Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Ik geloof dat ik 120 planten heb, verdeeld over een, twee en uitzonderlijk want ze stonden nog mooi en geven nu goed, drie jarige planten. De eenjarige heb ik in maart gezet, dus die geven het eerst maar niet zo veel. Overigens beginnen bij mij de eerste planten al te verdrogen, de grond droogt hier erg snel uit. Ook had ik nog wat planten onder glas voor het leuke. Maar het is ook een uitzonderlijk mooi aardbeien jaar. Regen na de bloei en veel zon bij het rijpen.
 3. Bij deze waren de stengels omgevallen dus ik heb ze maar geoogst
 4. Tagliatelle met balkonpesto en salade uet, gegeten op de tuin.
 5. Mensen met jaloersmakende oogst (ik kijk oa naar jou @Patrijs en jou @RobO : hoe veel planten hebben jullie staan om deze oogsten te realiseren? Ik had ooit in een vorig leven ook grote oogsten. Maar toen had ik een boerenerf van 2000m2 en was het makkelijk om een enorm stuk gras af te plaggen voor een aardbeienakker.
 6. Ah ja, @RobO, hier hetzelfde. En ik blijf optimistisch elk jaar weer denken dat het wel meevalt en de planten het redden. Toch nav jouw bericht vanavond maar de tuinbonen, kapucijners en zonnebloemen wat ondersteuning gegeven.
 7. Nope, hele dag op het zuiden. En die tuinbonen staan ook de hele dag in de zon. Edit: vorig jaar grote, sappige aardbeien van dezelfde plek. De jaren ervoor ook op de andere tuinen.
 8. Wij hebben ook zo’n onkruidbrander. Maar je hebt geduld nodig en sommige planten moet je herhaaldelijk wegbranden. Voor een klein terrasje prima maar een parkeerplaats….. is een brander op butagas niets voor jullie? Je kunt ook een brander aanschaffen die dakdekkers gebruiken. Gasfles er aan en even onkruid koken. Pas wel op dat je de omgeving niet affakkelt, maar dat geldt ook voor een kleine elektrische brander
 9. Les van vandaag draag geen rode nagellak met slippers als je in de kippenren loopt🙃🙈 mijn gelakte nagels zagen er erg lekker uit blijkbaar🤣
 10. Hier ook aardbeien uitgedeeld, ook flink wat kroppen sla en geschoten andijvie weggeven aan iemand met hongerige kippen. Het leukste was nog dat ik alvast knoflookpootgoed geruild heb op voorhand tegen een tijdelijke stalingsplek voor de camper.
 11. Nu bij een geënte wordt de top wel al eens uitgedund en de gekruiste takken, de lange loten niet, daar komt vrucht aan. Hoe hoog de mijne is weet ik niet, het is een niet geënte zoete kers, met een drievoudig uitschuifbare ladder geraak ik iets boven halfweg, dus schat toch + 10m, deze zouden blijkbaar tot 15m kunnen gaan, van top uitdunnen is dus geen sprake meer 😀 . Edit: - er bestaan zowel niet als wel zelf bestuivende rassen, als er vroeger een andere in de buurt stond of bv een sierkers en nu niet meer kan dit er ook voor zorgen dat je nu weinig vruchten hebt. - ik was nu zelf even curieus hoe hoog die bomen eigenlijk kunnen worden, in Belgie Kortenberg was er bv in 2014 1 gemeten met een hoogte van 31m en een stamomtrek van 3.08 m.
 12. Klopt. Ik ben dol op tuinbonen al zijn het er dit jaar wel wat veel geworden. Een groot deel gaat na doppen en blancheren de diepvries in. Verder blijven er een aantal planten staan om na afrijpen het zaadgoed voor volgend te gaan leveren. Wat over is gaat naar vrienden en bekenden.
 13. Bedankt, dat geeft weer hoop. Alhoewel het toch wel laat in het seizoen begint te worden. Veel eenjarigen dacht ik (niet genoteerd, maar zakjes wel apart gehouden, maar weet dus niet wat waar staat. Maar dat is niet erg).
 14. acpronk

  Druiven

  Bloemetjes en kleine vruchtbeginsels
 15. Verlaat verjaarskado en zo..
 16. Vandaag visite gehad, na het eten even met de gasten wandeling gemaakt en rondje moestuin gedaan. Daar wat knoflook bloemstengels geplukt.
 17. Nou ja, de bovenkant is heel dicht begroeid, de onderste meter aan takken heeft enkel aan het uiteinde zo'n 2m vd stam een groepje blaadjes, de rest is kaal. Ik gok dat het dan mogelijk een laagstam is. Op zo'n 1.50m zit een soort vergroeiing/verdikking vd stam en daaronder lijkt de bast ook anders dan erboven. Oke. Ik zal enkel dan de dode takken verwijderen en 2 schurende takken (zag 2 setjes die elkaar flink dwars zitten) en dan kijken hoe hij het volgend jaar doet Dank je!
 18. Dat is een beetje hoe je het interpreteert, bij een geënte wordt naar de hoogte van de entplaats gekeken. Op 2m is hoogstam, op 1.20 een halfstam. Als je puur naar de boom kijkt, dan is een halfstam 4 tot 5m , hoogstam 7 tot 8m. De boom bij mij is ook door de vorige eigenaars gezet en was al vrij groot en ik woon hier +/- 25 jaar, dus ik schat hem + 40 jaar, zoals gezegd niks snoei, juist wat onderhoud bij gebroken/ dode takken of zo. Als hij veel dichter staat is hij juist wel gezond, ongezond is als bv in de lente/zomer takken afsterven (bladeren en vruchten verwelken dan plaatselijk. Mos op zich is geen aanduiding of een boom ziek is, dat komt voor op alle.
 19. Ik heb niet veel verstand van hoog en laagstam, maar gezien hij in totaal zo'n 4m hoog is gok ik hoogstam? De stam zelf is zo'n 2m hoog gok ik. Het is een flinke boom. Ik gokte al dat t in ieder geval deels door de koude machten kwam aangezien ik veel bezige bijtjes heb gezien, maar hij is ook niet al te gezond. Volgens de buren een aantal jaar terug wel veel kersen, maar zij geven ook aan dat de boom nu veel dichter is dan toen. En dus ook de mos die ik eerder verwijderd heb is weer terug, de kruin zit helemaal onder. Snoeien wanneer t warm en droog is? Dat moet wel lukken binnen nu en een paar weken lijkt me. Dan kan ik nog goed zien waar de takken met alleen blad aan de uiteindes zitten en weet ik waar het dak open moet.
 20. Ik hou jullie op de hoogte! Ik heb het gezaaid in Kweektrays van 35x23.5 cm 5,5 cm hoog ,met hierin ong 2cm grond , 5trays in totaal
 21. Als lunch volkoren wraps met bieslook, peultjes en doperwtjes uit de tuin (met wat roomkaas, knoflook en gember).
 22. Grote? Dat is een hoogstam ?, Zo heb ik er een staan, daar moet je eigenlijk vrij weinig aan doen, buiten wat dood hout weghalen en ik kan er toch niet meer aan bovenaan . De jaren zijn wel wisselend qua vruchten, vorig jaar was de boom 1 kers, dit jaar is hij beginnen bloeien vlak voor de koudere periode en is een deel bevroren en bovendien waren er ook bijna geen bevruchters (bijtjes, hommels enz) , dus hier ook maar een enkele kers, dat gebeurt. Als je al rigoureus wil snoeien, absoluut niet in de winter. Kers is een steenvrucht, die bomen snoei je in een warme droge periode. meestal wordt aangeraden na de pluk, maar kan ook vroeger.
 23. Bij het huis dat ik afgelopen jaar heb gekocht staat een grote kersenboom waar de vorige bewoners vrijwel 20 jaar niets aan hebven gedaan. Vroeg in de winter heb ik al enkele dode takken en wat grote schurende takken verwijderd, maar ben niet te rigoreus te werk gegaan omdat ik eerst een seizoen wilde aankijken wat ie deed. Nu stond ie supermooi in bloei, maar helaas heeft al die bloesem enkel geresulteerd in her en der 1 of 2 kersen. Ik wil komend weekend alvast een deel van de nog aanwezige dode takken verwijderen aangezien ze nu goed te herkennen zijn, maar vraag me af dat wel een goed idee is en wat nu verder te doen. Alvast de opgaande takken verwijderen en de kruin openen, of toch volledig met rust laten tot de winter met met risico dat er dan niet goed te zien is welke takken dood zijn? Het liefste wil ik zoveel mogelijk nu de boel openen, aangezien het nu zo dicht gegroeid is dat er ondanks het geweldige weer toch weer mos groeit bij de kruin en ook de planten rond de boom amper zonlicht krijgen.
 24. Het derde tuinbonenpluksel alweer. Aguadulces en Super-aquadulces. Maar bestaat er verschil tussen die twee is de vraag?
 25. Aardappeltjes, peultjes, asperges en salade. Er bij een soort mais tortilla/koek met gemalen en hele mais uit de tuin op smaak gemaakt met lavas, basilicum, knoflook, pepers en koriander uit de tuin. Toetje rabarber aardbeitaart en nog een bak verse aardbeien er bij.
 26. Aardappelsalade van nieuwe aardappeltjes die eigenlijk voor de varkens bedoelt zijn
 1. Load more activity

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...