Droogte!
Voor het eerst deze zomer moet ik serieus aan t gieten..de aarde barst rond de aardbeien die op sterven na dood op de grond hangen..
Ik had het eerlijk gezegd niet zo in de gaten, maar de paar druppels die gevallen zijn waren als sneeuw voor de zon verdwenen, en de grond is werkelijk kurkdroog en keihard. Voorlopig sproei ik vandaag de aardbeien, de knolselderij en de schorseneren. Ook de komkommers en de courgettes hebben het moeilijk, maar die moeten er nog maar even voor werken.
Ik merk dat ik alleen foto`s in de kas heb genomen voor deze update, ik zal morgen ook eens de groenten buiten fotograferen.
De laatste dagen ben ik hard bezig geweest met oogsten en inmaken..zo heb ik al 11 porties preiringen in de vriezer ( dank Jorieke en Helly, jullie planten deden het uitstekend!), veel bakjes tomatensaus..echte weck met sperziebonen en bieten( dus niet in t zuur) druiven en appeljam en potjes zoetzuur met komkommers en boontjes en groentemix ( chow chow relish).
De bieten doen het dit jaar geweldig in de tuin en ik heb er al heel wat uit. Het meest ben ik gecharmeerd van de Di Chioggia, maar de padden bietjes mogen er qua smaak ook zijn..ze groeien laat en komen nu pas echt in de groei.
De Chinese 5 color gaf mij een hele andere peper die me erg aanstaat, niet te heet, prachtige plant en een lekker smaakje. Als ik nu zaadjes van deze neem zou ik dan dezelfde peper krijgen?
Paprika Barancio
Jalapeño Fooled You
Er zitten al weer twee granaarappels aan mijn struikje. Ik heb stekjes genomen, en daar heb ik er 6 van over...zouden ze per post op te sturen zijn? Zo ja dan zijn ze bij deze aangeboden aan wie ze wil
De prachtige en lekkere chocoladeparika
De ui Exibition is niet zo megagroot geworden, maar is wel lekker zoet op de pizza
Mijn buurvrouw bracht mij een bos zonnebloemen, wat een prachtige kleuren zitten daarin, deze lijkt lichter dan hij in werkelijkheid is, jammer wel, want zo vind ik hem extra mooi!
Van een andere buurvrouw kreeg ik haar weckketel, wat een verschil met mijn oude wasketel zeg! Het weckt supersnel( het water is veel sneller heet dan in mijn oude emaillen ketel). Ik ben meteen aan t wecken geslagen.
Lie was zo lief er voor mij een goede "tres pied" bij te kopen zodat de ketel niet op het gasfornuis hoeft.
Edit:
Ik heb er nog maar even een foto van de barsten bijgemaakt..deze barsten zijn diep!
De schorseneren moet ik water geven...
Ook net gemaakt deze foto, deze paksoi gaat samen met de prei in de wok..mm heerlijk. Hier kent men geen paksoi en denkt men dat het een afwijkende snijbiet is..totdat men het geproefd heeft.
5 Comments
Recommended Comments