Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Turkse chilivlokken! Jaja, het ziet er meer uit als paprikapoeder, maar was zo lekker jrt jrt aan het malen dat ik even te lang doorging [emoji51][emoji23][emoji23] Maaarrrr! Er zat Ethiopian brown peper bij die ze kennelijk in Afrika gebruiken voor chilivlokken. Ik was vanwege de kleur erg huiverig -groene chilivlokken eet ik ook niet-, maar ik snap nu waarom. Waanzinnig aroma. Blijvertje. Heel pittig en vo. Echt een robuuste chili heerlijk!
 3. Flup, Ik ben me ook aan het oriënteren voor een nieuwe serre/kas. Ik ga ongeveer een gelijkaardige serre plaatsen. Ik ga deze op muren plaatsen. Ik moet dit doen want mijn nieuwe moestuin komt op een oud tennisterrein (te duur om het beton te verwijderen). Ik ben zelf geen handige harry, maar ik vond muurblokken/stapelblokken. Deze kan je gewoon op elkaar lijmen. Dat lijkt me nog realiseerbaar. Misschien nog een optie voor jou. Ik was van plan om te gaan voor een ACD serre te gaan. Echter ik kreeg net de prijslijst door van euroserre. Ze zijn een beetje goedkoper dan ACD. En ook wel andere modellen mogelijk. Ik weet niet wie de beste kwaliteit heeft natuurlijk. Bij euroserre zit er ook bij sommige modellen ook standaard een sproeisysteem bij. Iemand ervaring met euroserre?
 4. In de professionele tuinbouw zal de stalen poot altijd in het midden van de betonnen paal staan, zoals bij de laatste foto. Misschien had de vorige eigenaar een reden om het anders te doen zoals op de eerste foto's maar ik zie niet waarom. Het lijkt mij voor de stevigheid niet veel uit te maken omdat de betonnen paal ingesloten is en dus moeilijk kan gaan 'wandelen'. Als je het zou willen veranderen moet je volgens mij ook nieuwe gaten in de goot boren en dat is ook niet ideaal.
 5. Ingemaakte sperciebonen, ik heb net de eerste pot geopend en ben erg tevreden met de smaak. Ze gaan in een lauwe salade Nicoise. Ik had ze in de magnetron ingemaakt, geen weckketel of zo. Ik heb geen ruimte in de vriezer, dus ik vind het fantastisch dat het heeft gewerkt.
 6. Geschoond varkensvet ken ik niet. Reuzel is uitgebakken niervet, staat me bij. Dierlijk vet zal inderdaad beter werken dan plantaardig, het heeft meer verwantschap met onze huid. Maar het bederft normaal gesproken wel. Als ik varkensspek uitsmelt, dan gaat dat na een paar maanden schimmelen in de koelkast. Ook als ik Schmalz koop in de Duitse supermarkt, bederft dat. Ik heb de midalgan trouwens nog steeds niet gebruikt, het staat een beetje achteraan in de koelkast en ik vergeet het steeds.🙄
 7. Weer een stukje voor de peulenrekken gespit aan het eind van de middag. Gisteren was al nat genoeg. Dit keer met een mooie zonsondergang.
 8. Aguadulce tuinbonen kan je in okt/nov al zaaien. Voor de reguliere soorten is jan al vroeg genoeg om ze onder glas voor te zaaien. > 6 graden en zo koel en licht mogelijk. De Aguadulce hebben wel beschutting nodig tegen matige/strenge vorst en koude wind onder nul is mijn ervaring. Het geeft wel iets eerder oogst. Dit jaar heb ik de buitenteelt (zaaien onder cloches) beschreven in mijn Blog. Het nu voor zaaien is voor de teelt onder plat glas, maar daar staat nu nog spinazie/prei en winterpostelein. 12 december 2020:
 9. Hoe is jullie ervaring met tuinbonen deze tijd al zaaien? Knoflook en slangenlook broedbolletjes, moet nog steeds kijken wat we nog kunnen zaaien van de rest zaadgoed.
 10. Zit er aan te denken een rookkast te maken van een klein gereedschaapkast of een trafokast, iemand ideeën voor koud en warm roken? Zit aan de roketstove te denken, voor warm in de kast en voor koud buiten en de pijp op de kast aansluiten.
 11. Uh drogen en dan bewaren, zoals droogbonen bereiden ...
 12. Dat is een bietenmolen. Deze hebben wij al jaren, hij stond eerder in iemand voortuin met een plantje er in/op. En die man had de messen nog ergens bewaard dus die zijn nog goed scherp.
 13. Wat een handig ding, hoe noem je dat een groentesnijder of zo?
 14. Reuzel bedoel je? Ik kan daar hier heel slecht aan komen, dus ik maak mijn zalven met olie bijenwas en kokosolie.
 15. Acpronk beterschap, goed frisse lucht en rustig aan maar actief buiten bezig zijn. Hier is nog niks te zien, maar dat verwacht ik ook zo snel nog niet. De ini mini broedbolletjes zijn in potten gepoot, wat een kleintjes niet meer terug te vinden in de tuin 🙄
 16. Hier beginnen de Moreno tenen ook eindelijk boven te komen. Ljubascha nog niks van te zien, maar door het kuiltje van een krabbende merel in de grond naast de rij zag ik wel dat ze al worteltjes hadden. Dus die komen er ook wel denk ik.
 17. Zou het kunnen dat de vorige eigenaar de fundering en stalen geraamte al niet helemaal perfect had geplaats of hoort onderste zo: Fundatie LinksVoor waarbij de paal eigenlijk precies in de hoek staat tegen de glaslatten: RechtsVoor waarbij de paal eigenlijk precies in de hoek staat tegen de glaslatten: Voor langs deuropening waar de staanders tegen de glaslatten zitten: LinksAchter waar behoorlijk veel ruimte zit tussen de staander en de glaslat: RechtsAchter waar ook iets ruimte zit tussen de staander en glaslatten maar minder dan linksachter:
 18. Gisteren wegens corona voor het eerst in 2 weken naar de moestuin geweest, nog vrijwel niets te zien. Een enkele soort had al wel wat boven de grond, max een paar cm.
 19. Heerlijk al die soorten knoflook, wat een prachtuge verzameling hebben jullie toch. Iemand ervaring met Slangenknoflook en Knoflookmengsel broedbolletjes in zakjes van de godin? Ga ze zo maar in potten poten en dan zullen we het gaan zien, broedbollen zal wel een gokje wagen zijn denk.
 20. Mellie goed idee stekken, hier moeten nog de laatste zo maar doen. Laatste planten binnen gehaald en moet zo ook nog de laatste tulpen poten.
 21. Of met geschoond varkensvet, hoe heet dat in NL? Hier heet het saindoux. Ik maak er smeerwortelzalf mee, het blijft er jaren in goed ( volle potjes behoud ik op een koele plek, en smeert zalig en trekt goed in. Kokos kan ook maar vind ik lastiger, wordt hard en bij smeren te snel olieachtig.
 22. Ik had dat overzicht wat er  in de doos zit helemaal gemist, dank voor het opstellen, @Flup! fijn om te weten dat ik er nog wel eea aan toe kan voegen Is het wellicht een idee om er een Sheet in Google Drive van te maken? Dan kunne we zelf mutaties doen en zaken eraan toevoegen, evt met links naar meer info? ik wil daar wel mee helpen om het op te zetten.
 23. Nee, helaas. Ik heb wel aardperen voor een liefhebber na mij.
 24. Last week
 25. Ik zoek voor ons voedselbos knolletjes zoals crosne, knol capucine of mashua..is er iemand die mee doet met de doos en er voor mij een paar in kan stoppen?
 26. Oh wat een goede weekendstart Mel!! En nog maar 2 personen voor mij! Juhuj! 😀
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...