Jump to content
  • entries
    168
  • comments
    278
  • views
    648

Keukentuin a la groente, kruiden, fruit, bloemen en co ...

Sign in to follow this  
Jane Doe

196 views

In de keukentuin komen groente, kruiden, bloemen, fruit en co, voor in de keuken. Logisch vandaar ook de naam ..., na ja manlief vroeg toch met een groot vraagteken. Een tuin zo dicht mogelijk bij de keuken, waar van alles en nog wat voor in de keuken voor de consumptie bereid word zei ik. Ow ja handig, toen kon hij zich een beeld vormen. Helemaal als het om eten gaat.

De tuinkeuken ligt achter de keuken, een droom is nog een deuropening te maken in de keuken. En zo heerlijk direct de keukentuin in te kunnen, terrasje perfect. Nu komen we op de varanda, wat ook een luxe is, 

Van de 7 bedden zijn 3 klaar, graszoden uitgestoken. De bedden vormen 2 blocks, een van 4 bedden en de ander met 2 bedden. Die met 2 heeft een extra brede pad voor de doorgang naar de kas. Bedden zijn 80 cm breed en de paden 1 meter, bredere paden dan in de moestuin.

Nu nog even een bed uitsteken en dan tuinbonen voorzaaien.

Wie van jullie hebben ook een tuinkeuken en hoe hebben jullie die opgezet en beplant?

Sign in to follow this  


7 Comments


Recommended Comments

Mooi plan en mooi dat je man 'om' is, dan wel inziet hoe fijn een keukentuin gaat zijn. Is hij handig en kan hij een deuropening maken op de gewenste plek?

 

In mijn veel kleinere huistuin heb ik gemengd bloementuin, kruiden, wat kleine groenten en een tuinkas, welke in een paar stappen vanuit mijn huis te bereiken zijn. Een tegelpad midden, de tuinpaadjes van houtsnippers. Overal bij kunnen en dagelijks kleine lekkernijen binnen handbereik. Binnenkort tijd voor een eigen blog.

Share this comment


Link to comment

HuubbvG leuk en handig dat je ook een keukentuin hebt, lijkt me echt heerlijk zo vanuit de keuken alles vers snibbelen wat je nodig hebt.ow ja blog altijd leuk om te lezen.

manlief kan daar zelf geen opening maken, het is een dubbele spouwmuur. En we hebben natuurlijk een deur nodig, met geisoleerd geluidsdemmend glas vaan 2 a 3 dubbel ... Dus dan is het beter dat alles samen te laten doen. Nu zie ik jullie al afvragen waarom zo een belachelijk dubbel dik geisoleerd glas ... Nou gezien er hier regelmatig straaljagers overjagen en bommen werpen ... Een oefenplaats is hier dicht bij en de vliegroutes biven ons gebied. Daarbij is er ook een sportvliegplaats, waar vliegtuigjes, helicopters en zweefvliegtuigen op en neer gaan. En de helicopters met dubbel wieken (iemand idee hoe die heten) en traumahelicopter. En bundesstraße en autobahn, maar voor de rest is het wel heerlijk rustig. 

We gaan met de tijd een laurierheg, noten- en fruitstruiken en bomen planten. Dan wordt dat ook weer een stuk beter na al dat snoeien en zagen, helaas zijn veel bomen gesneuveld die ziek of dood waren en een gevaar vormde. De droogte en insectenbeval.

Edited by Jane Doe

Share this comment


Link to comment

Ik wil het ook. Een keukentuin, en een deur in mijn keuken. Ik heb alleen een paar kruiden, maar daar moet ik voor omlopen hoewel ze vanuit het keukenraam te bewonderen zijn. Het is dan altijd even afwegen of je nou echt die verse peterselie nodig hebt.

Even snel een pan soep of een taart buiten laten afkoelen, dat is de belangrijkste reden dat ik graag een deur zou willen. 

Share this comment


Link to comment

Fre3ke vraag me nu af hoe groot je keuken en tuin zijn, als je zo moet omlopen dat het een opgave wordt verse kruiden te halen ;)

Is toch heerlijk zo vanuit de keuken, al dat lekker te zien en zo even vers uit de tuin te kunnen plukken. 

Het stomme is dat er wel een deur was, maar die is dicht gemaakt en raam in gezet. Ons huis was geen huis maar een kantoor,  dus een omgebouwd kantoor als huis. De buren genieten er zo van te zeggen dat hun huis wel een huis is en ons huis een kantoor was. Geen idee waarom ze zich daar zo aan optrekken, maar goed aparte buren.

Net laatste bed klaar gemaakt, eentje minder dus zijn er 6 geworden ipv 7. Ruim de heft blijft gazon, waar ik dan een terrasje wil maken. Daar dan de bedden anders maken, zodat we toch wat boompjes en co kunnen planten voor schaduw en sfeer. 

Share this comment


Link to comment

Jane Doe, het is vooral de onhandige route, ik heb een schuur aan mijn huis met twee afstapjes, waar ik doorheen moet. Tussen de volgepakte Workmate, en de fietsen door. De deuren moet ik hard dichtknallen anders sluiten ze niet. Er hangen altijd bromvliegen bij de schuurdeur, die absoluut niet naar binnen mogen. Het is best een gedoe. Ik moet ook eerst het vuur uitzetten, omdat ik buiten nog wel eens de urgentie verlies en dan binnen een overgekookte zooi aantref. Zo zit het dus.

Leuke buren heb je. Mijn Duitse buren benadrukken graag hoe erg het voor mij is dat ik alles alleen moet doen. En dan herhalen ze nog eens dat ik geen kinderen heb. Sowieso doe ik alles verkeerd in hun ogen. Ik heb een schutting gebouwd om van het gemauw bevrijd te zijn. 

 

Share this comment


Link to comment

Fre3ke zo een onhandige route herken ik een beetje, hier door de woonkamer over de varanda de tuin in. Met die vliegen is verschrikkelijk! Maar jouw route is wel een grotere opgave dan hier, met het fornuis uit doen ook herkenbaar ... Gelukkig kan ik een timer doen, maar dan nog zet ik alarm om te controleren. En dan nog denk ik wel eens, waarvoor is dat alarm ...

Ja hele leuke buren, na ja is maar wat je leuk vindt. Persoonlijk ben ik niet zo, vindt het een nare persoonlijkheid. Jouw buren zijn zo te lezen, ook leuke buren zeg. Vindt je het zelf erg dat je alles alleen moet doen, als het namelijk een bewuste keuze is alleen te blijven is het jouw ding en gaat het hun geen ... aan. Net zo wat kinderen aan gaat, dat zijn jouw privezaken. Als jij tevreden bent met jouw werkwijze en resultaten, dan doe jij het goed. Misschien zeggen ze dat je alles fout doet, omdat ze het zelf niet beter kunnen en maloers zijn? Schutting is dan heerlijk, hoog en zonder doorkijk. Ja dat was hier ook de bedoeling. Maar het is wegens omstandigheden ander gelopen, nu staan er laurierstruiken. En dan komt er met de tijd betongaas met klimplanten, liefst nuttige klimplanten voor de keuken natuurlijk. Leuke is dat ze niks mogen plukken, ze mogen alleen nemen als het op hun bodem valt. 

Ze zullen nu wel druk roddelen wat een achterlijke tuin ik er van maak, omdat ze er niks van begrijpen. De opzet markedgarden a la keukentuin, zullen ze niet kennen laat staan opkomen. Vandaag nog een bed bij het gazonstukje uitgestoken. Morgen aan de anderen kan en dan liggen alle bedden. 

De uiterste voor fruitbomen, fruitstruiken en wat daar mooi tussen en onder past. Bedden voor groente, bedden voor vaste groente en dan bed voor kruiden. De bedden bij het gazon voor de bloemen, tijdelijke en vaste.

Moet maar eens op papier zetten wat ik van plan ben, ook handig voor wanneer hoeveel wat zaaien en planten.

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...