Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. De bishops crown gaf bij mij totaal geen hitte. En ik ben er best gevoelig voor.
 3. Yesterday
 4. Hier gegrilde groente uit de oven met gele pattison en courgette uet, erbij salade uet. Wel fijn dat we het slavacuum weer achter de rug hebben en volop kunnen plukken.
 5. Gevoelsmatig lijken die kieren me geen probleem. Wij hebben het egelhuis (gekocht) wel van de grond op een paar stenen gezet, tegen optrekkend vocht. Verder een stapel droog blad erin. Volgens mij afgelopen winter geen bewoner gehad.
 6. Volgens mij is ie hem gesmeerd na de coronadiscussie… Verder on topic: mijn knofloken zitten in de grond. Kleine hoeveelheden, 5-12 teentjes per soort, 6 soorten: Purple glazer Simonetti Oosterdel Olifantsknoflook Chesnok Red Siberian Eens kijken hoe het gaat en welke me het beste bevalt. Het lijkt wel een begraafplaatsje zo…
 7. @amrutten Grappig ik had hem ook een berichtje gestuurd. Ook zonder reactie. Nou ja. Grappig… lichtelijk zorgelijk eigenlijk
 8. Of kan het gewoon een teveel aan gist zijn?
 9. Rose Lautrec, 2 gigabollen gekocht op de markt in Frankrijk. Zitten al in de grond.
 10. @Mellie Ik heb @roeier in januari een pb gestuurd omdat ik niets van hem gelezen had sinds oktober. Bericht is tot nu toe niet gelezen.
 11. Wij hebben een sauvignon blanc in de tuin waar veel aan zat dit jaar. Echter heb ik er ook wat meeldauw in gehad. Ook bij het oogsten kwam ik wat aangetaste druiven tegen waar meeldauw op zat. Deze hebben we wel mee in het sap gedaan die we nu hebben staan gisten. Het stinkt echter veel meer dan voorheen en er drijven witte, beetje slijmerige klonten op het sap, na vier dagen gisten. Gaat dit fout? En kan dat door de meeldauw komen?
 12. Ow ja, stekken werkt hartstikke goed. Kan niet mis gaan mits je de boel vochtig houdt. Sommige dingen willen echt niet lukken, maar yacon stellen is zeker de moeite waard. De winter door helpen is lastiger met luizen..! Edit: ahahaha zie dat het wel een oude vraag is. Is vast al opgelost, maar stekken blijft handig [emoji14]
 13. Hoe gaan jullie de knollen bewaren? Afgelopen jaar waren de mijne tot snot omgetoverd, dus heb nu al angst voor komend seizoen…
 14. Dat was een goeie tip. Ben ook aan het strooien geslagen. Genoeg lege plekken inmiddels en had heel veel bloemstengels die eerst nauwelijks iets voorstelden en na de oogst nog als een malle zijn gaan doorgroeien. Dus had aardig wat baby knofjes te strooien. Ik heb bloody butcher, Estonia red, maxatawny, morado de pedronera-ahahaha, autocorrect maakte er morsdood van! [emoji23][emoji23][emoji23]), shatilli, Siberian en Simonetti besteld. Simonetti had ik eerder gehad, maar die is verloren gegaan in de bulk. Dus maar opnieuw besteld. Mijn doel is komend jaar een reuze okifsntenknoflook te telen. Ik had dit jaar wel mijn grootste, maar bleef toch erg bescheiden als ik de joekels van anderen zie. Iemand ooit nog wat gehoord [email protected], onze knoflookkenner?
 15. @mellie dat dacht ik ook, maar als je het trucje kent dan valt het wel mee. Gebruik vers 'hout' van max enkele maanden, van begin van het jaar is al te oud. Dan kun je nog goed de bast van het hout scheiden. Maar het is natuurlijk afwachten of ze aanslaan of niet. Ik heb niks ontsmet ofzo, en paar weken later dan optimaal gedaan. Vandaag alleen wat geoogst en de aardbeien in de bakken water gegeven.
 16. Dat is wel balen zeg Trea. Rui was bij ons killing voor de eierproductie. En heel lang ook dit jaar. Tip van Jane Doe is dan gehakt of kattenvoer te geven. Komen ze sneller weer op krachten.
 17. Vandaag heb ik van houtresten dit egelhuis gebouwd. Met een oude grespijp als toegang. Het was allemaal erg improvisorisch. Daardoor zitten er nu aan weerszijden kieren, daar waar de bovenste plank de onderste overlapt. Mijn vraag: moet ik dit zo laten, of het dichten? Ik kan er een prop hooi in stoppen, of wat klei die ik nog heb liggen. Frisse lucht krijgt de egel waarschijnlijk wel via de buis. Die trouwens ook niet perfect op het huis aansluit. Ook hier de vraag of ik die aansluiting straks bij plaatsing moet dichten. Het dak heeft wat smalle kieren, maar op bouwtekeningen van een egelhuis zie ik een spleet van 2 cm onder het dak die wordt vrijgelaten. Zoveel ruimte zit hier niet. Misschien moet ik daarom de kieren aan weerszijden niet afdichten? Of zitten ze te laag en geven ze vooral koude tocht? Ik weet het echt niet. En de plaatsing. Ik had vorig jaar een slapende egel naast een houtstapel waar worteldoek onder lag, en plastic erover. Ik lees overal dat zo'n huis het beste op een stoeptegel kan worden geplaatst. Maar de bodem zelf lijkt me beter isoleren dus ik wil dit huis ook op wat worteldoek zetten. Iemand ideeën daarover? Overstroming is hier op het zand niet zo'n risico, ik zet het huis sowieso op een hoger deel.
 18. Heee en hoe was die combi? Leuk dat iedereen het weer anders gebruikt! Wij aten groentesoep met kip en eigen pap, knof, wortel en champignon. Erna salade uet van de hand van kind2 met 2 soorten pizza. Eigen saus, eigen pap, paar tomaatjes (niet alle) en basilicum.
 19. Wraps met van die falafel-schijfjes uit de vriezer. Aangevuld met tomaat, rode spitskool, zoet-zure-komkommer, en paprika uit pot (recept van Mellie).
 20. Blij dat ze snel en onbeschadigd aan zijn gekomen!
 21. Vandaag werd er een flinke doos bezorgd hier! Met…tadaaa…EEN DIKKE 5 kilo paprika’s. Enorme paprikas, snackpaprika’s en alles er tussen in. Heel erg blij mee…..wat zal ik eens voor lekkers inmaken? 😊🫑😊🫑😊🫑 Dankjewel, Jorieke! ( en Joep) 😘
 22. https://giphy.com/embed/YOT5J1vwwSoCCAEOE0 ieuwg!
 23. linzen-bonen-snaps-rode kool-paprika-ui-knof-mais-tomaat-wortel-komkommer-appel-hap bijna vega, snippertje serrano (sorry voor het kleedje, was voor logerende kleinkids, voor tegen eten op tafel, is goed gelukt, lag wel veul op de grond 🙃)
 24. Mijn appelboom 2 jaar later. Ik zal in feb/maart weer wat foto's uploaden, na het snoeien.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...