Herfstframbozen in de zomer
Inmiddels zijn de tuinbonen eruit. Heb er lekker van gesmuld. De planten tot de grond toe afgeknipt. Heb ergens gelezen dat je de wortels kunt laten zitten, zodat andere groentes ook weer kunnen profiteren van de stikstof die de wortels afgeven aan de grond. We zullen zien.. In dat vak staat nu de mini paksoi. Een beetje vroeger dan op t zakje stond aangegeven, maar ze groeien tot nu toe prima.
Ongeveer om dedag pluk ik twee of drie aardbeitjes. Vind dat wel lekker zo. Ik ben niet iemand om in één keer een grote bak aardbeien leeg te eten. Daarom koop ik ze ook nooit in de winkel. Krijg zo'n bak gewoon niet leeg. Dus dit is een uitkomst!
De eerste herfstframbozen zijn ook al geplukt. Ze smaakten prima. Hoewel het nog geen herfst is... (het was nog niet eens officiëel zomer toen ik ze plukte..) ... maar ik wilde ze voor mezelf en zeker niet delen met vogels of insecten.
De spinazie heeft ook de tweede keer niet overleefd. Precies hetzelfde als de eerste keer. Ik zag nu dat er beestjes in zaten in de bladeren. Tussen het bovenste en onderste vliesje van het blad. Voor mij geen spinazie meer.
O ja.. en de buurman moest schilderen.. We wonen in zo'n oude Twentse boerderij met zo'n rand aan de onderkant. En die moest geschilderd worden. Maar mijn bakkentuintje staat daar (vaste bak), dus schilderen ging niet. De buurman, tevens mijn huisbaas, had eerst gezegd, dat hij zou wachten tot na de oogst. Maar dat duurde m toch te lang, want eergisteren heeft hij toch geschilderd.
Ik heb nu redelijk veel bijna lege vakken, dus hij kon er wel goed bij, maar ik heb er wel op toegezien dat hij de boel niet ging vernielen. Alles is goed gegaan op een afgebroken blad van de pompoen en een verfklodder op de bonen. De ergste vijand van mijn tuintje was tot nu toe de schilderende buurman ipv vogels en insecten. Maar we hebben t weer gehad en ik kan weer zorgeloos verder tuinieren.
Heb net weer sla bijgezaaid, rode kropsla en tiny tumb, paksoi en tuinrapen, raapstelen en andijvie.
Er staat nu nog 1 krop andijvie in waar ik steeds de buitenste bladeren van afpluk. Verder heb ik nog pluksla en radijs staan. De ananaskersen doen het goed en ook de sperziebonen staan er goed bij. De parijse worteltjes doen ook hun best om dik te worden.
Zo dat was de update weer.
De aardappel kan elk moment gaan bloeien.
0 Comments
Recommended Comments
There are no comments to display.