Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Hommels vallen onder de rode lijst van beschermde diersoorten: Rode lijsten: soort van Rode Lijst Bijen | Beschermde natuur in Nederland (nederlandsesoorten.nl) Ik zou die wilde hommel niet opsluiten in een doosje.
 3. Cas

  Hommel nest starten

  Interessante topic, nu is mijn Duits niet heel goed, maar ik denk dat die kweker uit het filmpje het zelfde doet. Ik waag het er op en hoop dat ze niet dood gaat door het opsluiten.
 4. leuke fotos en prachtig hoe jullie de kinderen laten groot worden met het besef hoe de natuur is en hoe belangrijk ze is voor ons allemaal. Ik volg met plezier jullie verslag hier.
 5. Dank voor de reacties. Echter ben ik nog geen nl website tegen gekomen die van verschillende soorten paddenstoelen broed verkoopt helaas....
 6. Today
 7. Reactie op Nanda1965. Laat maar wat fotos zien dan. Mensen die positief zijn over alpine-plants zijn vrienden van hem of is hij zelf. Jij hebt vanaf de 2e april hier een account. En Richard is doortrapt. Snap de verbazing.
 8. Patrijs

  Nieuwe leden

  Welkom, ook namens mijn Husqvarna en Gude frezen.
 9. Yuras

  Hommel nest starten

  Hier is een topic over hommels... Zelf heb ik dit jaar hommelkast gekocht, lijkt werkt erg goed...
 10. Patrijs

  Nieuw lid

  Ik ben bang dat vaccineren hier niet meer gaat helpen, sterkte er mee.👍
 11. Ik heb gehoord 🤫 dat er al een soort is die nu te koop is en die al buiten kan: Eerste zaadjes gezaaid - Sven moestuin - Moestuin Forum Maar met een verwarmde kas of groot raam op het zuiden heb je ook mogelijkheden.
 12. Patrijs

  10-4-2021

  Ik zag je langs mijn tuintje gaan, en riep nog: "Neem wat groen van me mee!". Maar je reed voort.....
 13. Vastone

  10-4-2021

  Heerlijk nu al zoveel groen op de tuin. Door die prachtige foto's van het strand die ik vanochtend zag, zijn we vanmiddag de auto ingestapt om een strandwandeling te maken en uit te waaien op het strand. Dank voor de inspiratie!
 14. Hallo, Recent heb ik een hommel nestkast gemaakt. Nu heb ik een aardhommel gevangen die opzoek was naar een nestlocatie. Deze vloog dicht bij de grond en was duidelijk opzoek naar een holletje. De hommel heb ik in het kastje gestopt, met een theelepeltje met verdund honing er op. Het kastje is verder gevuld met zaagsel, blaadjes en mos. Ook zit er rood plexiglas op zodat ik haar kan observeren zonder te storen. Voor nu heb ik de ingang gesloten, in de hoop dat ze een nest gaat starten. Nu heb ik ook bijenpollen besteld, die krijg ik snel binnen. Is het mogelijk haar te voeren tot er werksters zijn, in een gesloten hok en wanneer er werksters zijn ik de uitgang open? Ik heb zo iets gezien op youtube. Graag hoor ik of dit mogelijk is, ik wil natuurlijk niet dat ze sterft door het opsluiten. Voorheen heb ik dit ook gedaan, maar dan zonder opsluiten. Mijn ervaring is dat dit ook heel vaak niet werkt. ps: ze zit nog niet heel lang in het hok hoor :)
 15. Hier nog geen bloei bij deze fruiten. Wel vanmiddag flink gezoem bij de kruisbessen die hier wel bloeien. Eerder zag ik al drukte bij de blauwe druifjes die al een tijdje bloeien.
 16. Tobias

  Tomaten Topic 2021

  Bij verschillende tuincentra zag ik laatst tomatenplantjes met al tomaten eraan. Maar wat is het idee wat je daarmee doet? Want die kunnen toch nog lang niet naar buiten? Of is dat iets bijzonders?
 17. Jane Doe

  10-4-2021

  Na het zien van de prachtige foto's, is het gemis van de zee stand en duinen weer daar. Het geruis en de geur heerlijk! Al dat lekkers in de tuin mjammie.
 18. Tomatensoort die al gaat, zei de winkelier ook voor welke zone het al ging ... Zonder gekheid zou ik net als de anderen nog even tot ijsheilige wachten, is nog maar op een paar dagen na een maandje geduld hebben. Hier staan de pepers en zo al in de kas, maar dat gaat maar net.
 19. Hier moet het fruit nog in bloei komen, al bloeit de witte aalbes gek genoeg nu al. De rode aalbes heeft nog nauwelijks bloeiaanzetten. Hommels zie ik wel en zodra de zon schijnt zie ik ook wel bijtjes en een enkele wesp. Ik maak mij nog niet zo druk, het is nog koud en alles loopt wat achter ten opzichte van vorig jaar. Eigenlijk is deze winter en dit voorjaar zoals het hoort, de afgelopen jaren was het veel te vroeg al veel te warm (met eind april nog een week strenge vorst).
 20. Jane Doe

  Nieuw lid

  Welkom en hopelijk heb je geen emails ontvangen, Jorieke was er vast snel genoeg bij. Beloofd wat moois te worden, kijk uit naar je berichten en foto's.
 21. @HuubvG, zal ik jou dan ook maar wat saffloerzaden sturen?
 22. @Jane Doe jullie kunnen tenminste de grens over, wij kunnen al maanden niet meer de grens over naar Frankrijk. Ik woon 5km van Frankrijk af, maar daar boodschappen doen of gewoon wandelen en vrijwilligerswerk (doe ik bij 2 musea in Frankrijk) zit er helaas al tijden niet meer in. Zelfs met test is Frankrijk voor dit soort bezoeken niet toegankelijk. Maar ik klaag verder niet, al ben ik wel blij als het weer wat soepeler gaat allemaal.
 23. Leuk te zien hoe je kids genieten, bewonder steeds jullie prachtige tuin met de foto's. Fre3ke dat kun je gerust doen met de kuipen, ik moest ook met ramen open naar huis rijden en luchten van de stank. Maar dat is zo weg als ze buiten staan en in gebruik zijn, dan ruik je er niks meer van. En niks van kunnen proeven, aardappels, bonen, sla, aardbeien, van alles en nog wat. Voor de zekerheid kun je natuurlijk een labtest doen of weg laten, maar ik gebruik ze nu weer voor de peulen en erwten en later bonen.
 24. Krijgt manlief nu wekelijks en als we de grens overgaan, mogen we pas weer naar huis na vertoning van een negatieve test. Dus ik blijf mooi thuis, wat een corona gedoe.
 25. Hier vliegen de metselbijen wel op de pruim zodra de zon een uurtje of 3 op het bijenhotel staat. Echter is mijn bijenhotel klein en nog niet volledig bewoond. Dus of er genoeg bijen zitten...
 26. Gewokte sla met oerprei, kan je ook doen @Spitskool met je overtollige sla, en slasoep is ook heerlijk. Verder Napolitaanse minestrone, met andijvie en tuinbonen uet en een grote bak gemengd fruit uit de vriezer, frambozen aardbeien, tayberrie, kersen enz laten ontdooien en met eigen yoghurt opgesmikkeld.
 27. Ja precies Huub, jij hebt de afbeelding! Ga vooral wat zaaien en je ervaring op doen, kunnen we onze ervaring en een nieuw topic schrijven goed idee? Grappig dat ze ook in vogelvoer zitten, zullen de kios ze ook wel lusten. En als snoepgoed voor de vogeltjes, je brengt me op ideeën. Zo maakt de kleurdistel nog meer kans op een vaste plek!
 1. Load more activity

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...