Jump to content
 • entries
  275
 • comments
  557
 • views
  5,806

Half mei: Eindelijk een beetje op weg ..


henkg

700 views

 Share

En dat moest ook hoognodig, want het begint nu echt.

Het begint nu echt. Voor sommigen zijn het de kieviten, de zwaluwen, rokjesdag, en zo meer.

 

20200516_gelelis.jpg

^ Voor mij is het de gele lis. Hier de allereersten, van nu inmiddels zo’n vier strekkende meter aan/in de sloot. Vanaf eind volgende week zal dat een knalgele zee van bloemen geven.

 

20200516_aardappel.jpg

^ Aardappels. Veel te laat gepoot (27 april). Sinds een paar dagen komen ze voorzichtig op.

 

20200516_peer.jpg

^ Peer Gieser Wildeman. Die is inmiddels alle onbevruchte bloemen (of wel bevrucht, maar in een vroeg stadium afgestoten, want tevéél) kwijt. Er zijn meer dan genoeg vruchten overgebleven. Nog even de juni-rui afwachten, en daarna wat gaan dunnen.

 

20200516_druifaanbinden.jpg

^ Druif (Rondo). Die gaat hard. Moet hoognodig opgebonden worden, sommige ranken al aan de 2e draad.

 

20200516_mierikswortel.jpg

^ Mierikswortel. Op deze plek heeft twee seizoenen geleden een bouwemmer met mierikswortel gestaan. In een emmer, tegen het woekeren. De emmer had uiteraard wel gaten in de bodem. Er zullen wat wortels door de gaten gegroeid zijn, de betegelde plek in. Nu heb ik een heel bos, en ik kan niet gaan oogsten, dan zou ik de tegels moeten opbreken.

Ik ga wel zaad winnen, nadat ik heb uitgezocht of er kruisbestuiving met iets anders kan plaatsvinden 

 

20200504_geraapteuiten2019.jpg

^ Restjes 2019. De geraapte aardappels zijn al op, de laatsten waren te ver uitgelopen. Met het restje geraapte uien gaat het nog goed. Moet wel snel op.

 

Morgen eindelijk de foliehoes over de kas doen, en knolselderij, pepers, tomaten, meloen, courgette, komkommer en zo naar de foliekas overbrengen. En over een weekje de suikermais uitplanten.

 

 • Like 2
 Share

6 Comments


Recommended Comments

Quote

Het begint nu echt. Voor sommigen zijn het de kieviten, de zwaluwen, rokjesdag, en zo meer. ^Voor mij is het de gele lis [...]

😀

 

Prima toch Henk - wat later van start gaan is dit jaar erg gunstig. In het Zeeuwse waren de temperturen wel beduidend beter, maar toch. Ik kijk jaloers naar de foto van de druiven! Hier zijn de druivenstekken die ik van jou heb gekregen zwaar geraakt door de vorst (maak morgen een foto), evenals aardappels en aardbeien. Hier en daar uitval van planten - nog niet eerder meegemaakt. Vanaf morgen betere (nacht)temperaturen en wat meer zekerheid om kwetsbare planten uit te gaan planten.

Link to comment

aha, we hebben zat mierikswortel hier, gebruiken af en toe een wortel, maar het blad gaan we proberen, jong blad I presume?

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...