Jump to content
 • entries
  229
 • comments
  493
 • views
  11,541

Zaadgoed on line ...


Jane Doe

525 views

 Share

Gezien alleen zoneman kerstcadeautjes kreeg, heb ik mezelf maar verwend met zaadgoed. Van verschillende webwinkels, in Nederland, België en Duitsland.

Vreeken voor hun grote assortiment de gok gewaagd, is 2 x goed gegaan. 1 dingetje vergeten en is direct nagestuurd, tevreden en blijven we bestellen.

Duitse shops voor groente, paprika & pepers, groot assortiment en tevreden. Daar blijven we ook bestellen, als aanvulling op vreeken.

En als laatste een Belgische webshop Vertiloom, een prachtige aanvulling paprika, pepers en tomaten op de Duitse shops. Zeer aangenaam klantvriendelijk en meer dan tevreden. Ook hier blijven we bestellen. 

Vertiloom heeft nog extra zaden gegeven voor de kindjes, schattige mini tomatenplantjes en snackpaprika. Door de corona moeten we het aangepast doen. Maar omdat het zulke kleine plantjes zijn, kunnen ze mooi in Kindergarten en thuis in potten staan. Dus gaan we ze maar zaaien en dan in potten geven. Zodat de kinderen ook dit jaar vers kunnen snoepen en koken.

Voor het eerst was mijn post doorzocht door de zoll, na ja op het pakket uit USA na dan maar daar was er persoonlijk contact. Zoll had n tjes ooen gemaakt, doorzocht, zakjes op een papier met plakband vastgeplakt, briefje erbij en verzegeld dicht geplakt. Netjes gewerkt Deutsche Zoll! 

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Bij welke Duitse webwinkels heb je besteld? Zelf ben ik over Dreschflegel wel heel tevreden. Deaflora ook wel, alleen niet over hun planten. 

Link to comment

Vielfalt, pepperseeds, chilli24, seedsgalary en naturalfoodshop onderanderen. Dresflegel wil ik nog graag, ken ik alleen als zadenbank. Deaflora duur en slechte kiemkracht, maar op goed geluk komt er toch wel wat moois uit. Planten durf ik niet te gokken, om eerlijk te zijn.

peper en chilli zeer tevereden, daar blijf ik zeker kopen. 

Edited by Jane Doe
 • Like 1
Link to comment

Ik heb afgelopen najaar hier voor weinig geld veel zaden gekocht (daarom deed ik niet meer mee aan de zaaddoos). Ik kwam er terecht omdat ik 'padron' paprika zocht

 

https://gartensaaten.de

 

Simpele dingen zoals anijs, kosten er maar een kwartje, of 60 cent. Om gratis verzending te krijgen, heb ik de bestelling aangevuld met een kweektray en turfpotjes.

Ik heb een paar 'Snäppchen' gekocht, en daarvan was er één bijna over datum, de rest ging blijkbaar 'uit het assortiment'. Die ene was destijds nog kiemkrachtig, de plantjes staan al een paar maanden boven de grond.

Link to comment

Fre3ke dat is altijd leuk goedkopen zaden op de kop tikken, veel zaaiplezier wens ik je toe.

Hier willen we graag wat aparts voor de kinderen te beleven en te proeven, op Kindergarten en schollen snacken, bakken en koken ze met de groente en fruit van hier. Ze kunnen beleven hoe er van een zaadje gezond lekkers komt, juist daarom zijn die mini tomaten plantjes zo leuk. Kunnen mooi in een pot in Kindergarten en scholen maar ook thuis staan. En laat zien hoe ze bij Vertiloom aan de kinderen denken, leuke handige en smakelijke soorten hebben ze gegeven. Uit zichzelf niet om gevraagd, hun klantvriendelijkheid geeft ons een zaadgoed on line winkel waar we graag blijven kopen. Ze hebben prachtige soorten, heel apart.

Alle winkels vullen elkaar mooi aan, voor ieder wat te vinden. Apart is vaak een risico nemen, wat met de moderne hybriden zekerheid geeft. Maar we willen graag de oude heirloom soorten behouden, de nieuwe hybriden komen van hun anders is nieuw ontwikkelen en terug grijpen niet mogelijk.

Het is geheel vrijwillig en verdiener er geen cent mee, we betalen alles zelf en de vreugde van de kinderen is de grootste beloning. 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...