Jump to content
  • entries
    112
  • comments
    418
  • views
    1,197

Tomaten vervangen


geedee

17,253 views

 Share

De eerste planten van de vleestomaten in de kas zijn leeggeplukt en ik heb, heel optimistisch , er nieuwe plantjes voor in de plaats gezet. Die zijn nu zo'n 30 cm hoog. Buiten zijn de eerste tomaten nu ook plukrijp en ik heb gisteren heerlijke tomatensoep gemaakt van die rare gestreepte vleestomaten.

 

Verder heb ik 2 augurkenplanten geruimd en ook de olijfkomkommer. Ik had wat spul té kort op elkaar gezet (en intussen genoeg potten augurk ingemaakt en olijfkomkommer staat op een andere plek ook nog) en vond het jammer dat een munt, basilicum en de klimspinazie helemaal in de verdrukking kwam.

 

Die klimspinazie is nog steeds maar een cm of 10 groot. Is dat normaal Ik heb m op moestuindag gekregen.

 

En wortel geoogst uit een kleine vierkante bak. Ik vond het een succes. Nooit eerder gedaan. Ik had die bak gevuld met mengsel van zand en potgrond en daar 16 zaadjes wortel ingelegd. Nou ik stond versteld van de opbrengst. En eindelijk ook een rechte wortels in plaats van die klei-gedrochten die ik in het verleden meestal mocht oogsten. De volgende keer een nog diepere bak nemen want een enkele ging al de bocht om op de bodem

 

pict3750a69871342687411.jpg

pict375168861342688030.jpg

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Groeiden jouw tomaten niet door dan Gé? Bij mij blijven ze maar bloemen aanmaken..ze zijn natuurlijk niet zo vroeg geweest als de jouwe .

Die wortels vind ik ook leuk. Echte goedkope potgrond ( uit een zak dus, niet uit je tuin) en zand uit de zandbak? Ik ha het volgend jaar ook eens proberen..ik heb nu geen potgrond, want anders zou ik het nog wel kunnen doen. Je hebt in ieder geval niet veel water hoeven geven dan scheelt. Welke soort wortels had je trouwens?:mrgreen:

Link to comment

Die tomaten stonden in zo'n plantenbakken en heb ik na de 4e tros "getopt" zodat de bestaande vruchten lekker dik werden. 1 plant had ik laten doorgaan voor te proberen en die maakte bovenin maar hele kleine tomaten....het water moet een lange weg afleggen en dus besloten om het als volgt te doen: eerst in kas oogsten....dan zijn de tomaten buiten aan de beurt en ik hoop dat wanneer ik uitgeplukt ben buiten, er in de kas weer een oogst is te halen....maar goed...dat is natuurlijk afwachten hoe dat gaat.

 

Die wortels waren zaadjes van lidl...naam weet ik niet meer en de potgrond is die welke je ook gebruikt voor bloemen...dus geen bemeste tuinaarde of zoiets.

Link to comment

Mooi, Geedee..die wortels! heb ze ook in een pot zitten ( maar dan in een hele grote!) na de vakantie hoop ik ze te kunnen oogsten! Heb stiekum al gekeken, maar zijn niet zo dik als de jouwe, te dicht op elkaar denk ik! Wat heerlijk veel heb je al geoogst! heb augurk en olijf komkommertjes buiten staan, ze hebben allebei bloemetjes. Een kas is toch wel fijn om erbij te hebben he?

Link to comment

Ja die kas is fijn....maarre....die geruimde augurk en olijfkomkommer stonden buiten....ik denk dat ook de temperatuur iets zal uitmaken....ik merk toch vaak dat, wanneer er over regen, kou of slecht weer gepraat wordt op t forum, het hier meestal wel meevalt....het zullen misschien nét die paar graden verschil zijn die t m doen.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...