Jump to content

Arja's avontuur

  • entries
    28
  • comments
    65
  • views
    780


7 Comments


Recommended Comments

doen wij ook soms maar na ontdooien laten ze veel vocht los

te veel voor onze geliefde pompo aardappel kaas olie knoflook thijm schotel is gebleken

voor soep is het prima zo maarja dan vries ik liever soep completo in

 

wat doe jij met de blokjes?

Share this comment


Link to comment

Meestal wordt het soep of curry of ovenschotel.

 

Blokjes gebruiksklaar on de vriezer vind ik het fijnst, ik kan ze dan nog voor verschillende gerechten gebruiken, en het zware en tijdrovende deel is al gedaan. 

  • Like 1

Share this comment


Link to comment
7 uren geleden, RobO zei:

doen wij ook soms maar na ontdooien laten ze veel vocht los

te veel voor onze geliefde pompo aardappel kaas olie knoflook thijm schotel is gebleken

voor soep is het prima zo maarja dan vries ik liever soep completo in

 

wat doe jij met de blokjes?

Klinkt goed die ovenschotel, recept (ga nu ook zoeken in recepten rubriek)?

  • Like 1

Share this comment


Link to comment

Als er na het ontdooien wat teveel vocht vrij komt dan giet je het toch wat af? Of ontdooien in een vergiet o.i.d.? :thumbup:

Share this comment


Link to comment

dat vocht laten de stukjes pas los in de ovenschotel tijdens het garen, dus de schotel wordt onderin te nat en de pompo wordt helemaal slap

je verliest te veel bite zeg maar

 

recept: 6 p

 

een ovenschaal van 20x 40x8 ongeveer

op de bodem een laagje dun gesneden aardappelplakjes, wij doen Frieslander, 0,5 cm dik

daarop een laagje pompo ook 0,5 cm dik

daarover wat salie of tijm , P&Z, 1 eetlepel knoflookolie (2 tenen uitgeknepen in 0,1 l olie), 4 volle eetlepels geraspte belegen kaas en/of parmezaan en/of snippers puntpaprika en/of snippers zongedroogde tomaat (= onze favoriet) en/of wat kleine stukjes ham en/of spekjes (heeft u al keuzestressss? 🙃)

 

laagjes herhalen tot de schaal bijna vol is, bovenste laagje met schijfjes aardappel doen en daarna wat goede kippenbouillon over de schaal schenken, 1 kopje is genoeg, om alles te laten garen en smeuiig te maken

daarna als laatste een laagje paneer met wat klontjes roomboter,

 

afdekken met alufolie en daarna 20 minuten in de oven op 180 graden en vervolgens ongeveer 20 minuten zonder alufolie  tot precies klaar en gaar (wij prikken even met een ouderwetsche breinaald)  en lekker korstje, evt even heel kort nagrillen voor een bruine bovenkant

 

 

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...