Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. De oogst van vandaag: Courgette rösti en soep Sla met rucola, ingelegde bietjes en mozzarella Heerlijk jonge snijboontjes. Testoogstje van sperziebonen. Doen gelukkig rustig aan, want héééél veel miniboontjes eraan. 2 zakken met erwtenloof met het zaad voor volgend jaar. Mijn dag is goed.
 3. Naar mijn idee kruipen alle aardbeien. Daarom moet je constant alle uitlopers wegnemen. Anders verspilt de plant energie, wat anders in bloemen en vruchten gestoken kan worden. Wat wel goed om te weten is, of het junu dragers zijn of doorplopend dragend. Juni dragers geeft rond juni aardbeien en de rest van het jaar niet meer. Doordrragers geven het hele jaar aardbeien(mits weer goed is). Maar de aardbeitjes daarvan zijn wat kleiner.
 4. Groeit vanzelf wel dicht. Mocht je wondpasta hebben, kan je dat er op doen. Echt dicht groeien, zal gok ik pas volgende lente zijn. Als sapstroom weer op gang komt.
 5. Bij mij ook gebeurt, maar helemaal goed gekomen!
 6. Met de harde wind zijn de toppen van onze courgetteplanten geknakt en omgewaaid. Is het nu einde oefening of kunnen de planten nog herstellen ?
 7. Wat voor soort gist doe je in het pulpmengsel? Hetzelfde gist waar je ook brood mee bakt of iets anders?
 8. Ondertussen weer een 6tal rijpe pepers geoogst. De planten geven echt overvloedig pepers en hebben nog steeds bloemen: diegene die buiten in pot staat, heeft er een 40tal. De plant in de serre een 60tal. Ze zijn bijna allemaal tussen de 12-16cm. Volgens mij moet je uitdunnen om ze langer te krijgen. De voorlopige langste:
 9. Ik heb al meerde keren aardbeien geprobeerd, maar het is een ramp voor mij. Lukt nooit, daarom wil ik ze overdoen naar iemand die er wel mee om kunnen gaan en veel aardbeien krijgen. Ik hou het echt niet 😪. Weggooien kan ik niet over mijn hart verkrijgen. Hou het liever bij snack komkommer Hopeline f 1 .
 10. jammer dat je t niet leuk vindt, wij vinden ze lief alle aardbeien kunnen wel in potten, mits goed verzorgd, die van jou zien er wel goed uit dat kruipen zijn wsnlk de uitlopers om nieuwe planten te maken, kun je wegknippen of laten wortelen in een pot
 11. Hallo moestuinliefhebbers, Wie kan ik blij maken met aardbeienplanten. Het blijkt niet zo mijn ding tezijn,en ik heb de verkeerde soort gekozen. ik dacht dat deze voor in pot waren, maar het blijkt niet zo te zijn. het zijn kruipende, en daar heb ikgeen plek voor.Ik vindt het zonde om ze weg tegooien. Ze moeten hier uit de pot gehaald worden. Ik zou de planten willen ruilen voor HOPELINE F1 komkommerzaden. zijn op te halen in Hilversum.
 12. Bedankt voor je antwoord [emoji846] Er zit wel een wondje...zal dit geen problemen gaan geven?
 13. Huh! Maar nog consequenter gaat me niet lukken. Watergeefsysteem die het automatisch voor me doet. Heeeeeeel raar. Zal eens kijken hoe het snoertje daar loopt en of ie niet verstopt is. Bedankt Rorror!
 14. Yesterday
 15. Yes ....de eerste 2 vleeskuikens zijn uitgekomen. Dag 28 dus mooi op schema. Ik hoop dat er morgenochtend weer een paar bijkomen. Deze kuikens komen van de Franse Sasso kipjes uit Zelhem
 16. Kijk dat is een recept om te onthouden dus! Ik heb vanmiddag heerlijk op het werk geluncht met een salade uit tuin met little gem, doperwtjes, klein beetje tomaat, gele courgette, dressing van yoghurt en nigella zaad. Was heerlijk (En vooral ook lekker gezond)
 17. @Brabantse Tuinprins Je brengt me slecht nieuws! Verschrikkelijk dat ze dit soort goede producten van de markt halen. Ik hoop dat ze het terug op de markt kunnen brengen. Maar vaak is na herintroductie van een product vaak de prijs aanzienelijk hoger. @oscardevos Heel indrukwekkende schimmel! Dat is ook de reden waarom ik zo positief er op reageerd! Bedankt voor de extra uitleg over de werking! Blij! Dan kan ik het dit jaar nog gebruiken! @RobO terror rorror horror 😵 error error...
 18. Goed gedaan, het werkt zo te zien. Nu zullen de daders wel weer, zoals voorheen, een etage hoger gaan vliegen
 19. @Brabantse Tuinprins, ik lees ook dat de College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden het gebruik van BIO1020 heeft verlengd tot 1 mei 2022. Er is nog hoop, @rorror Ik lees in een wetenschappelijk artikel dat entomopathogene schimmels als Metarhizium 100% sterfte veroorzaken in volwassen exemplaren van de taxuskever (Otiorhynchus sulcatus). Alles wat hard is, kan worden opgelost in de natuur, hetzij met organische zuren en/of via enzymatische acivititeit. Zelfs stenen kunnen door schimmels worden opgelost. Onderstaand een schitterend electronenmicroscopisch plaatje van de manier waarop Metarhizium anisopliae het exoskelet van insecten binnendringt: (Bron: ScienceDirect.com) Conidien worden geproduceerd door de schimmel en als ze na verspreiding vast komen te plakken aan de insectenhuid (cuticula) dan gaat het conidium kiemen. De kiembuis zoekt dan een gunstig plekje om te infecteren en op die plek gaat de kiembuis zich verdikken en vormt daar een appressorium. Van daaruit groeit een schimmeldraad die zich door de harde lagen van de insectenhuis baant. Dat doet de schimmelhyfe door het produceren van enzymen (chitinases en proteases) en die lossen simpelweg chitine en eiwitten op. Daarnaast worden er ook nog stofjes geproduceerd die het immuunsysteem van het insect tegenwerken. Er zijn tal van schimmels die zo werken. Een ander bekend voorbeeld is infectie van endomycorrhiza in de wortel van kruidachtige en moestuinplanten. Leek me leuk om te laten zien 😉
 20. Jammer @Vinky, deze komt nog niet op de lijst. Bij de volgende inzendingen: kelk eraf halen en de lat zo dicht mogelijk bij beide uiteinden van de peper leggen - beide uiteinden zo dicht mogelijk tegen de meetlat aanleggen. Ik vermoed dat er al pepers zijn langer dan 15, 16 cm. En dat de telers de spanning erin willen houden door nog even te wachten met posten alhier...
 21. Ik zie hier geen probleem. Gewoon zo laten.
 22. Hallo allemaal, Ik wilde vandaag wat vruchtdunning doen in mijn appelboom, maar in plaats van met een schaartje trok ik de appeltjes er zo tussen uit, met dit als resultaat..[emoji53] Wat zal ik nu doen? Het gewoon zo laten? De tak afknippen? Ik hoop dat iemand een goede tip voor mij heeft...oh, en het betreft een Elstar appelboom
 23. Je foto laat direct de oorzaak zien van deze bruine rand. De tomaten regenen nat en er blijft waarschijnlijk lang een laagje water in het kuiltje bij het kroontje staan. Blijkbaar levert dat wat aantasting op. Wel uitkijken, want Phytophora heeft voor infectie een blad- of ander plantoppervlak nodig, dat ca. 8 uur lang vochtig blijft. Bij de huidige weersomstandigheden heb je dat in zo'n kuiltje zo bereikt. Misschien kun je de tomaat iets liften zodat het regenwater niet blijft staan. Elke keer droog maken is ook zo wat, maar ik zou het doen om Phytophtora voor te blijven. Misschien heeft de bruinkleuring een andere oorzaak, maar dit is een optie.
 24. Grote kans idd dat het bladluis is. Ik heb dat binnen ook altijd met pepers en paprika's. Kan het zijn dat hij op de tocht staat ongemerkt?
 25. Nóóóit meer doen ! Wij willen juist jou als lid niet kwijt !
 26. @Mellie Exact het zelfde als wat je doet bij neusrot tomaten. Beter en concequent bewateren, zodat calcium opname het zelfde blijft. Eventueel stoppen met stikstof geven(als je dat doet), dan wordt de groei langzamer en kan calcium beter verdeelt worden door de plant.
 1. Load more activity

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...