Jump to content
 • entries
  216
 • comments
  451
 • views
  3,628

Poepdag (maag en darm) NL, corona herdenkingsdag DE & verjaardag ...


Jane Doe

364 views

 Share

Altijd al gezegt dat mijn verjaardag en zo elke feestdag, een piepdag is maar nu is het officieel een poepdag van maag en darm stichting NL en corona herdenkingsdag DE. Kleine naar gebracht en zie blauwlicht in achteruitkijkspiegel, zat op de linker baan en kon alleen plaats maken door rechts in te voegen. Dus snel voor vrachtwagen in gat gekropen, maar de bumperklever achter mij dacht wat fijn dat ze vrij baan voor me maken. Dus die bleef aso op de linkerbaan en stopte voor het stoplicht. Notartz vol in de remmen een noodstop, dankzij de persoon op de rechter baan plaats maakte. kon de noodartz zijn spoedrit vervolgen door om de aso bumperklever heen te scheuren.  Stoplicht verder kreeg ik groen en reed er een polizei door het rood, zonder enige signalen dus foei foei foei. 

Thuis aangekomen meteen appeltaart gebakken, de Hollandse appeltaart is de enige taart die mijn manlief zat krijgt. Normaal kan meneer meerdere stukken op, maar niet van deze propper. 

Mezelf een verjaardags cadeautje gegeven, een grelinette (broadfork). Na lang info winnen zoeken vergelijken en doen, is de keuze op een zware met messen gevallen. Een set met verschillende lengtes messen, zeg messen omdat het niet van die ronde tanten zijn maar platte messen. 

Deze is het geworden en wat vinden jullie van mijn keuze?

image.thumb.jpeg.e70eab5c267339ac452e30db4c302a1d.jpeg

 

image.thumb.jpeg.407db433e1bca05d7ff681663444df97.jpeg

Wat is er veel keuze, soorten, verschillen en beste prijzen, dit model had ik al toen de tijd ook gekozen. Maar dacht nig even nachtje over slapen en dat is een beste tijd over denken geworden. Maar nu heb ik die toch genomen en zal er hopelijk veel plezier van hebben.

 • Like 2
 Share

9 Comments


Recommended Comments

Dat is wel een heel exclusieve uitvoering. heb destijds ook twee weken erover gedaan om te besluiten welk type ik wilde. Je moet je voorstellen hoe het is om zo'n ding te gebruiken, terwijl je het nog nooit hebt gebruikt. Want ze zijn wat te duur voor miskopen, vind ik. Ik hoop dat je er veel plezier van hebt.

Link to comment

Gefeliciteerd nog met je verjaardag, bijna een brokkendag geworden. Maar een Hollandse appeltaart voor de goede afloop, eind goed, al goed.

 

En ook met de nieuwe aankoop mag ik je wel gelukwensen, ziet er profi uit. Is die vooral om lucht in je grasveld te krijgen? Of ook in de teelttuin? Want als je het vergelijkt met een spitvork, waarmee je wortels los wrikt, zal deze de wortels eerder aan stukjes snijden?

 

Ik ben benieuwd of hij je gaat bevallen, ik lees in zie het vast binnenkort wel.

Link to comment

Fre3ke dat was ook mijn angst, maar na wat jaren overdenken zal dat wel goed gaan.

Hoe vaak gebruik jij die van jou?

 

HuubvG bedankt, ja was een aparte dag. Normaal gaan de Duitsers goed opzij om plaats te maken, maar dit keer ging het finaal mis. En juist die seconden of minuten kunnen het verschil maken tussen leven en dood, de notartz is echt een notartz. Gaan apart van de krankenwagen (ambulance) en in de ergste gevallen. Dat is wel goed geregeld hier.

Gras luchten had ik nog niet aan gedacht, zien er uit als messen maar zijn niet scherp. Is echt gedacht als broadfork, hoewel men ook kleine struiken los woelt. Zal zeker berichten hoe die bevalt. 

Gister bericht gekregen dat die al onderweg is, dat is snel zeker met week vertraging ivm corona. Maar denk dat dit soort niet als hete broodjes verkocht worden. In usa is het een echt hype en hebben ze ook zoveel soorten, maar niet deze. Made in Germany, dat beloofd wat.

Link to comment

Ah, op zijn Nederlands een woelriek, filmpjes bekeken hoe het werkt. De grond losmaken zonder om te keren, goed voor de grond en voor je lijf. Super stuk gereedschap. En Duitse degelijkheid, daarmee zit het wel goed! :thumbup:

Link to comment

Eerst nog van harte gefeliciteerd, en je hebt het goed geviert met appeltaart🥧:
Ja, in een paar seconde kan er vanalles gebeuren..fijn dat het goed afliep.(hopelijk ook voor de patient waar de notartz naar onderweg was)

Zo'n grelinette ziet er iid heftig uit met die messen maar werkt vast wel fijn. Lange "armen" eraan maakt het omwoelen makkelijker . 
Sxxs ermee.

Link to comment

Haha, ik dacht ook al aan een moordwapen. Het ziet eruit als messen in een film met superhelden. Afijn, het zal lekker woelen onder de grond, lijkt me een prima verjaardagscadeau. Ook van mij alsnog van harte gefeliciteerd!

 

Oef, die snelweg is me wat. Hier ook altijd feest. Hoe vaak ik me niet druk maak over bumperklevers, of de zoveelste aanhanger met kapotte verlichting of gevaarlijke belading. Maar ik dwaal af. Ik hoop dat je veel plezier gaat hebben van je woelriek! 

Link to comment

HuubvG we zullen het gaan zien en zal dan foto voor en na maken, als ik dat weer niet zal vergeten. 

 

Old Rose dank je wel, ja was lekker de appeltaart die mis ik wel. Duitsers hebben ook goede taarten en veel. Maar Hollandse appeltaart en vlaai blijf ik toch missen.

Dat hoop ik ook dat de patient gered kon worden en ter betere hand is. 

Ziet er heftiger uit dan het is, is geen moordwapen alleen de gedachte al brrr. Ben benieuwd hoe die werkt en de bodem zal verbeteren. Hoef alleen de bedden te doen de paden niet, scheeld weer.

 

Arja jij ook bedankt, een prachtig cadeau al moet ik die mezelf schenken maar goed.

is niet eens een snelweg, maar 2 banen ring door/om de stadt, waar je maar 50 mag. Met kruispunten en stoplichten, normaal geen probleem maar als je geen rekening houdt met anderen onstaan zulke gevaarlijke situaties.

Van de polizei door rood rijden was ook geen goed voorbeeld en vanochtend reed er weer iemand door rood op de bundesstraße waar je 100 mag maar zulke kruizingen 70. Het is altijd uitkijken en niet je voorrang nemen, ik geeft liever en komt later aan dan nooit.

 

Net de keukentuin voor het eerst weer gras gemaaid en ik ga een combi market garden en oude keukentuin doen, scheeld weer de paden maaien wat extra werk en gedoe geeft. En ik kan zo de paden extra beplanten, scheeld best veel. 

Zat er aan te denken om een buxusheggetje nog voor de laurierheg te planten, zo een dubbele heg zal best mooi staan en meer rust geven en keukentuin uiterlijk geven.

 

Edit:

Vandaag was niet veel anders met de auto op de terug weg, eerst afgesneden, noodstop om botsing te voorkomen. En weer een door het rood, kruispunt bunderstraße waar je 100 mag en kruispunten 70. Het is ook zo oppassen, helemaal met idioten die inhalen en frontalen botsingen veroorzaken.

Ben het nu echt wel even zat met de auto, morgen maar nog rustiger rijden hoewel dat ook niet meer zal gaan.

 

 

 

 

 

Edited by Jane Doe
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...