Jump to content
 • entries
  331
 • comments
  1,135
 • views
  5,868

Gezien bij Appelvrouw, nagemaakt in onze tuin :)


Jorieke123

438 views

 Share

Langs de beek en moestuin bij Appelvrouw in Frankrijk, hebben ze een soort van hele smalle takkenwal. Omdat er niet veel ruimte is, en ze het toch een beetje beschut/dicht willen hebben daar. Nou dat vonden wij wel erg mooi en handig, voor in onze tuin. We hebben de moestuin al die jaren geleden veel te dicht langs de weg gemaakt. Waardoor we aardig wat inkijk hebben en de wind ook nog eens hard aan kan komen waaien daar. 

We hebben al een soort deal met de gemeente dat er aan onze kant van de sloot (die altijd droog staat) nog het 1 en ander mag staan aan bomen/opschot van wilgen enz. Anders zou het helemaal zo kaal zijn! Ze houden het hier in de buurt namelijk graag erg strak en aan kant :thumbdown:

 

Nou goed: Nu hebben we wat extra palen gezet, net vóór de palen van ons hekwerk aan de buitengrens. En daar tussen stoppen we dan takken. 

 

IMG_3279.JPG

 

IMG_3292.JPG

 

En vandaag hebben we 1 van onze grote wilgen geknot, en daar hebben we nog wat palen van gemaakt ook. Want er konden er nog wel een paar tussen voor wat stevigheid en zodat je het snoeiafval er mooi tussen kunt drukken. 

De dikste stammetjes van de wilgen zijn voor de kachel, en de dunnere takken konden meteen op de 'takkenwal'. 

Photo1821.jpg

 

Photo1824.jpg

 

Photo1825.jpg

 

IMG_3286.JPG

 

Bijkomend voordeel is dat de loopeenden daar nog wel eens door het gaas stapten om op pad te gaan. En dit houdt vast ook het konijn tegen wat in de sloot woont en rondhopt in mijn moestuin. 

 • Like 8
 Share

6 Comments


Recommended Comments

"Waardoor we aardig wat inkijk hebben"

Grappig. Stadsbewoners begane grond, zonder voortuin, beleven 'inkijk' heel anders. Toch aardig dat je de paar gastplanten van je broertje buiten het zicht wilt houden.

 • Like 1
Link to comment

Het mooie is dat de wilgetakken zo in de grond weer gaan uitlopen. Dus nieuwe bomen vormen en stevigheid geven aan de takkenwal. 
Goed voor de natuuur in vele opzichten dus😉👍

 • Like 1
Link to comment

Update: de gemeente stopte net hier bij onze sloot (nou ja, laat ik het een geul noemen...) om te gaan zagen, maar ze bedachten zich zelf al dat er ooit iets was afgesproken dus ze hebben met ons overlegd en alleen weer de takken dicht bij de weg omgezaagd. 

 

Wat hier nu staat dat mag blijven staan. 

Photo1836.jpg

 

En de nieuwe takken van de berk hier op de voorgrond zagen ze dan weg. De takken liggen er nog, die proppen we mooi op/tussen onze takkenwal :)

Photo1837.jpg

Link to comment

Mooi man, super takkenwal! En daar komen heel veel beesten in te wonen, vogels, padden en kikkers en salamanders kan ook. Bijtjes, hazelmuis en egels.

waar hebben jullie de staanders van gemaakt?

Link to comment

Deze takkenwal is niet zo breed/diep als die van jullie daar bij die lasagne tuin (en verderop in jullie tuin ook) dus ik weet niet of al die beesten hier komen wonen. Maar we gaan het zien. 

De staanders zijn dus de robinia palen die we sowieso daar hebben staan voor het gaas aan onze buitengrens. En als nieuwe staanders hebben we nog wat van dat soort palen geplaatst, en stevige wilgentakken. 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...