Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Dina


Dina

Aanbevolen berichten

Mijn naam is Dina en ik heb een volkstuin in het westen van Overijssel.

 

De tuin is 10 m bij 10 m niet zo groot dus. Ik probeer me steeds meer toe te gaan leggen op permacultuur tuinieren. Dus niet meer spitten, maar mulchen of mijn leven ervan afhangt en meer planten aan te leggen die elkaar ondersteunen. En hopelijk helpt dit om ziektes en plagen te verminderen.

Komend seizoen wordt mijn vierde jaar. De foto's die je hier ziet zijn van juni vorig jaar. Intussen ben ik de tuin een beetje aan het veranderen. De bakken (zitten nu net fruitstruiken in, framboos en blauwe bes) die je hier ziet heb ik verplaatst zodat ik ruimte heb om een vijver te plaatsen en meer fruitbomen. Ik kan niet wachten om weer van start te gaan in het nieuwe seizoen. Het is super leuk om de foto's van de anderen te zien.

 

Groet,

Dina

Link naar reactie
Delen op andere sites

Erg bedankt voor het warme welkom nogmaals allemaal. @Fruitige Esther: ik heb nog niet zoveel ervaring met permacultuur. Ik was de twee jaar geleden al zo'n beetje half om begonnen, maar heb niet het hele jaar mulch gebruikt. Als ik iets geplant had liet ik de grond bloot en gebruikte ik mulch alleen als de wintermaanden eraan kwamen. Nu moet ik mezelf gaan aanleren om na het planten goed bij te houden dat ik de grond goed bedek met de juiste mulch (en zorgen dat het geen uitnodiging is voor te veel slakken). Ook ga ik proberen nuttige dieren (kikkers en hopelijk een egeltje) aan te trekken in mijn tuin.

Zodra ik de vijver heb gemaakt, zal ik nieuwe foto's uploaden.

Groet,

 

Dina

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...