Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. De zadendoos is vanmiddag gearriveerd. Zo te zien kan ik sowieso de keus in bloemzaden wel wat groter maken! @Nasuada SuusP wil je even naar je berichtenbox kijken, ik kan je namelijk niet bereiken..
 3. Klinkt lekker Charly. Ga ik onthouden. Heb een mega lange inmaakdag achter de rug. Eerst begonnen met tomatensaus met pepers voor een Turks gerecht. Zit verder niets in, alleen dat. Maar toen kreeg ik mega zin in halfgedroogde tomaatjes en besloten een paar kilo in de oven te gooien. Onderwijl bezig geweest sambal te maken en ook nog paprika’s ingemaakt. Een vriend vroeg om ingemaakte pepers en laat ik jij toevallig midden in de pepers gezeten te hebben. Nog een potje voor hem gemaakt. Het was een lange dag, maar voorlopig geen pepers noch tomaten meer. Zal wel rustig worden [emoji51] 7 potten tomatensaus, 3 potten half droge tomaat, 1 pot ingemaakte pepers Het rook zo waanzinnig lekker en had nog niet gegeten, dus vrees dat ik een potje aan tomaten al goed en wel had weggewerkt voordat het in een potje was geëindigd [emoji39] Na 22 kleine potjes sambal was ik het beu en heb nog 3 grote potten gedaan. 1 potje was al direct vergeven toen ik aan het vullen was. Vandaar dat je er 1 minder ziet. De kapjes zijn de scheidslijn van eigen pepers. Die waren overigens een stuk sneller gaat, maar die schoof ik dan onder een dikkerdje zodat ze toch heet waren, maar niet verbrandden. Was erg content met deze briljante oplossing [emoji38]
 4. Alle tomatenplanten buiten zijn nu geruimd, ook ongeveer de helft van de planten binnen in de kas. Sommige planten in de kas hebben nog best wel veel vruchten, zoals de Coeur de Boeuf. Enfin, misschien dat de warmte van deze dagen nog enige afrijping kan stimuleren. We eten nog af en toe een tomaat vers en wat saus maar het neemt erg af. Deze plant is de tomaat Wil Voogt ook wel 4 mètre genoemd hier in Frankrijk. Hij gaf als eerste tomaatjes buiten en ook als laatste, een geweldige tomatenplant om in je tuin te hebben. Op deze foto zie je wel goed hoe ik de plant als leitomaat had aangebonden.
 5. Niks heerlijker dan zelfgemaakte pizza met eigen rucola erop. Mooie sperziebonen wat is de variëteit?
 6. Ik zal rond het weekend ook weten of mijn moestuin jaar compleet mislukt is of toch op het nippertje gered. Dan ga ik de zoete aardappels (proberen te) oogsten, hopelijk is het meeste water weer weg want het zou vandaag ook tegen de cm regenen. Had vorige week 3 planten zoete aardappel geoogst, 2* tainung 65 en een Vera, maar schat de opbrengst maar een onsje per plant. Minimum waar ik rekening mee hield was een pond... Chayote zal ook wel mislukken wegens de stormschade, maar als de eerste nachtvorst pas in december valt, ben ik misschien gered. Had dit jaar heel weinig groentes gezaaid (deels wel in het voorjaar gezaaid, maar uitgedroogd) en had last van woelmuizen die de appelbomen gedood hebben en sommige groentes. Had ook een nieuw stukje grond gekregen, maar was daar veel tijd kwijt om het onkruidvrij te houden, ondanks groenbemesters en pompoenen en zoete aardappels (veel loof).
 7. Ik ruim steeds meer planten op. Cayennepepers drogen boven de houtkachel voor pepperflakes. wedstrijdpepers en Biquinos worden op zoetzuur ingemaakt. De Biquinoplant is nog wel erg mooi, stond nog buiten maar nu de kas in.
 8. @Charly hoe gaat het met de traintuigjes? Hoe heb je die trouwens om gekregen? Mijn drie eenden. Ze worden redelijk gehoorzaam, ik honger ze overdag en door met handjes mais te belonen krijg ik ze steeds gemakkelijker op plekken waar ik wil dat ze slakken zoeken. Het doel is de voormoestuin en omgeving, het gras en de kruidentuin. Ik hoop dat ze met hun snavels van de palmkolen en het bietenblad ed afblijven..ik heb er niet helemaal vertrouwen in omdat ze onze rabarber tot de laatste vezel hebben opgegeten. En er was toch genoeg gras te grazen! De twee donkere mogen volgend jaar samen een nest maken.
 9. Om te beginnen met de uitgelichte foto: de droogbonen zijn allemaal uit de peulen gehaald en in weckpotten gedaan. Nu voor 48 uur in die potten In de vriezer om met de eventuele bonenboorders af te rekenen. Het heeft nog wat geregend, maar eigenlijk is de afgelopen week koud maar redelijk mooi geweest. Ik heb dus kunnen werken in de tuin, oude mulch weggehaald van enkele bedden en dat op de lasagna gedrapeerd, nieuwe vrijwel gerijpte compost komt er binnenkort bij op. in de tuin komen nu de mooie najaarskleuren goed uit, zeker met het vroege zachte avondlicht..het is genieten van de kleuren van de Dahlias en van de Dalmera Peltata. Ook de goudsbloemen staan er nog goed bij..ik heb wel heel veel zaaddozen weg geknipt. Voor de deur zijn het de mispel en vooral het krentenboompje die voor kleur zorgen. Wil je nog mispels? Er zit zeker een kilo of 15/20 in dit boompje..geen idee wat ik er mee ga doen. Een eenzame sterappel die mocht blijven hangen voor de vogels. Als laatste de kweeperenjam, niet zo rood dit jaar maar wel enorm smakelijk door de vermenging met sinaasappel. Die houden we er in!
 10. Bij mij mag de hele moestuin bij project mislukt, ik ben gewoon niet consequent genoeg. waardoor het al weer snel overwoekerd en kweekgras de overhand krijgt, Knoflook en de aardbeitjes en de rode bessen hebben het keurig gedaan en ook wat spinazie. De tomaten heb ik niet opgebonden en gedieft dus ook grote puinhoop ik de kas maar desondanks paar kistjes tomaten kunnen gebruiken voor puree en soep. de bonen zijn gewoon NIET opgekomen en alle kolen en boeren kool opgevreten, Ohjaa de kruiden heb ik wel veelvuldig gebruikt en ik ondekte vandaag ineens een enorme gele bol tussen de uitgebloeide zonnebloemen, zou er dan toch een pompoen zijn uitgekomen? Volgend jaar....les is more of geen moestuin en alleen een dahlia tuin, want die zijn toch leukkkkk en niet zo bewerkelijk.
 11. dank voor het organiseren Huub en gefeliciteerd Siemen veel knip plezier. Ik heb meegedaan en 2 zijn gegroeid maar niet foto waardig helaas, en al heb ik mij niet veel laten horen toch vind ik zon wedstrijd altijd weer leuk. Op naar de volgende
 12. Ik ben zo blij dat ik zie dat ik niet de enige ben. Ik heb dit ding aangeschaft Maar dan van Gardena, voor de appels en peren en walnoten. ze hebben mij hier vierkant uitgelachen maar ik vond het de aankoop van het jaar. Vond het belachelijk veel geld ( welkoop was iets duurder nog) maar tjeeeee het is het nu al dubbel en dwars waard. Een aanrader voor al je fruit! Walnoot is wel het kleinst de eikels vallen erdoor, https://www.toolmax.nl/gardena-cs-fruitverzamelaar.html?gclid=Cj0KCQjwuL_8BRCXARIsAGiC51DIn7CnQmrjvrsSl35ImEyRLkNJEJi3u6D4MY0xRgN-io4CwZ1R3P8aAp6sEALw_wcB#
 13. Ik heb geen hint @Vinky. Maar wel al mijn wortels zijn niet eens opgekomen dit jaar. Ik had pillenzaad en gewone zaden gezaaid, maar echt 0% opkomst. Hopeloos mislukt dus.
 14. Hier zijn de winterwortels ook niet goed @RobO. In de droge zomers van 2018 en 2019 had ik de mooiste, dikste, gaafste en langste winterwortels ooit, omdat ze in de droogste periode naar beneden moesten om water te vinden. Geen spoor van vraat toen. Maar dit jaar, na een relatief natte juli en een hittegolf in augustus zijn de wortels hier op de zandgrond merendeels gespleten. Je weet wel: een strakke kern, en de 'mantel' van de wortel die half open staat. In de keuken kost het meer figuurzagen om die halfopen wortels klaar te maken voor de pan. Maar dat doen we 😜 En wat is je hint @HuubvG?
 15. hihihi dat waren wij hihihi ze waren lekker en we willen er nog meer hihihi
 16. Ja hoor, wat mij betreft ben je van harte welkom om ook mee te doen. Ik zet je op de lijst.
 17. Bertus

  Lukaske

  Ik neem aan dat je bedoelt dat je in mei bloemen had maar dat er geen bestuiving heeft plaatsgevonden. Belangrijk is om te weten welk ras je hebt. De meeste vrouwelijke kiwibessen hebben een mannelijke bestuiver nodig. Of ... misschien heb je alleen mannelijke planten die geven natuurlijk ook geen bessen. Aan de bloem is te zien of het een mannelijke of vrouwelijke plant is .... nog ff wachten tot mei
 18. winterwortels, in een zandgeul, voor de zoveelste keer, vol gaten/krom/zonder bladgroen/ (hoorde ik daar een vette grinnik uit de struiken?)
 19. RobO

  Lukaske

  welkom iets meer info helpt wel...grondsoort, tijdstip van zaaien/planten, verzorging foto evt
 20. Ik ben pompoenwafels aan het bakken, maar de 1e komt er niet zo mooi uit Poging 2 bakt nu... De temperatuur moest wat hoger:
 21. Ik weet niet zeker of de goten van ACD een standaard maat hebben maar bij de ACD kas van mij heb ik aan één zijde t.b.v. de afvoer een 32 mm pvc bocht gebruikt (schuift keurig passend in de goot) en voor de afsluiting aan de andere kant een 32 mm eindstop. Eenvoudig verkrijgbaar bij de bouwmarkt.
 22. Lukaske

  Lukaske

  heb kiwibes planten veel bloem geen bessen
 23. Bij een gewone aardappel sterft het blad af zodra de aardappels rijp zijn Eefje maar zoiets is bij zoete aardappels niet het geval. Bij de huidige dag/nacht temperaturen kun je ze rustig tot het weekend laten zitten maar nog langer wachten heeft geen zin meer. Zelf heb ik ze 4 dagen geleden uit de grond gehaald. Slechte kwaliteit door een behoorlijke aantasting door engerlingen.
 24. Binnen inderdaad handmatig bestuiven, tikken tegen de plant/bloem. Of met je vinger van bloem naar bloem gaan, er blijft dan stuifmeel aan zitten.
 1. Load more activity

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...