Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Als het een 2-takt is (en dat weet ik zo goed als zeker) 5 liter euro 95 8 cl 2-takt mengsmering olie 5 cl loodvervanger Dit gebruik ik voor mijn 2-takt sparta-metje en die loopt als een zonnetje, ook de bladblazer en de kettingzaag gaan er probleemloos op. de producten die ik gebruik: https://www.mcculloch.com/nl/parts-accessories/2-stroke-oil/2-takt-olie-ls/577616402/ https://www.wynns.nl/product/loodvervanger/ en wellicht helpt dit je verder https://www.briggsandstratton.com/na/en_us/support/need-help/other-engines.html
 3. Today
 4. Oh zi ja de glaze zij. Oude veranda ruiten en gedeeltekijk hout is van een oude carport
 5. Ziet er op het eerste gezicht uit als te warm gestaan, gekookte sla. Zelf heb ik mijn platte bak al heel lang op luchten staan, zowel overdag als 's avonds en bij zonnig weer overdag een of twee ramen er helemaal af. En die staat nog vol in de koude wind en niet beschut tegen een muur. Zo'n klein kasje wordt snel te warm nu de zon wat krachtiger wordt, en zeker planten die niet zoveel warmte nodig hebben als tuinbonen kunnen het dan zwaa krijgen Te droog (tijdelijk) zou ook nog kunnen, de kluit aarde is aan de randen flink gekrompen, een teken van droogte. Maar zo te zien krijgen ze wel genoeg water. Een troost, je hebt genoeg plantjes.
 6. Ik denk inderdaad verbrand/verdroging door de zon. Kastje op het zuiden, betekend dus gehele dag in de zon? Enig idee hoe warm dat wordt overdag? Bij mij kas, was het na een uurtje zon vandaag 27graden.. Dus dan moeten de luikjes open.
 7. Hallo Wat gaat er mis met mijn opgekweekte groente? Vooral de sla in het bakje rechts gaat niet zo lekker... Te dik gezaaid? Verbrand door de zon? Het kastje staat tegen een muur gericht op Het zuiden en blijft in principe de hele dag gesloten. Verder heb ik er van de week courgette en tuinbonen in voorgezaaid
 8. Even voor de zekerheid: Weet je zeker dat de motor 4-takt is? 2-takt was vroeger normaal voor brommers. Als je daar geen mengsmering voor gebruikt, is je motortje heel erg snel stuk. Is er geen olie-carter, dan is het zeker mengsmering, dus 2-takt.
 9. Herbruiken van oude spullen. Misschien dat jouw glazen puien vroeger voor iets anders diende?
 10. rorror

  Zwevende groeilamp

  Met een visdraad bevestigd aan een alluminium strip welke ik onder de vitrage rails heb gepropt(steek als een soort hengel uit de vitrage rails, om de lamp 30cm van de vitrage af te houden). Dus geen gaatjes in plafont enzo hoeven boren. Gelukkig! Maandje te vroeg hmm. Ik ging juist voor vroeg om grotere planten te krijgen, aangezien ik geen volle grond of tuinkas tot beschrikking hebt, en dus verwacht minder opbrengst te hebben. De ene helft is 2 weken eerder gezaaid, maar op 1 na lijken ze allemaal nu de zelfde hoogte te hebben.
 11. Hey, welkom Mark . Lekker bezig, en dat allemaal omdat het lekker is wat van het land komt !
 12. Recuperatiemateriaal?
 13. TomP

  Even voorstelle

  Ja hoor, zoek gewoon op Thermo-/Hygrometers. Ze zijn te vinden in talloze onlinewinkels van heel goedkoop tot héél duur. Ziet er top uit!! Allemaal recuperatiemateriaal? Mss best wel een ander topic voor aanmaken? Ik denk dat dit handiger zou zijn en dat je dan ook meer reacties zal krijgen. Topic dat we nu gebruiken is eigenlijk de voordeur = om jezelf voor te stellen
 14. Beukwood

  Zwevende groeilamp

  Haha creatief Rorror ikzelf trok ook de conclusie dat we misschien een maandje te vroeg waren met de pepers zaaien
 15. Gewoon Super 98 halen Tango, TinQ, Firezone en nog wat zijn zelfs alcoholvrij. De dichtsbijzijnde Tango vraagt nu 1,55 en Tinq een cent meer. Jazeker kan Aspen erin. Alleen zit je meestal op 5 Euro per liter. Er zijn antieke brommer liefhebbers die hier Aspen 2T voor halen.
 16. appelvrouw

  De voorjaarsopfrisbeurt

  Mooie update, leuk om eens wat meer van je tuin te zien. Mooie omgeving! 50 vijgen? Heb je ook wat in de grond of versleep je het allemaal?
 17. Hier nog wat fotos van de broeikast en moestuin zelf
 18. Ik vermoed dat dit er een is uit de jaren '70, zijn fijne dingen. Als het goed is staat er ergens een serienummer met jaartal. Zelf gebruik ik gewoon Euro 95 in mijn frees (Husqvarna),maar zorg dat er voor ik hem wegzet de tank bijna leeg is en laat hem een tijdje lopen op aspen blauw. Ik gebruik mijn frees niet zo vaak en dan verouderd de benzine praktisch niet en vergomt niet zodat je in het voorjaar weer makkelijk start. Voor die paar uur per jaar dat ik hem gebruik maak ik me niet druk over keerringen of motortemperatuur.
 19. Ik heb een tuinfreesje met een 5PK Briggs Stratton motor, onbekend welk bouwjaar. Ook onbekend wat voor benzine er in zit, maar de tank begint leeg te raken. Ik weet dat er beter geen euro95 / E10 in kan ivm de ethanol die de keerringen weg kan vreten of de motor temperatuur kan laten stijgen. Kan ik er veilig Aspen 4t in doen, of moet ik op zoek naar iets van euro98 ofzo?
 20. rorror

  Zwevende groeilamp

  De pepers passen niet meer in de groeidoos. Deze doos staat nu uit. De pepers passen helaas niet in het raam op het zuiden. Staan op het westen nu. Met een vliegende groeilamp erboven. Het moet maar op deze manier de komende 6a8 weken tot ze naar buiten mogen.
 21. Dat zal ik een volgende keer ook proberen. De smaak is nu een beetje 'eenvoudig'. Voor de eerste keer ben ik tevreden.
 22. Hey ik heb bij de bouw heb ik een dak deel zo gemaakt van 1m2 die kompleet open en dicht kan de ramen op het dak zelf niet maar dat is ongeveer 1/3 van het hele dak wat dan kompleet open kan maar is er een soort meter die de temp en vochtigheid kan meten?
 23. Welkom. Lekker bezig. Het is goed dat je al na denkt om de tempratuur juist te houden. Ik zou kijken of je een automatisch dakraam opener kan installeren. Zoiets, voorbeeld: https://www.somultishop.com/Webwinkel-Product-209418027/Automatische-dakraam-opener-vensteropener.html Succes
 24. Dat is ongeveer hoe ik het nu doe inderdaad. Alleen vallen de pollen behoorlijk uit ekaar als ik ze schud met als gevolg dat ik veel met de hand doe wat mijn rug dan weer niet zo tof vind... Wel fijn nog een keer de bevestiging dat haarwortels geen probleem lijken. Daarmee verlies ik zoveel grond.
 25. -8 was het afgelopen nacht. De kwetsbare planten pak ik in elke avond, dat helpt iets. Duurt nog 1 week en dan is het voorlopig voorbij, hoop ik.
 26. Goede dag Ik en mijn vriendin hebben vorig jaar ene moestuin aan gelegd van 5bij 3 m na dit jaar hebben we dit verdubbeld omdat de oogst er goed was en we meer verschillende planten wilde zaaien Maar nu heb ik deze week een broeikast gebouwt (budget broeikast) deze is bijna klaar hier en daar nog wat afwerkingen. Maar vind het lastig om te kijke hoe we een juiste temperatuur kunme regelen binnen in Fotos zijn nog van de aan bouw zal miss vnv nieuwe toevoegen hoe hij er nu uit ziet Mvg mark
 27. Hééél vervelend Bertus!!! Zonde om telkens de oogst (hopelijk slechts deels) verloren te zien gaan na zoveel zorgen. Vuurpotten worden hier gebruikt maar is niet gratis en aangezien het onze broodwinning niet is ... Per hectare gebruiken ze er een 250 tal en helpt tot -5°C Hier vroor het deze nacht slechts -1°C, vannacht geven ze opnieuw - 3°C en daarna is het in stijgende lijn. @ Wims, Riga mja ok maar zoveel kouder is het daar momenteel niet hoor. Hier nu 4 °C en spiekte voor Riga momenteel +/- 2°C dus klein verschil. Toverachtig mooi je plaatje!!
 1. Load more activity

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...