Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. [emoji1787] Toch knap, opgegeten zaden die groeien. Heb zoiets alleen bij sommige dieren gezien. De rustige tijd breekt bijna aan, binnenkort begin ik ook met zaaien. Maar heb geen haast, paprika's zaai ik met kamertemperatuur achter het raam. De zoete aardappels krijgen voorrang, die mogen onder de lampen.
 3. Ik had weer een adjuma gegeten en de zaden bij de overblijvende moederplant gemikt. En jawel hoor... alles komt op. Zul je altijd zien natuurlijk. Hopelijk is er straks een mtfd waar ze geruild kunnen worden. Heb zo’n hekel aan zaailingen weg doen. Al die groeilust die je dan in de kiem smoort... letterlijk [emoji12] Afijn. Zo ver is het nog niet. Heb in een ander potje de vorige opgegeten adjumazaden in gedaan. Ook 100% opkomst.
 4. De plant ziet er inmiddels weer een stuk beter uit en is ook wat gegroeid. Heb wat zaadjes erbij gestrooid en zijn er pas 2 van opgekomen. Zie ook dat de grond wat aan de droge kant is. Zal gelijk wat water geven en ook aan de rest (er staan 3 pepers en 1 muismeloen bij)
 5. Today
 6. Ik heb 2 pepersoorten gezaaid, gekregen van Jootje. En ik ga binnenkort wat uien zaaien. Maar verder nog niets hoor...
 7. Het schuurtje was zelfs een geschenk van de woningbouw, afgedankte huurhuisschuurtjes, 3 stuks, eentje in de siertuin voor de educatiespullen en een op de kinderboerderij waarin oud papier in bewaard wordt. Wat je zegt fre3ke, we lopen vast weer eens tegen een nieuw schuurtje aan.
 8. Praktisch zijn kids zeker, hij vindt het helemaal geweldig door de tuin te rennen. Dat hij bang is voor de buren vindt ik ook vervelend, zal wel weer bijtrekken. Denk dat de hele situatie met corona ook mee speelt, complete lockdown thuis blijven en geen visite. Hij mist Kindergarten, vriendjes, familie, uitjes, al heeft hij het goed thuis en proberen we het naar zijn zin te maken. Het is voor Kinderen onbegrijpelijk en een groot gemis. Bedankt jij ook!
 9. Ach wat sneu! Is er geen lokale hokjebouwer die wil sponsoren? Met een showroommodel,ofzo? En mail De Wit eens of zie iets willen doen voor het gereedschap voor de kinderen. Zij zijn vaak bereid om te sponsoren voor goede doelen/niet commercieel.
 10. Basilicum Aangezien de laatste 4 planten, ondanks delen, een vroege dood gestorven zijn... nooit eerder gehad. Binnen 2 weken dood. Normaal heb ik een plant zo lang dat ie op enig moment de tuin ingaat en daar uiteindelijk het loodje legt door het herfstweer. (Ik doe niet aan binnenhalen, maar misschien dat ik dat toch maar eens moet overwegen. Dit is ook niks)
 11. Jemig, wat een pech. Het zal inderdaad kortsluiting zijn. Dat was 10 jaar geleden ook bij een schuurtje in mijn buurt, ook 's nachts. Stond ineens volledig in de fik, van binnenuit. Ik hoop dat jullie er snel overheen zijn. Misschien loop je een keer tegen een schuurtje aan, net als met de kas.
 12. Ik had die tip van Monty Don! Die had een tv serie over tuinen. Hij zei tegen een deelnemer die een fraai, krommend pad door een grasveld wilde leggen: niet doen, want je neemt straks toch de kortste route. Ik vond dat zo heerlijk realistisch. En ik zat ook aan kinderen te denken, die o zo praktisch zijn 😉 Vervelend dat je zoontje bang is voor de buren. Hij zou zich prettig moeten voelen in zijn eigen tuin. Succes met alles!
 13. Yesterday
 14. Frans

  Nouja zeg Vreeken

  Dat mag ook wel eens gezegd worden ! Hoe lang ik al klant bij van der Wal ben weet ik niet precies. In ieder geval meer dan 15 jaar. In al die jaren 2 'problemen' gehad. 1. Een aantal jaren geleden een verkeerd zakje zaad ontvangen (dacht ik). Er was tomatenzaad geleverd i.p.v. wortelzaad. Bij telefonisch contact bleek de fout niet bij van der Wal te liggen maar bij mij. Een verkeerd geplaatst cijfertje in het bestelnummer. Desondanks werd franco ( en geheel gratis !) een zakje wortelzaad opgestuurd. Het tomatenzaad kon ik houden. 2. Dit jaar werd een verpakking sjalotten geleverd waarvan er een aantal verschijnselen van botytris vertoonden. Kan gebeuren. Bij het verpakken vanuit bulk hoeft zoiets nog niet zichtbaar te zijn. Dit via mail gemeld en binnen enkele dagen stond DHL voor de deur met nieuwe sjalotten en een excuusbriefje van vanderWal.
 15. Er was elektra, dat zou wel oorzaak kunnen zijn. Brandstichting lijkt me vergezocht, dus het blijft een vraagteken. Jammer van het gereedschap, vooral de schepjes en de harkjes voor de schooltuin lagen er zielig bij. Verder is het vooral emotionele schade, de boel was niets waard in euro's. Nu moeten we het gereedschap uit een andere schuur halen, iets verder lopen. Vandaag even een kijkje genomen. Uit stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren. De NME moestuinen, maar dan zonder schuurtje Het 1000 liter vat stond er direct tegenaan, maar dat zat vol met regenwater dat van het schuurdakje kwam en is nog heel. Maar hoe moet het nu gevuld worden en waar halen we nu water vandaan? Geen geld boor vervanging, jammer!
 16. Oh! Maar dat pluk je er zo uit toch? Althans met grotere zaden als die van paprika wel. Ik zaai ook niet alles in vermiculiet, alleen het spul waar ik een oogje in het zeil wil houden.
 17. Bruine bonensoep met aardappelbroodjes die ik al in het brood topic heb gezet. De bruine bonensoep, mijn vader maakte dat vroeger regelmatig in de winter. Met wortel, prei en rookworst. Ik heb er de eerste olifantenknoflook als prei voor geoogst en als de bruine boon de haricots châtaigne d’Echenans voor gebruikt. Verder wat blad selderij. Wortels uit de winkel. De helft van de bruine bonen met het vocht door de passe vite gehaald. En natuurlijk Veldvarken rookworst..mmm
 18. Ik ga eens kijken, dankje!
 19. Sparky

  Blauwe bes

  Als je het hebt over de bessen die je nu koopt is het antwoord nee. Op het zuidelijk halfrond gebruiken ze veel andere rassen. Zelf vind ik daarvan maar weinig goed smaken. De bessen die je in de zomer koopt kun je veel gewoon van kopen. Er zijn erg veel rassen met elk hun eigenschappen.
 20. Van der Wal is een fijne! Breed assortiment, snelle en correcte levering.
 21. Vorig jaar had ik mezelf voorgenomen om begin dit jaar de winkel te bezoeken, maar dat is nu inderdaad geen optie en geen idee hoelang het nog gaat duren. Online bestellen durf ik niet aan met alle berichten. Dus dat wordt andere opties verkennen.
 22. Ik denk niet dat het eraan ligt dat je de oesterzwammen buiten hebt gekweekt. Bij de oesterzwammen die ik binnen had staan kwamen ook vliegjes op af, volgens mij zijn ze dol op koffiedik. Dus dan kun je ze het beste buiten hebben staan, zodat de vliegjes weg kunnen. Dat was ook mijn overweging om de bak in de schuur te zetten en om eerlijk te zijn heb ik hem uit het oog verloren, maar zag toevallig afgelopen week dat er weer een zwammetje aankomt.
 23. Jane Doe

  bijen houden

  Helaas is de imker met zijn bijen bij ons weg, verhuisd en de bijen ook. Wie weet met de tijd een nieuwe imker met zijn bijen. Was mooi om te zien hoe de kippen het bij de bijen schoon hielden, maar de bijen niks deden en zo die de kips niks.
 24. Helloo Pepervrienden, Ik ben druk met binnen kweken en heb al vrucht onder mijn ledlampen. Helaas wordt de vrucht een fractie van de grote van buiten. soms wel 1/3. Moet het aantal licht uren omlaag als er vruchten komen? Bij Wiet volgens mij wel. Heeft iemand tips? thxxx @rorror vette peper bonsai groet Gijs
 25. Het is meer schimmel van zaden die niet kiemen, wat dan vervolgens in de vermiculiet zit.
 26. Hoi Jeroen, ik heb nu geen zaden voor je, maar aan het eind van het seizoen kan ik ze voor je bewaren. Help me gerust herinneren.
 27. Hier zijn de eerste 2 van jou ook al gekiemd met deno, morgen gaan ze in het zaaizand en dan de volgende. Zoveel plaats bij de verwarming heb ik niet. Hoewel zoneman de planten en zaaikasjes nu met rust laat, hele vooruitgang.
 1. Load more activity

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...