Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Gisteren wat zaadjes verpakt 2013 expiry 2015 van de action gezaaid, zal wel niks worden kwaliteit was destijds al niet best. Ook half lange rode Rettich voorgezaaid, vorig jaar bij Lidl gekocht. Komen er eigenlijk nog nieuwe zaadjes bij Lidl? Dit jaar was alles met een of twee dagen op. Oh ja wat moestuintjes. Coke was in de aanbieding dus heb er een paar gescoord, anders kom ik niet altijd aan 15 euro per keer.
 3. Ik wil dus mijn herstelde Aldi Jonkheer van Tets die ik enkele jaren geleden bij Aldi kocht en gelijk aan de hittegolf ten onder ging eens in de tuin gaan zetten in plaats van in de 10L pot. Heb eventueel een plekje, maar kan daar best winderig zijn, zeker in het koude seizoen. Is dat goed voor de struik of niet? Als die extra kou moet/kan hebben...
 4. Oh, ik kreeg eerder hier te horen dat de plekken kwamen door te veel mest/stikstof,maar het is dus luisschade?
 5. Oh, fijn, mijn laatste pogingen ergens vorig jaar waren onsuccesvol. En mijn oude links deden het niet meer. Nu wel weer toegang. Bedankt beiden. 😎
 6. Hier hangen verschillende druiven op gespannen draden, gemakkelijk om deze met snoei te onderhouden. Je snoeit gewoon zoveel weg als je zelf wilt. Kan me eigenlijk niet voorstellen dat druiven de macht hebben om zaken te ontwrichten, nog nooit gezien. Heb zelf 1 druivenlaar onder een tuinkot en aan de pvcbuisgoot is nog niets van schade terwijl de druivenlaar er 20 cm onder geleid wordt.
 7. L.S., Graag zou ik willen vragen of er ervaringen bekend zijn waarbij Tulsi middels de Deno-methode is ontkiemd. Ik vind het artikel van Ruud heel interessant. Ik wil dit seizoen voor het eerst Tulsi zaaien. Met vriendelijke groeten.
 8. Hallo, Wij hebben een veehouderijbedrijf in Stiens (100 melkkoeien). We willen een stukje grond aanbieden. Ligt beschut naast onze stal en haag (tegen onkostenvergoeding) van in totaal 0,2ha (hoeft niet allemaal gebruikt te worden) aan iemand of een buurt of een groepje mensen die het leuk vinden om hier groenten en/of fruit te gaan verbouwen. Als u interesse heeft kunt u een mailtje sturen naar [email protected]
 9. jootje

  10-4-2021

  Fraaie update weer, en inderdaad...wat lekker veel groen, en wat een mooie fotos van het strand! 👍🏻😊
 10. Maandag ga ik ook een drietal zaadjes zaaien,even om te zien wat ze doen. In de platte kas nog.dan doe ik ze in juni in de volle grond,als het lukt tenminste.veel ruimte heb ik niet meer.
 11. Vak B is heel mooi voor een vijg, maar wel te klein. Je zou het met langzaam groeiende vijgen kunnen proberen, maar dat maakt uiteindelijk niets uit. Langzaam groeiende vijgensoorten zijn onder andere de vijgen uit bv Afghanistan (vb Afghanistanica), Longue d'Aout, Goutte d'Or, Pastilliere, Rouge de Bordeaux, Madeleine des 2 Saisons, Dalmatie en Negronne. Een vijg groeit het liefst als een grote struik en houdt van een niet te zwaar bemeste bodem. Vijgen hebben verschillende soorten blad, van heel groot, tot heel fijn. En niet alleen de bladeren zijn heel verschillend, ook de vruchten zelf. In smaak, 1 of 2-maal dragend, kleur en grootte. Heel mooi blad heeft bijvoorbeeld de Ice Crystal. Wordt veel verkocht, maar de vruchten rijpen veel te laat af, dus een vijgenoogst is zeldzaam. Ook is deze soort erg gevoelig voor vorst. En zo zijn er nog wel wat soorten (vooral uit de bergregio's van bv Afghanistan) die ook soortgelijke bladeren hebben. Druif is altijd goed, net zoals kiwibes. Die heb ik nog niet lang genoeg in mijn tuin om er echt wat van te kunnen zeggen. Akebia kan ook nog, maar daar moet je van houden.
 12. Old Rose

  10-4-2021

  wat een prachtige hoeveel verse groente, heerlijk. En wat een fotos van het strand, zoveel zand dat weer verdwijnt de zee is. Natuur is grillig en luisterd niet naar de wensen van de mens.
 13. Wanneer je er echt niet samen met de verkoper eruit komt zijn daar partijen voor die je de zorgen uit handen nemen, waarbij ik deze van verschillende kanten te horen kreeg bij andere fraude praktijken: https://www.lavg.nl/eerste-hulp-bij-online-fraude/ Gelukkig nog niet zelf nodig gehad, en wellicht helpt het om te zeggen dat je de zaak aan hun doorspeelt wanneer je niet binnen 14 dagen je geld terug hebt.
 14. 4 x aardappel dunkelblaue von Carola nitsch 4 x aardappel bölzigs gelbblühende De 3 van gisteren waren kennelijk saprofyt blue Danube Mijn baby aantallen komt door formaat tuin De dochter heeft op school boontjes en erwtjes gezaaid en meet nu elke dag hoe hoog ze zijn [emoji38] heel schattig
 15. twee p's 😃 PeppersRusforum - Forumoverzicht
 16. Als je een paar in een grotere pot zet voed je sowieso bij en worden ze sneller groter, om nog een maand in P9 te laten staan beperkt op zich wel de groei, maar een maand is toch wel erg lang zonder extra voeding in die beperkte omgeving voor de wortels, en het hoeft ook niet veel te zijn te weinig is beter dan teveel, grotere potten nemen natuurlijk ook veel meer plaats in, het hangt altijd af van situatie en is geen exacte wetenschap.
 17. fre3ke

  10-4-2021

  Wat een overdaad zo vroeg in het jaar. Maar je moet er wel wat voor overhebben bij dit weer, het is echt guur. En dan ook nog oppassen voor overstekende duinen😅 Ik heb afslag van het strand nog nooit zo gezien. Kan inderdaad allemaal weer opgespoten worden. Mooie foto's.
 18. Oke, 3 keer zonnebrand is scheepsrecht Hoef ik me daar geen zorgen over te maken. Toevallig heb ik vandaag een aantal grote potten (denk 20 cm) gekregen waar ik een aantal tomaten in ga verpotten over een weekje. Dan heb ik de helft in P9 en de andere helft in grote potten, wordt het even afwachten wat beter groeit. Betreft bijvoeden, ben ik niet perse heel erg fan van. Het liefst wil ik zoveel mogelijk binnen eigen tuin houden om zo een soort kringloopje te maken. Is het wel echt nodig om bij te voeden bij tomaten?
 19. Aquaman

  Dag allen!

  Dat is wel een goede vraag. Ten eerste vind ik die grijze PVC-regenpijpen niet om aan te zien., vandaar dat ik ze wou verhullen, het komt wel in de tuin te staan, dus het oog wil ook wat. Helaas is dit jute-lint wel erg geel, maar verwacht dat het wel minder wordt na een zomer in de zon. Ten tweede dacht ik aan een soort isolatie bij hitte en koude. Ik probeer gewoon maar iets, ik ben een soort 'Mc Gyver' zeg maar...
 20. oh dat wist ik niet, dat soms nog een tussen ent wordt gebruikt, lijkt logisch zoals je dat beschrijft.
 21. PepersRusForum zat ik net nog, laatste inbreng van bozewolf was eergistern.
 22. Nicolas kan dat zelf aan het blad beoordelen. Als de rechtse uitloper aan de grond hetzelfde blad heeft als de middelste dan is het kwee. Dat is wat ik denk te zien. Maar heeft rechts ook een perenblad dan kan het inderdaad het gewenste ras zijn of het kan ook nog dat de tussenstam die is gebruikt daar uit loopt. Ik weet niet hoe hij deze heeft gekocht. Een tweestammige boom...tenzij het een speciale leivorm zou zijn, een dubbele spil.....lijkt me niet zo waarschijnlijk. Nogal wat rassen peer kunnen op een kwee onderstam afstoten na kortere of langere tijd en dat wordt dan opeglost door eerst op een kwee onderstam een stukje van een peer te enten die niet afstoot en daar nog eens de ent van het gewenste ras op te enten. (Kwee onderstammen worden gebruikt o.a. om de groei sterk te remmen...dat is op een andere manier bijna niet mogelijk bij peer, zelfs met de dure onderstam Pyrodwarf (verwarrende naam, want hiermee maak je geen dwergboom!) wordt een boom nog aanzienlijk groter dan bijvoorbeeld op kwee-C of kwee-E) Als het inderdaad deze tussenstam is die uitliep aan de rechterzijde, dus echt perenblad, dan is ook dat hoogstwaarschijnlijk een goed eetbare peer. Meestal wordt een van de rassen: Beurre Hardy of Pastoorspeer (= De cure) of Doyonnee de comice hiervoor gebruikt. Ik vermeld dit omdat de linkse tak natuurlijk al behoorlijk gegroeid is en in het patroon tegen die muur niet ideaal staat. Je kunt na wegsnoeien van de kwee: - Dit zo laten gaan, - ofwel proberen die stam wat meer naar rechts te buigen, - ofwel een stukje insnoeien en de hergroei leiden zodat ze goed staat - ofwel de stam rechts, ookal is het een tussenstam en dus een ander soort peer, hiertussen laten groeien.
 23. @Patrijs, vorig jaar 1 plant, en die is uiteindelijk ruim 5m lang geworden. Ook meerdere vruchten, waarvan een paar ook redelijk aan de maat (60cm). Lekkere courgette ook, waarbij hij echt een eigen smaak heeft. Komend jaar wat beter leiden, dan wordt hij hopelijk productiever.
 24. Deze week weer lekker verder gerommeld. Na de Anais heb ik ook de Triplo pootaardappels grotendeels gepoot. Ik heb er nog wat over om samen met de Texla te poten als er weer ruimte is. Er staat op dat veldje nog oude snijbiet die nog een keertje kan leveren. En het is nog vroeg, het seizoen is hier nog steeds niet begonnen. dat geeft mij tijd om nog te snoeien, de meerjarige kruiden bijvoorbeeld. Hier een grote salieplant die aan de beurt is. Ook zijn er kruiden klaar, de selderij levert nog een laatste keer voor het gaat bloeien en dus opgeruimd wordt. Van onder glas komt de eerste lading raapsteeltjes. Ze gaan in de risotto. Ook mag ik van de buren een lading doorgeschoten boerenkool oogsten. Lekker om wat te hebben want het weer is met de Pasen bar en boos. Een heuse paasstorm met sneeuw en hagel jaagt me van de tuin en naar het strand. Daar staat het water na twee dagen storm uit het noorden extreem hoog. Gelukkig is hier het strand opgehoogd en verbreed, maar er verdwijnt weer een hoop zand naar zee. Ik maak een rondje langs een paar strandslagen. Er is niemand maar zodra het kan komen de eerste jutters met hun 4x4 na de vloed. Het blijft koud maar de wind neemt langzaam af. Ik kan weer oogsten van onder glas. Onder glas gaat het hard op zonnige dagen. Ik zet de ramen deels open en met het rustige weer van de afgelopen dagen kan ik daar ook weer een keer met de hand schoonmaken. Daarna geef ik water, want de bak is erg droog. Koolplantjes en sla: Sla in potjes, prei en winterpostelein. De wat grotere prei : Bij deze twee soorten sla moet nog schoongemaakt worden: Kleine prei, Welsh onion die al grotendeels geoogst is en radijs die nu ook goed is: De tuinkers links is ook goed , de worteltjes rechts komen net boven en moeten nog gedund: Links wat jonge broccoli en rechts spinazie: Vanaf links, raapsteeltjes, knoflook om straks vers te oogsten, prei die al aardig aan de groei is, en Groninger snijmoes. Er tussen staat winterpostelein, dat vooral onder glas groeit als onkruid. De oogst van vandaag , een kropje Little Gem sla, sterrenkers, veldsla, radijs, winterpostelein en Welsh onion. Het is nu wachten op warmer weer, veel staat hier al in de startblokken zoals de Aquadulce tuinbonen waar de bloemen klaar staan. Of misschien ben ik wel gewoon te vroeg, de Hollandse tuinboontjes op de voorgrond staan nog maar net boven.....
 25. Wat heb je gekocht? Kun je een foto plaatsen @Nanda1965?
 26. Ik hou jullie op de hoogte 😁
 1. Load more activity

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...