Jump to content

Bit's Heaven

  • entries
    208
  • comments
    522
  • views
    2,973

18 juni


Bit

11,926 views

 Share

Half april ingezaaid, zeer dicht : Phacelia. Ter bodemverbetering ( groenbemester ) en insectentrekker en onkruidonderdrukker ( zeer dicht gezaaid ) op een 3x4m stukje toekomstig teeltbed.

 

20120619tuinpaul-01481371340123777.JPG

 Share

5 Comments


Recommended Comments

Die 3 bij 4 meter was nu ( of toen in april ) min of meer 'over'. Het is opgebrachte grond. Totaal arm en vrij doods. Volgend jaar wil ik dit stuk zeker in cultuur nemen, voor wát is nog niet zo van belang dacht ik nu, maar heeft voeding nodig, en leven. Verder hou ik van insectentrekkers. En dús Phacelia . Overigens kom ik nu al weer ruimte tekort, maar ik laat dit nu zo. Ik moet ook niet te veel willen het 1e jaar op een nieuwe tuin. Het hele middenstuk van de tuin, wat ongeveer de maat heeft van 3 x 16 meter, gaat in het najaar op de schop; champost erop, en frezen in het voorjaar. Nieuwe indeling ( binnen dat vak ) en een wisselteelt schema in de winter bedenken. Alles wat er nu staat is gewoon probeersel voor het 1e jaar.

Link to comment

Wat zal dat geweldig zijn Bit, als al die Phacelia straks in de bloei zal staan...je brengt me op een idee. Kan je het ook als nateelt zaaien denk je?

Link to comment

zekers. Kan je tot half augustus zaaien dacht ik. En dan komt het nog in bloei ook ! ( we krijgen een prachtige september en oktober ) Daarna, alleen de planten , kan je ook onderwerken ( groenbemester )

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...