Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Jij ook? Je moet jezelf uitdagen en nieuwe dingen doen, wil je je geest jong houden.[emoji16] En buiten zijn en met de natuur bezig zijn is ook nog eens rustgevend en ontspannend en gezond.
 3. Today
 4. Goed werk @Mellie Die van mij zijn helemaal van leg! In de rui? Stress? Ik heb wel 2 x een dode duif gevonden in een week tijd. Maar de kipjes zijn verder ongedeerd. Dat de oudjes niet meer leggen omdat ze denken dat t al winter is verbaasd me niet en de jonkies zijn nog niet zover (nu 4 1/2 maand) . Maar er zijn er 2 die toch nog horen te leggen. ☹️
 5. Ja hoor, dat doe je dus óók al! Nou, ik duim voor je hoor!
 6. Die gebruiker kan nog gewoon onderstammen bestellen in het najaar 🤣🤣
 7. 1,5 uur paprika's snijden en zaden ervan winnen. Bijna 3 liter zakje.
 8. Vandaag weer (voorlopig) de laatste 13 oculaties van mijn rozen op de wilde onderstam gedaan, totaal aantal oculaties en oogenten komt nu uit tegen de 30 sinds afgelopen vrijdag. Hopelijk zijn een aantal gelukt, is de eerste keer.
 9. Herkenbaar Jorieke! Ik dacht het zal wel aan mij liggen, maar laatste 2 weken groeispurt ook alhier!
 10. Als je niet teveel waarde aan rasnamen hecht dan kun je deze proberen: Violeta en Figo Preto. Violeta en Figo Preto zouden hetzelfde of bijna hetzelfde zijn als Black Madeira.
 11. Ik heb trouwens deze truuk ook gedaan met champignons en een aanrader!
 12. Een half kropje castelfranco andijvie. Zo’n mooie kleur! Peterselie en wat bieslook voor door de stamppot en in de vergiet de laatste zuurkool van vorig jaar uit de vriezer. Ook een soort van oogst.
 13. Tadaaaaa! Eerste x zo veel eieren. Helemaal blij [emoji854]
 14. Andijviestamppot met castelfranco andijvie en peterselie en wat bieslook. Lekker! Maar het had ziurkoolstamp moeten worden, maar wat ik in de vriezer had, was maar 350 gr. Dus uiteindelijk 2 soorten stamppot met merguezworstjes erbij. Lekker hoor
 15. @Martijn ik heb je bericht samengevoegd met dit topic over Akebia. Edit: al zie ik dat er verschillende Latijnse namen worden genoemd, is dit een andere plant? In dat geval zet ik het weer terug?
 16. Het gaat nu snel met het verkleuren. De oogst van vandaag! Hele berg kleine oranje jalapeno's met nagenoeg geen hitte.
 17. Afgelopen weekend 2 chocoladeranken gekocht. Binnenkort wil ik een pergola maken waaronder de bijenkasten komen te staan. Deze pergola wil ik laten begroeien met deze klimmer. Akebia quinata, in het nederlands chocoladerank genoemd, is een fors opgaande halfwintergroene klimplant met een breedgespreide groeiwijze. De bladeren zijn samengesteld, vijftallig en handvormig, de deelblaadjes zijn eirond, leerachtig en donkergroen tot blauwgroen gekleurd. Deze chocoladewingerd bloeit in april en mei met kastanjerode tot chocoladekleurige, aangenaam geurende bloempjes in hangende trosjes, later gevolgd door opvallende augurkachtige violetpaarse vruchten. Akebia quinata houdt van een standplaats in de halfschaduw, volle zon kan ook; mits de bodem voldoende vochtig is en de plant met zijn voeten in de schaduw staat. De plant is verder goed winterhard en eens gevestigd ook redelijk droogte tolerant
 18. Zojuist de tweede oogst van het jaar gedaan bij het mini potje. Toch bijna 9maanden in leven weten te houden. Vanwege het gewicht viel de potelke keer om, daarom staat deze in een extra glas geklemd. Ziet er nu toch wel zielig uit, en daarom is deze vandaag in de afvalbak gedaan.
 19. Ziet er nu goed uit he? Hopen dat dat betekend dat de oogst ook goed word!
 20. Het was hier een trieste bende maar ondertussen nemen de planten hun hoek van de tuin aardig over.
 21. Nog wat foto's van de afgelopen weken, die ik allang had moeten plaatsen maar het kwam er maar niet van. Veel gedaan deze (en vorige...) maand. O.a. nieuwe biggen gemaakt: Bloemen geplukt: Noten van vorig jaar gekraakt, voordat de nieuwe alweer vallen. Schappen getimmerd in de schuur, met hulp uit het verre Frankrijk: Ook kippen en eenden geslacht met diezelfde hulp, maar die foto's zal ik jullie besparen. De foto's van de kippen die werden gepakt door een (ander...) roofdier post ik hier ook maar niet. Hier wel een rondje tuin: Pompoenen op hun retour. De tomaten doen niet veel meer, ik heb al aardig wat planten verwijderd. Niet omdat ze ziek waren, maar wel 'op'.
 22. Ik heb denk ik wel een black Madeira, dit voorjaar gestekt, dus ook veel te klein. Denk dat ik pas herfst 2023 stekken kan nemen, misschien 2022 bij goede groei.
 23. Yesterday
 24. Ik heb mijn paksoi na de oogst van de knoflook in juli gezaaid, samen met andere kolen. Paksoi staat in de zon, maar nog niet doorgeschoten. Mooie grote planten, alleen helaas weinig van eetbaar omdat er allemaal gaatjes in de bladeren zitten door een of andere kever die ik altijd heb. Zit ook in de Chinese kool (staat ernaast, maar slechts kleine planten) en Shanghai paksoi. Daarentegen dan weer niet in de kailaan, boerenkool en palmkool die er ook naast staan... (Ander blad waarschijnlijk)
 25. Dat is toch goed tegen rimpels, van die slakkensmurrie hier vandaag de knofloken uitgeplant en de eerste lading tulpen. Verder nog een stukje rond de artisjokken gewied.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...