Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Courgette of komkommer?


ANGELAindetuin

Aanbevolen berichten

Dag allemaal,

 

Ik ben nieuw in moestuinland (ik ben fan!!) en ik heb een paar vragen. Ik kan er maar niet achter komen of de planten op de foto's courgetteplanten of komkommerplanten zijn. Misschien is de laatste foto de mannelijke courgetteplant? Dan neem ik aan dat hij bij de andere (vrouwelijke) planten in de buurt moet komen te staan. Tenzij dit komkommerplanten zijn... Ik heb gelezen dat komkommer en courgette niet samengaan, klopt dit? En binden jullie courgetteplanten ook wel op of laten jullie ze hangen (met stro eronder).

 

Groetjes, Angela

 

IMG292122361525761593.JPG

IMG292255241525761594.JPGIMG292330141525761595.JPGIMG292442441525761595.JPGIMG292528741525761596.JPGIMG292669031525761596.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey Hey,

Volgens mij zijn de eerste vijf? Foto’s van een komkommer......

De laatste heeft meer van een courgette...

Ik bind courgettes niet op, zijn geen klimmers (tenzij je natuurlijk een klimcourgette hebt ) in de volle grond gaat het snel en worden het behoorlijke planten. Je kunt hem straks bij het planten ook iets dieper zetten, zodat een groot gedeelte van de steel in de grond zit, hij oogt nu iets slungelig......wanneer de courgette de groei te pakken heeft herken je je plantje zoals op de foto niet weer terug.

Bij mij maken courgettes in het begin wel vaker in mannelijke bloemen aan, later gaat dat over in vrouwelijk bloemen en zijn de courgettes niet meer te stoppen en zul je er tegen aan moeten eten

Link naar reactie
Delen op andere sites

De laatste is courgette, de rest komkommer.

Er zijn geen mannelijke en vrouwelijke courgetteplanten. Alle planten maken zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen aan. In het begin vaak enkel mannelijke bloemen (naar het schijnt om bestuivers te lokken) en dan allebei.

Courgettes en komkommers mogen naast elkaar. Ze worden allebei erg groot. Voorzie dus enige afstand tussen de twee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hangt er van af welke komkommer. Een komkommer in de kas laat ik klimmen....vanwege de ruimte, als het goed is hebben die ook van die “tentakels” waarmee ze zichzelf vast kunnen houden...maar ze kunnen wel geleid worden. En een volle gronds komkommer laat ik gewoon “kruipen” vorig jaar flink wat komkommers kunnen oogsten van volle grond...kas ging minder

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, het worden echt grote planten. Maar ik heb het in al die jaren nog nooit gehad dat de stengel knapte of knikte onder het gewicht van de plant. Ik heb de planten nooit opgebonden.......Zaak is wel om vruchten op tijd te oogsten en niet uit te laten groeien tot volwaardig formaat “meloen”.dan zal de plant indd kunnen zwichten onder zijn gewicht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind 30 cm al vrij fors, ik probeer ze toch wel veel jonger te oogsten, max. 20 cm, dan zijn ze veel lekkerder. Hoe jonger je plukt, hoe meer nieuwe bloemen en nieuwe courgettes. Ik zie er wel eens eentje over het hoofd die dan veel te groot is geworden, maar die zijn dan echt alleen nog maar geschikt voor de soep.

 

One Yard Revolution heeft ergens een filmpje over een experiment met courgettes opbinden, en dat werd geen succes als ik me goed herinner. Als je de hoogte in wil, moet je gewoon een klimcourgette zaaien, en anders lekker die plant zijn gang laten gaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...