Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Volgend weekend geen verplichtingen, dus hopelijk is het weer ok en kan ik even wat tijd op de tuin doorbrengen. Inmiddels zijn, samen met de laatste bestelde zaden, de zaaikriebels ook gearriveerd. Ik ga NU pepers zaaien.
 3. Today
 4. Wat een gein wat veel reacties Ik ben eruit Dankzij het meedenken Ik zal de takken van de stam verwijderen En dan de grote tak vastzetten in de ren Bedankt voor jullie berichten!
 5. Heerlijk gegeten dit weekend, tussen de klussen door. O.a. van allerlei lekker (desem)brood, met lekkere jammetjes en kaasjes enzo. En Thaise pompoensoep, bieten-pindasoep, erwtensoep, een hele (Zelhemse)kip uit de oven, met wat groene blaadjes en asperges er bij als salade. Oh en zelfgebakken friet met Zelhemse gehaktballen! Man man, dat was top.
 6. Vanmiddag flink wat rucola met een restje pasta. Vanavond pompoensoep van 4 delicata pompoentjes. Een stukje quiche met N-Z spinazie en palmkool bij de stoof.
 7. De afgelopen week alleen af en toe even het keukenafval naar de tuin gebracht om op de composthoop te gooien. En wat vogelvoer in de silo’s te plaatsen. Het is te nat en te koud om wat te doen.
 8. Hallo Jorieke123 Zuidlaren 17-1-21 Na een gesprekje met Huub die mij een link stuurde kwam ik hier terecht.. Weliswaar stuit ik op een oud bericht, maar de behendigheid om beter aan te klampen wat jaartal betreft is bij mij nog even zoek. Mijn tuin is inmiddels sinds mei 2020 geheel ingenomen door de dames KipCorn en KippenBout (Corn&Bout) Ik hoef maar een schep in de grond te steken of ze komen mij helpen kuilen te maken... want daar zitten de wormen, hopen ze... Alleen momenteel zitten de wormen dieper in de grond en draai ik een aantal stenen om met goed resultaat.. Misschien weet jij of een grote berkentak met nog behoorlijk wat zijtakken kwaad kan als ze dat vreten. Ik heb deze gisteren gekocht omdat ik ze een opstapje wil geven vanwege de modder en nu de sneeuw In hun hok met aangebouwde ren is een stok waar ze graag zitten als het giet van de regen (de ren is afgedekt). Bij de heg hebben ze kuilen gemaakt waar ze zonnen en badderen.. Nu even niet. Mark van PetsPlace vindt dat ik de miepen teveel verwen maar moet er wel om lachen wanneer ik hem laat zien hoe leuk het is levende meelwormen vet te mesten met droog brood en komkommer of wortel... En hoe de hennen dan met een bal, waar openingen in zitten te keer gaan om de wriemelende meelwormen eruit te rollen.. Kaas (heel jonge) mag niet meer van hem, dus doe ik dat heel af en toe stiekem. Verder vind ik het hier prima en er is genoeg te lezen. Vriendelijke groet van Eltien, Zuidlaren.
 9. Een ruit van de plattebak er af gehaald en de N-Z spinazie er onder geoogst. Het raam brak spontaan bij het wegleggen en ik heb vanmiddag het kapotte glas vervangen voor polyester van de rol zodat de bak weer dicht kan en de spinazie geen last heeft van de nachtvorst.
 10. Nog nooit vergiftigde kippen gehad door een plant of boom in de ren........ Wat kippen niet bevalt eten ze niet. In onze kippenren staat een grote houten bak waar alle zaad-onkruid en wat grovere takken, twijgen, blad en van alles uit de (sier-)tuin dat we niet mee composteren, ingaat. De kippen kunnen daar in pikken, scharrelen en graven en af en toe gooi ik het om met een spitvork. Ze eten ervan, pikken er insecten uit, graven naar wormen en langzaam composteert het en komt het ter beschikking van de bomen en planten in de ren....die is op enkele open plekken na behoorlijk dicht begroeid. Zou me dus geen zorgen maken. Sommige planten (onkruid of zaad dat uitkomt of ook bollen van narcissen e.d.) blijven ze helemaal van af. Als ze ruimte genoeg hebben zoeken ze zelf wat ze willen en lusten. Ook in de natuur waar ongetwijfeld ook giftige planten staan trekken kippen hun eigen plan en is er geen probleem lijkt me.
 11. Ik heb vandaag een begin gemaakt met de pepers zaaien. Een aantal jaar geleden deed ik dit al dmv de dino methode. Afgelopen jaar had ik ze direkt in de propagator gezaaid, maar opbrengst was niet zo geweldig. Deze manier vandaag dus maar weer eens opgepakt. Nu is het wachten tot de zaden uitlopen en dan kan ik ze overpoten in de propagator op de vensterbank. Komende weken ook de paprika´s en tomaten uitzoeken en op deze manier zaaien. Voor mij is dit altijd de start van een nieuw moestuin seizoen, zin in🥰👍
 12. Vandaag de pepers op dino methode gezaaid. Habanero, chilli, trinidad perfume x aribibi Gusana, shichito. Ben benieuw wat er op komt en wat het dit jaar gaat geven.
 13. Welkom, leuk als iemand zoveel inmaakt. Ben benieuwd naar je verhalen.
 14. fre3ke

  Voorstellen

  Jam van duindoornbessen. Wel goed lezen hè. Welkom. Ik heb ook lang wildpluk gedaan. Maar lijsterbes, dat had ik al snel door, daar hou ik niet van. Palmkool daarentegen vind ik heerlijk. Spruitjes heb ik eens laten vergisten als een soort kimchi. Te veel werk, maar best lekker.
 15. RobO

  Voorstellen

  welkom! boeiend, stroop van duindoornbessen...vertel eens...
 16. Hier ook prei!! Het begin is gemaakt!
 17. Ik heb met mijn nieuwe tuin ook geen kas meer. In jouw geval zou ik ze eerst binnen zaaien en na een maandje, zo rond februari naar de koude bak verplaatsen. Binnen wel zo licht mogelijk wegzetten uiteraard, want met de hoge binnen temperatuur groeien ze hard.
 18. Goedemiddag, Ik ben beginner op moestuin gebied, maar mijn man heeft de agrarische school gedaan en weet er genoeg van, ik mag graag de producten en dingen die ik hier tegenkom verwerken. Afgelopen herfst heb ik stroop gefabriekt van peren, duindoornbessenjam, lijsterbesgelei(yuk) en rozenbotteljam. Op de tuin staan nu nog spruitjes en palmkool. Ik maak deze maand nog weer stroop, palmkoolpesto en ingelegde spruitjes. Ik ben nieuwsgierig naar wat jullie allemaal maken en planten.
 1. Load more activity

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...