Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. redzebra

  Tomaten Topic 2020

  @appelvrouw dat is mij ook al opgevallen het zal misschien wel een beetje met de soort te maken hebben maar ik volg je idee ivm het volledig rijp oogsten.
 3. Today
 4. Tomatensoep met eigen tomaat, ui, knof en kruiden met een zelfgebakken brood. Nomnomnom
 5. Brood gebakken en allerlei restjes opgemaakt. Ben benieuwd naar de smaak, maar ik vind hem in elk geval erg mooi eruit zien. Normaal knip ik hem in emmer een schaar. Nu met een nieuw stanleymes en dat was beduidend onhandiger. Volgende x weer met een schaar.
 6. De champignons zitten in een potje, dus wat dat betreft gelukt [emoji13] maar nog niet geproefd. Goed hè die paprika’s?! Fijn dat het jou ook zo goed bevalt! Ook met dille een aanrader. Eet ze [emoji39]
 7. Nou hij lijkt niet meer echt geïnteresseerd in de krieltjes, nu ze veel schuilplekken hebben? We zagen hem tot 2x toe op ons achterste stuk, daar zitten vast ook veel lekkere snacks. Waar wij ook heel wat van kunnen missen
 8. Verdorie..ja die havik wil wel graag terug komen. Laten we maar hopen dat hij jullie kipjes niet als voorraadkast ziet. Een goede waakse haan wil wel eens helpen om tijdig te waarschuwen. Maar die moet je net hebben. Wij( wij en de buren aan alle kanten eigenlijk) hadden hier ook een tijdje last van de havik, maar de boerBuren weten daar wel raad mee..Dat is ook echt niet leuk. Rode wouw is prachtig! Ik hoorde nooit van een rode wouw die een kip pakte, maar wat grootte betreft zou het kunnen, ze zijn groter dan een buizerd!
 9. @Patrijs Ah dankjewel! Ik wist niet eens dat ik onrijpe pompoenen gewoon kon eten. Daar wordt dan binnenkort soep van gemaakt! Heerlijk met nog wat verse kruiden uit de tuin. De bovenste is denk ik ook nog niet rijp, maar beide planten zijn vrij dood. Haal ze er binnenkort maar gewoon af en dan maak ik er lekker soep van
 10. Dat zal geen volledig rijpe pompoen meer worden schat ik zo in als ik vergelijk met de bovenste. Maar wel prima om te eten. Het zijn wel de pompoenen die hier het eerst in de pan gehakt worden want ze zijn ook minder lang te bewaren.
 11. Weet iemand of de gele pompoen nog rijp wordt? Bovenste is redelijk rijp, maar rechts nog totaal niet. De plant is zo goed als dood (alle bladeren die eraan zaten zijn eraf gevallen) dus denk dat de plant niks meer doet.
 12. @appelvrouw Joep zag hem net weer, en denkt bijna zeker te zijn dat het een havik is. Maar dan een jongere of een vrouw, want hij is niet echt heel grijs. Los daarvan heb ik volgens mij ook een rode wouw gezien. Al een paar keer, maar 1 keer ver weg en 1 keer dichterbij maar toen heb ik blijkbaar helemaal niet naar zijn staart gekeken. Het viel me wel erg op dat de vleugels zo slank en 'geknikt' waren. Ik probeer steeds mijn camera mee te nemen als ik naar achteren loop, maar dat blijkt lastig 2 'nieuwe' roofvogels dus voor hier. En de slechtvalk hadden we er ook al bij sinds een tijdje.
 13. Een mooi verval al weer bij jou in de mist Roeier. Een vraag aan allen hoe zou het komen dat je eigen tomaten, zeker de grote als Coeur de Boeuf en Rose de Bern, kunt schillen zonder ze in kokend water te leggen? Misschien omdat we de tomaten volledig rijp oogsten?
 14. Ik ben nu een grotere portie aan het maken. Want ik heb wat van die paprika door dikke yoghurt gedaan, en er nog niet eens dille doorheen omdat ik dat niet heb liggen, en dat is al errug lekker. Sowieso rook de inhoud van de pot al supergoed. Dus nu meer! Ik vind het nog steeds wel wat lastig om de potten te vullen zonder te smeren/druppen met olie enz. De schroefpotten zaten nog steeds goed dicht hoor, dus dat heeft niet uitgemaakt blijkbaar. Nu in weckpotten gedaan, omdat ik geen fijne jampotten meer had. Meteen een maatje groter ook, maar nog steeds een kunst om zo'n glibberige puntpaprika door het gat te krijgen Ik heb de potten voor de zekerheid nog even in de pan met heet water staan waar ik ze in 1e instantie in uit heb gekookt. In de oven durf ik niet zo, die was ook nog erg heet van het roosteren. Is het gelukt met die champignons? Ik heb wat van het inmaakvocht in een fles gedaan omdat er teveel van was. Eens zien wat ik daar nog mee doe... ik heb een rode kool die ik fijn kan schaven en dan even in dat vocht in de oven en dan in een pot?
 15. Boerenkool! Het heeft nog wel niet gevroren 's nachts, maar dat maakt de buren niet uit. Vanavond eten we dus heerlijk boerenkool. Kan best met 28 graden.
 16. Met dat laatste nemen we natuurlijk geen genoegen, ga nog maar eens terug en nu goed zoeken....😉
 17. Patrijs

  Savooien kool

  Hier hetzelfde beeld. De kolen bij mij zijn erg klein gebleven. zowel de savooien als de spruitkool. Het is hier op de arme zandgrond altijd een gok en ik vermoed dat ze voldoende te eten hadden maar de droogte en knolvoet ze klein gehouden hebben. Verderop waar de grond kleiiger en vochtiger is staan ze bij anderen mooier. Spruitkool zet ik eigenlijk niet meer, daar is de grond veel te licht voor, Maar ze waren me geschonken als zijnde witte kool.... Hier staan ze toevallig ook vlak bij een rij jonge asperges, er staat nog een rij prima snijbiet tussen.
 18. Invriezen is nog een zekere optie. Neemt heel weinig plek in en behoudt intensieve smaak. In luchtige zak kun je er telkens wat uitnemen.
 19. Ik heb zes stockli bladen vol met tomaatjes aan t drogen. In eerste instantie half droog, ze kunnen natuurlijk droger. Ik wil ze niet in de olie bewaren. Heeft iemand ervaring met een andere manier van bewaren van deze tomaatjes, tips?
 20. Helaas. Ik ben ook de plek aan het heroverwegen. Misschien toch in de kas (die nog geplaatst moet worden). Bij de kennis in Alphen aan den Rijn waar ik 2 weken geleden was zaten er al enkele kleine vruchten aan, maar bij mij heb ik pas gisteren het eerste mannelijke bloempje gezien. Enkele vrouwelijke bloemen waren al open, maar konden dus niet bestoven worden. Hij heeft ze gewoon beschut in de tuin groeien, bij mij staan ze open en bloot op het complex. Die enkele graden schelen blijkbaar wel. Tevens waren bijna alle bladeren kapot gewaaid met de storm enkele weken geleden, terwijl er bij hem niets aan de hand was. Hij zit jaarlijks dan ook op 100+ vruchten per plant, terwijl ik vorig jaar iets boven de 50 zat (kleine meegerekend). Hetzelfde geldt voor de aubergine (groeit niet echt in de volle grond, in pot in de huistuin wel) en waterspinazie (groeit ook beter beschut in de huistuin).
 21. Hoe beviel je thee Nas? Ik ben nu de laatste kruiden aan t drogen voor de winter, nu ligt er op de stockli de Jiaogulan Oftewel onsterfelijkheidskruid. Ook nog wat drop plant bloemen.
 22. Ik had in mei de maiszakjes die ik in het voorjaar had gekregen ( daarna kocht ik geen groente meer dus ook geen zakjes meer) steeds met de schaar in kleine stukjes geknipt voordat ze in de compost gingen. Dat heeft wel gewerkt, ik vind er nu niks meer van terug. Ik had er ook een ingegraven maar vind de plek niet meer terug..of het zakje is opgenomen, dat kan ik dus niet met zekerheid zeggen😑
 23. roeier

  Tomaten Topic 2020

  De Arctic Rose heeft ook nog geen phyto, maar bij de dwergjes maakt het weinig uit, want die hebben al gegeven wat ze te geven hadden. Aan deze plant zit nog één klein tomaatje, maar de oogst was in Augustus. Zo'n determinaat dwergje is geen doordrager.
 24. De kolen staan er ondertussen een stuk mooier bij, maar er zal nog flink wat regen moeten vallen voordat het echt mooie volle kroppen worden. Het geven van culterra en gieten half juli heeft ze wel opgeknapt zeg maar. Nu dan wachten op de beloofde regen die deze week gaan komen⛈🌧
 25. Een emmer peren van een dorpsgenoot. Toen ik vroeg of het kook of handperen waren vertelde hij dat handperen in het Frans peren voor het mes heten ( poires a couteau) poire a la main vond hij weer heel plezant.
 26. Helaas bij thuiskomst na vakantie driekwart van de chayote dood. Er zit een woelmuis onder. Ik heb het flink aangestampt en er enkele gieters water bij gegooid, maar geloof niet dat er zich nog wat gaat vormen aan het ene takje waar nog leven inzit.
 27. Oehhhh heerlijk om te kunnen beginnen! Leuk dat het ook al relatief snel is gegaan. Dat wordt een prachtig jaar, let maar op. Levenvanhetland heeft nog wel wat knoflook maar veel knoflook is meestal wel uitverkocht in september... als je knoflook wilt, kun je half okt natuurlijk ook altijd wat supermarktknoflook in de grond doen. Heel veel plezier gewenst in elk geval!
 1. Load more activity

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...