Jump to content
  • entries
    183
  • comments
    341
  • views
    1,053

Keukentuin wordt wat, maar is niet gegund ...

Sign in to follow this  
Jane Doe

222 views

De keukentuin wordt wat, het begin is er en gaat ergens op lijken. De bedden zijn al vol in gedachten, het achterste bed is al vol. de eerste 5 zuilen peren fruitboompjes geplant. Voor de rest de knoflook en tulpen die al gepoot waren, met de eerste buxus stekjes. 

In de anderen 5 horizantale bedden komen ook fruitboompjes, fruitstuiken en aardbeien met uien. De 2 vertikalen bedden voor de dwerg walnoot, bloemen en kruiden. Afwachten hoeveel ruimte de walnoot zal opeisen en wat daar zal kunnen groeien, weet niet meer wat wel bij een walnoot in de buurt kan groeien.

Buren verklaren me zoals verwacht voor gek en genieten er van dat het nog een tuin van niets is, gunnen anderen het daglicht niet. En alles is beter en meer wat zij hebben en doen. Begrijpen niks van de opzet market garden, weten niet eens wat het is. Vandaag stond de buurvrouw me kostelijk uit te lachen en genoot zichtbaar van haar nare opmerkingen. Maar hoe was het ook al weer, wie het laatst lacht ... Zullen het zien met oogsten, ik ben wel content met de keukentuin. Zo gek nog niet opgezet, natuurlijk niet zoals de traditionele keukentuin in 4 stukken verdeeld met een middelpunt. Nee hetzelfde idee maar dan a la market garden, ja welke gek doet nou ziets.

Hoog tijd de bloemen en kruiden te zaaien, zodat di in blocks van m geplant kunnen worden. Wordt een fel gekleurd zooitje en vloeken voor de buren, de kleuren bedoel ik dan.

Vraag me alleen af waarom men anderen niks doet gunnen en zichzelf beter vinden, anderen alleen "helpen" als ze er zelf beter van worden. Doet me denken aan parasieten en andere mogen jullie zelf invullen.

De eerste zaden, planten en eieren zijn al gegeven, zaterdag worden er weer eieren en aardbeiplantjes gehaald. Het doet goed te delen, hun plezier geeft extra plezier voor alle. En helemaal als kinderen vers kunnen snacken en koken, leren van zaaien tot oogsten en verwerken en nuttigen. 

Geef en deel de ervaring van moestuinieren en bakken en koken en inmaken en co , een oude manier van zelfverzorging verder zodat het met de volgende generatie behouden blijft en verder gegeven kan worden en zo behouden blijft. 

Sign in to follow this  


4 Comments


Recommended Comments

Wat een rare mensen die jou geen leuke tuin gunnen. Maar straks, als jij lekker kunt oogsten uit je keukentuin, lach jij inderdaad het beste.

 

Share this comment


Link to comment

Niets van aantrekken! 

 

Heb je soms een foto van je keukentuin ? Altijd leuk om andere hun tuin te zien en ideeën op te doen. 

Share this comment


Link to comment

Zal weer foto's voor jullie maken, moet ik even s'ochtends doen om geen slapende buren uh honden wakker te maken. Moet het met de ipad doen, anders kan ik die niet uploaden. En met een grote ipad foto's nemen, valt een klein beetje op. Plaats dan wel niks van de buren, maar hoe je het doet het is de buren nooit goed.

Er is nog niet zoveel te zien, behalver de eerste rij fruitboompjes en knoflook.

Negeer hun ook, maar die misgunst is niet te overzien zo een gemene grijns en opmerkingen. Yaron verstopt zich nog steeds voor de buren, durft alleen hallo te zeggen als ik er bij ben. 

Nu nog even aardbeier uit de tuin in potten doen, voor later weer te kunnen planten. Morgen worden de eerste opgehaald en breng ik wat naar een andere liefhebber. Dan gaan er nog wat naar Loraine en zijn die ik weg kon geven al vergeven.

Share this comment


Link to comment

Kon nog net evn een bed van 5 uien poten, 6 rijen van 35 uien zijn 210 uien in een bed. Nog wat bedden te gaan, maar die zijn in de moestuin en niet in de keukentuin. De sjarlotten komen in de keukentuin, als ik zeker ben over de planning. Denk dat ik aan een kant van het pad de bedden met aardbeien en uien ga doen, zodat ik aan de anderen kant nog wat groentjes kan planten.

Blijven minder aardbeien over na al dat weggeven, maar dat is ook wel goed de uitlopers van dit jaar kunnen dan weer volgend jaar geplant worden.

 

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...