Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Citroenen inmaken op zout.


appelvrouw

Aanbevolen berichten

Heel simpel: ik had veel citroenen. zeg twintig. En twee weckpotten, zeer heet schoongemaakt en de citroenen gewoon geborsteld onder de koude kraan. Het waren onbespotenen zo van de boom.

Steeds een citroen ingesneden in vieren maar niet helemaal door. Een eetlepel zout in de citroen en de citroen in de pot. Zo doorgegaan totdat de pot vol was. En de andere ook. Alleen hier en daar een laurierblaadje erbij. Dan citroenen uitgeperst en de pot bijgevuld met sap. Nog twee extra eetlepels zout bijgevoegd na een dag of wat, omdat het erg bubbelde en omdat ik in een recept had gelezen dat dat kon.

 

NU twee weken laten bubbelt het niet meer en ruikt erg goed. Voorlopig laat ik het staan in de koele benedenkeuken.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later ...

Hoe smaakt zoiets nu uiteindelijk, Appelvrouw? Zout? Zuur? Citroenig? Bitter?

En waar gebruik je zoute (?) citroenen voor? Ik kan niet zeggen ze ooit gemist te hebben namelijk :)

Tot slot: hoe lang kun je ze bewaren...

Nou ja, ik ben in de citrusmodus

wees bevriend met kleine dingen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...