Jump to content
  • entries
    69
  • comments
    314
  • views
    570

Moussaka en Tzaziki


Rantje

46,393 views

 Share

Gister heb ik voor het eerst Moussaka gegeten.

 

Had natuurlijk mijn Kermit en Baby Belle aubergines, prachtige vruchten, maar geen idee wat we er mee moesten maken. Eten nooit aubergines.

Als je dan gaat zoeken op internet dan kom je wel erg veel dingen tegen, moeilijke recepten, recepten met 'rare' ingrediënten en uiteindelijk iets wat niet moeilijk was, we de juiste spullen voor in huis hadden en ons alltwee lekker leek.

 

Best wel lef he, om zo maar op vrijdag de 13e iets 'onbekends' te gaan maken.

Nou hebben we de ervaring dat wij ook op andere dagen regelmatig pech momenten hebben en echt bijgelovig zijn we ook niet

 

Het is heel goed gelukt, we hadden het recept door twee gedeeld , voor het geval; dat ht niet lekker zou zijn maar de ovenschaal is helemaal opgegaan

(De pizza's lagen al stand by maar die liggen nu dus nog steeds in de vriezer )

 

Eerst de tuin in en het een en ander bij elkaar geplukt en geknipt.

Das altijd een van de leukste dingen hoor, shoppen in de tuin

Voor de Tzaziki een Market More komkommer, eigen knoflook, takje Dille en beker yoghurt uit de winkel

 

img1360-b-marketmore-knoflook-dille-en-yoghurt66751342269342.jpg

 

Voor de Moussaka:

Baby Belle aubergines, tomaatjes, kleine uitjes, ze beginnen bloemen te maken, groter gaan ze niet worden dus

En wat kruiden: Oregano, basilicum, tijm en rozemarijn

img1376-b-13-7-baby-belle-red-baron-oregano-tijm-rozemarijn96271342269450.jpg

 

De komkommer wat groter gehouden dan normaal, hadden ook geen kwark, maar 't was wel erg lekker zo

img1386-b-13-7-tzaziki94521342269548.jpg

 

De moussaka was eigenlijk niet erg moeilijk. Het rook meteen al lekker toen knoflook en ui in de pan zaten.

Het kaas-achtige sausje was een twijfel gevalletje, gaat nog wel eens mis met bloem enzo

Even geproefd en het was erg smakelijk

De aubergines kort gegrilled, ging ook goed. Toen in laagjes alles in de ovenschaal...

 

20 Minuten later was 'ie klaar...en nog een kwartier later was 'ie helemaal op

img1388-b-13-7--moussaka69871342269704.jpg

 Share

9 Comments


Recommended Comments

Ziet er lekker uit

 

Geen eigen kefir yoghurt gebruikt, viel me op

 

Nee klopt.

Ik had vrij veel weggeven en na de laatste keer een ongelukje gehad met nieuwe maken.

Dat wat we gedroogd hadden doet het dus niet en ik zit te wachten tot ik wat terug krijg van mensen waar ik aan gegeven had. De meeste zijn met vakantie

 

Dus ben al twee weken kefirloos

Link to comment

Ziet er goed uit hoor! Heb je de aubergines vooraf een uurtje in een zoutbaden gelegd om de bitterheid eruit te krijgen of is dit soort niet bitter ?

Link to comment
Had dat gezegd! Ik heb wel wat voor je hoor

Nou eigenlijk heel graag, mis mijn kefir

't Is echt zo stom, de pot gleed uit mijn handen en viel deels in de gootsteen met een sopje erin en deels op de grond, alles onder de smurrie en glas dus er was geen redden meer aan

 

Ziet er helemaal superlekker zeg! Ook nog eens mijn lievelingseten, en wat heb je er vrolijke fotos van gemaakt!

Thanks, was echt heel lekker!

 

Ziet er goed uit hoor! Heb je de aubergines vooraf een uurtje in een zoutbaden gelegd om de bitterheid eruit te krijgen of is dit soort niet bitter ?

zoutbadje, bitter???

We hebben ze in plakken gesneden en even met een druppie olijfolie kort in een grillpan gedaan. En toen mee gestapelt in de ovenschaal.

Stond niks in het recept dat ze eerst een kuurbadje ofzo moesten hebben

 

Lekker Miranda...als ik nou in de buurt ben, en mijn rondje NL ga doen mag ik dan ook bij jullie eten?

 

Tuurlijk! Gezellig

Maarre neem voor de zekerheid een diepvriespizza mee ofzo

Je weet maar nooit bij ons

Link to comment

Wat een heerlijkheden in dit topic

Heb je ook de gegrilde aubergine plakjes zo geproefd voor ze in de ovenschaal gingen?

Ik neem aan dat jullie vanaf nu vaker moussaka eten

Als Jet langs komt dan loop ik er achter. Doe geen moeite met de diepvriespizza's, we vertrouwen op jullie kookkunsten

Overigens, je zou die aubergines ook kunnen verwerken in een ratatouille, heb ik vroeger wel s van de bonduelle gegeten en dat smaakt best lekker. Gaat ook courgette door, wat ui, tomaten, paprika, pepertje, knoflook en wat kruiden. Gewoon ff googlen want er staan recepten te over van ratatouille op t wereldwijdeweb. En alles wat ik opnoemde heb je sowieso in je tuin

Edited by Helly
Link to comment

Hihi Helly, je wilt heel graag mijn pepertje proeven he???

Die gebruik ik dus nooooooit meer ergens in hoor

 

Die ratatouille klinkt ook wel lekker...hihi doet me weer denken aan de film, die is zo gaaf

 

Maar nee, niet geproefd eigenlijk best stom

Maar wel goed geproefd toen 't zooitje uit de oven kwam, het heeft een aparte smaak. Niet vies in ieder geval.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...