Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Courgettebloen geel, is dit normaal?


Aanbevolen berichten

Allereerst, kun je inderdaad uitsluiten dat de bloemen niet zijn bevrucht? Staat de pot buiten of binnen, oftewel: kunnen er bijen bijkomen?

 

Ik heb zelf weinig ervaring met bemesting en kweken in potten. Je zou op zoek kunnen gaan naar een organisch mestproduct. Producten als koemestkorrels zijn in mijn beleving wat duurzamer en geven geleidelijk voedingsstoffen af, maar ik heb geen idee of dat goed werkt in potten. Misschien kan iemand anders daar iets zinnigs over zeggen.

~ Vita rosa est ~
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Heb bio mest van de Hornbach speciaal voor de moestuin.

 

He bevruchten moet toch pas gebeuren als de bloemen open staat? Dat doe ik zelf met een kwastje. Heb al twee courgettes, maar die nieuwe kleuren geel. Heel gek.

 

Bedankt voor je reactie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zijn nog wel meer factoren die hier spelen wellicht. Staat deze pot wel gewoon buiten, lijkt op de foto niet zo te zijn ? Wat is de maat van de pot en in wat voor grond staat de plant ( een zak tuinaarde van de Hornbach gebruiken is echt volstrekt onvoldoende voor een beetje groeiende courgette plant )

Dan de maat van de plant: een echt nog jonge courgette plant maakt wel meer van zulke niks bloemen. geduld geduld. Komt later als de plant zijn maat aangenomen heeft ( heel groot ) allemaal vanzelf goed.

En nog iets : ze willen zon he ? De hele dag zon.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi hoi,

 

Nee dat klopt. De bloem is niet tot bloei gekomen. Heb al wel 1 courgette die bijna groot genoeg is. Maar de nieuwe bloemen worden geel voor ze uberhaupt zijn gaan bloeien.

 

De pot 40 liter en de andere 35 liter. Ik heb speciale moestuin grond gebruikt. De pot staat buiten op balkon en de zon schijnt tot 1500

Ik heb vandaag voeding gehaald voor moestuin. Hoop dat het werkt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou het kunnen dat de plant al zijn energie stopt in het groot brengen van die ene courgette? Dat hij de nieuwe courgettes in de maak afstoot? Dus zoals Bit zei, dat er meerder factoren daartoe leiden....beperkte ruimte en voedingstoffen en omdat hij in pot staat, ook extra verdamping van water, dus daar ook wat een tekort aan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...