Ga naar inhoud

Het bosje van Jet

  • updates
    346
  • reacties
    1634
  • bezoekers
    120407

Voorraadkamertje


appelvrouw

10066 weergaven

Omdat we het hadden over de voorraadkast van Jorieke dacht ik wat foto`s in te sturen van onze werkzaamheden van dit moment. Toen we het huis hier kochten was het een "door en door ruïne". Grote delen van het pand dat ongeveer zo groot is als 3 eengezinswoningen bij elkaar waren ingestort. In de ingestorte schuur, waar 7 autowrakken onder het puin lagen zijn we begonnen met het bouwen van een appartement op hoogte van de tuin ( de tuin loopt op van voor naar achter.) Een lange ruimte met open keuken, en daarachter slaapkamer met badkamer. Vanaf een balkon ( vorig jaar gebouwd!) loop ik zo de tuin in.

 

Onder deze "nieuwbouw" kwam natuurlijk ook van alles.. zo hebben we daar een stookhok..een (a.s.?) sauna die nu dienst doet als wc en fietsenhok, en aan de andere kant van de gang onder de woonkamer een grote keuken..het idee was dat ik die keuken ga gebruiken voor al mijn inmaakwerkzaamheden, en dat we hem gebruiken als het heet is ( lekker koele plek) en voor grote gezelschappen.

Achter de keuken heeft Lie twee kamertjes gebouwd waar tot nu toe al het verzamelde bouwmateriaal stond dat hij in de loop van 20 jaar bouwvakken had verzameld..deuren, tegels, leidingen..alles uit de container "gered".

 

Deze winter zijn we begonnen om de keuken in orde te brengen..maar dat betekend dat eerst de kamertjes erachter in orde gemaakt moeten worden. Dat had tot gevolg: muren hakken! Delen van de muren hier zijn enkele honderden jaren oud en gevoegd met klein, leem, stro en meel. Dat valt er zo`n beetje allemaal uit en dat is behoorlijk slecht voor de staat van je huis. Lie is in januari begonnen met het achterkamertje links dat als bestemming voorraadhok had.

Eerst heeft hij de muren uitgehakt en tientallen zakken met puin afgevoerd.

daarna de muren gevoegd. Hij heeft er ook twee pijpen ingemaakt voor ontluchting. Een deel van de muur zit in de grond, en de muren waren vrij vochtig. Muren en plafond gestuukt, daarna de vloer geëgaliseerd en betegeld met tegels die we bij een tegelbedrijf uit de container hebben.

 

Om planken te maken heeft hij oude deuren betimmerd met hardboard en alles geschilderd. De kleinere planken kwamen uit uit een afgebroken huis.

 

Ik heb nu een mega-voorraadkamer, waar mijn jam-voorraad maar een mager figuur slaat.

Nu is hij begonnen met het rechter kamertje waar de wasmachine en de vriezer komt..en dan komt de keuken eindelijk aan de beurt. Dat zal nog een flinke klus worden, want daar moeten hele lappen muren uitgehakt worden..om mee te beginnen!

 

De grote keuken met links achter het voorraadkamertje:

 

img413852011329151966.jpg

 

Het voorraadkamertje klaar:

 

 

img413728621329151965.jpg

 

Uithakken van de muren van kamertje 2:

 

img413329921329151964.jpg

 

Sinds vanmiddag sneeuwt het weer. Hier zie je er nog wat groen bij, ondertussen zitten wij weer midden in de winter..het is WIT buiten!( en het sneeuwt nog steeds)

img413082751329151963.jpg

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...