Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Één plantje gesneuveld door de veenmol 🤬 Dwars door de stengel geknaagd. M’n zielige reserveplantje die al twee weken in veel te kleine P9 potje stond weg te kwijnen er maar voor in de plaats gezet en er een yoghurtemmertje zonder bodem omheen de grond in geduwd, je moet toch wat… Overigens zijn de plantjes net 10cm hoog hier, zal er vast niet met de prijs vandoor gaan tenzij het geluk met de dommen/beginners is. 🤣
 3. moeilijk te zeggen met al die variëteiten van Sonja, maar zal inderdaad wel een random stukje in zitten.
 4. Ik denk dat de winnende over de 30 cm zal gaan.
 5. Och kijk dan, die flufballekes. Leuk hoor! Dat ze maar mooi groot en lekker mogen worden
 6. Het gaat erom spannen, ik vermoed dat de meeste rond de 20cm zullen zijn, dus je meter zit iets te hoog (we moeten streng zijn) , het is de komkommer niet het steeltje erbij , wel een bijzondere snelle en stevige start, de lat is direct hoog gelegd, kan je hem niet plukken 😁. exact 23cm.
 7. Vooruit dan, hier nog een foto...😀 Mijn eerste Sonja, het dikkerdje, groeit toch nog steeds ook in de lengte. Is nu ruim 23 cm.
 8. tja , maar je hebt al 1 binnen staan, die gaat je normaal al meer komkommers geven als genoeg (alhoewel met al die mannelijke bloemen 😃). Misschien is het een optie om de buiten in kas even te laten recupereren in grote pot tot hij groot genoeg, zodat hij boven de lelies zit en slakken geen zorg meer zijn.
 9. Dank voor de tips @Trea! Ik strooi al een tijdje lavameel op de vloer en in de hoeken van het hok. Ik las die tip in Landleven (? niet meer helemaal zeker) en bij het schoonmaken gaat het mee in de composthoop dus zo komt het ook weer in de moestuin. Ik vond dat wel een mooi dubbeldoel dus ben dat gaan doen. De zaklamptip ga ik ook nog doen. Het testrolletje had vandaag geen luizen dus misschien was het dat dan ook niet. De kip is ook weer flink opgeknapt, scharrelt weer mee en als ik niet had geweten dat ze ziek was had ik niks meer gemerkt. En er was weer een ei gisteren! Wel van de wyandotte, maar toch, de dip lijkt voorbij!
 10. Vooral omdat de grond in de kas veel beter is @redzebra, het stukje grond buiten is te arm en misschien wel te donker ook. Lelies en kapucijners staan er voor en houden een hoop licht en warmte uit het zuiden tegen. Ik had er ook een snackkomkommer staan, die bleef nog kleiner en werd half opgevreten door de slakken. Die heb ik maar weggedaan.
 11. @Goldfish R 2021-017 is een kruising tussen een gele cherry x rode cocktail tomaat. Beide ouders zijn stamtomaten met resistentie dus ik verwacht: Goede opbrengst van formaat cherry Kleur rood Stevige groei Stamtomaat donker groen blad Zeer goede resistentie tegen Phytophthora Hou ons op de hoogte in dit topic:
 12. Snijmoes (typisch Groningse oude groente, snietje mous) is absolut geen blad van koolraap. En het is al helemaal geen snijbiet. De smaak is niet te vergelijken. Het komt wel uit de kool familie maar produceert geen knol. Rode Warmoes heb ik ook. Is toch weer heel anders. Beta Vulgaris oftewel rhubarb chard. De meesten gebruiken blad en steel appart. Stelen moeten iets langer koken en houden een stevige 'bite'. Na koken ook leuk in de wok.
 13. @Goldfish Is zeker stamtomaat. R - weet ik niet, moet Ronald vragen 😁
 14. @HuubvG waarom ? je halveert je kansen. De buiten gaan dit weekend ook naar hun vaste plaats, niet het ideale moment natuurlijk met de koudere temperaturen, maar ze overleven het wel.
 15. Oei geen idee @jorieke. Zie hem zo snel niet staan, maar zo moeilijk is het niet. Bloemschermen in de ochtend plukken. In een pan met schijfjes citroen/limoen en laag water. Deksel erop. 24 u later zeven. Per liter vocht tussen de 750 gr en 1 kg suiker en 35 gr citroenzuur. Roeren. In flessen. Klaar. Afiyet olsun!
 16. Van de linker plant zijn de eerste 3 bloemen tot ontwikkeling gekomen en het zijn allemaal mannen. Ook wat er zit aan te komen is overwegend mannelijk. Verhouding mannelijke bloem tot vrouwelijke gaat voor zover ik kan zien ongeveer 3 op 1 worden. Meloen en komkommer schijnt niet zo goed samen te gaan. Jammer, maar ik heb de meloenen vandaag toch in de kas gezet. Mocht het niet lukken de langste komkommer te telen dan kan ik in ieder geval nog de meloenen de schuld geven. De 2 planten voor de buitenteelt staan sinds vandaag in de vollegrond.
 17. Ik heb vandaag van Sonja Buiten Sonja kas gemaakt, kon het niet langer aanzien. Plantje was net zoals bij Flup hierboven, maar dan nog iets zieliger. Nu staan ze beide in de kas, maar de andere die er al eerder stond, heeft een voorsprong.
 18. Ja, tijd zat, de zomer moet nog beginnen en maakt het tegelijkertijd ook wat spannend gedurende de hele periode, er gaan vele metingen van vruchten komen op verschillende tijdstippen en geen enkel is zeker tot het einde 😃, juist nog even nagekeken hier en een eerste bloemaanzet gezien, ... mannelijk. Wel een lang weekendje hier dat maakt het helemaal goed. @Mai Pensato nog een poging,, toppen en parapluutje naar beneden ? Bah, we gaan het wel zien bij de volgende foto's 😁
 19. Een onsje honingbessen meegenomen van de tuin.Ik ging vooral heen om even te kijken hoe de planten de hagelbui van gisteren overleeft hadden. Alles stond er nog goed bij, zelfs de bonen! De aardbeien zitten nog knus onder hun blauwe net en worden al wat roze en de erwten beginnen te bloeien. Ook nog een emmerbodem dikke parende slakken uit de koolplanten van vorig jaar gehaald en verderop in de bosrand gekieperd.
 20. De laatste pepers en paprika's geplant, en stokken (eigenlijk tomatenspiralen, kon zo snel geen stokken vinden) geplaatst om aan te geven waar de rijen vijgen moeten komen. Tip voor volgend jaar: minder peper en paprika rassen zaaien, en rassen afwisselen, want ik heb nu toch al gauw 56 planten staan (exclusief dubbeltelling, want heb 2 zaadjes per vakje gezaaid, en bij pepers kun je die makkelijk laten staan).
 21. De laatste paprika/peper (meervoud) geplant.
 22. @Mellie Ik ben dit oudere topic even aan het opschonen hoor, dus wie weet wat ik nog tegenkom, maar staat hier ergens het recept wat jij nu vaak gebruikt hebt?
 23. Aardbeien geoogst, net als tuinbonen en spinazie. Straks nog wat sla etc. oogsten. Geschoffeld en de accu's verwisseld.
 24. Mijn komkommers zien er niet veel beter uit. Ik heb geduld.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.