnoei, pas in de lente doen, dus in maart. Anders hersteld die zich echt niet tijdens de donkere winter maanden.


Eind dit jaar een 2 de bonchi starten, met één van de wedstrijd pepers. Kijk of het lukt om het plantje kleiner te houden, dan de langste vruchten die die produceert. Lijkt me wel een leuke uitdaging.

 • Like 1
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...