Jump to content
  • entries
    252
  • comments
    496
  • views
    370

Broodbakken moeilijk?

Sign in to follow this  
henkg

105 views

Voorafgaand: ik gebruik zeer regelmatig een beetje bloem, Een paar pannenkoeken; een beetje om sauzen te binden; paneren van kip of vis. Tijdens het grotere hamsteren was opeens alles op, net zoals de Dr. Oetker korrelgist. Al die tienduizenden kilo's bloem en gist staan waarschijnlijk nu in keukenkastjes, en worden t.z.t. weggegooid!

 

Vorige week: Mijn AH had eindelijk weer korrelgist. Vandaag was mijn gekochte brood op. Geen zin om boodschappen te doen, dus maar eens begonnen met brood bakken.

Als allereerste begin: niet “gewoon” brood, maar kaas/uienbrood. Want daar had ik wel trek in.

 

En om nu hier de vele broodbak-topics door te nemen: eerst maar eens zelf even prutsen. Later lees ik dat allemaal beter door, maar voor nu: enkel een reactie in mijn blog.

 

Gevonden recept, na wat zoeken:

https://marielleindekeuken.nl/2019/02/26/kaas-uienkruier-kaas-uienbrood/

Dit recept sprak me aan: verhoudingen leken mij (als leek) wel goed, beschrijving was duidelijk. Wel nogal veel handelingen. Maar daar heb je een kookwekker voor. Tring = volgende korte stapje. Tussendoor is er buiten dan de zon, koffie, en een boek.

Bijna altijd ben ik geen precieze receptvolger, maar dan heb ik algemene productkennis. Maar Iets als brood? Nooit eerder gedaan. Dus voor nu -> recept grotendeels volgen.

 

20200521_kaasuienbrood.jpg

^Resultaat. Gaar; zacht en luchtig van binnen; krokant van buiten. Op een paar heel kleine stukjes na zijn de uitjes niet verbrand. Kaas (gewone Goudse geraspte oude kaas) is niet draderig of plakkaatachtig geworden.

Als lunch hoeft er niks op of bij (nou ja: klein glaasje witte wijn misschien?).

 

Er komen zeker herhalingen, dan met rozemarijnzout i.p.v. gewoon zout (tip van Anna3). Klein snufje Cayennepeper en iets minder zout zou ook kunnen. En knoflook!

Oregano en een beetje tijm voor een pizza-achtige touch?

  • Like 5
Sign in to follow this  


2 Comments


Recommended Comments

"Al die tienduizenden kilo's bloem en gist staan waarschijnlijk nu in keukenkastjes, en worden t.z.t. weggegooid!"

 

Mijn idee precies. Broodbakken is niet moeilijk, maar het kost enige moeite om behoorlijk brood te bakken.

En al die hamsteraars die waarschijnlijk 2 x een betonblok of een kamerbreed tapijtje hebben geproduceerd, geven op en gooien waarschijnlijk inderdaad straks weg. 

Wat een geluk nog dat wc papier niet bederft, want daar hebben veel mensen ook helemaal onnodig kasten vol van.

 

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...