Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Help, Eurom 1809 doet het niet meer na schoonmaak Eurom kan niet meer helpen, wie weet raad?


donaldk

Aanbevolen berichten

Geen drukopbouw bij het bewegen van de pomparm Het afdichtingskogeltje mist/is verwijderd. Breng het weer op zijn plaats.

Volgens https://www.gebruikershandleiding.com/Eurom-Backpack-Sprayer-1809/preview-handleiding-686412.html

 

Ik heb nooit een balletje of kogeltje gezien. Er zat er ook geen in het zakje met reserve onderdelen dat erbij zat, maar ook niet in dezelfde zakjes die dealers als reparatieset verkopen. Eurom heeft een ander setje gestuurd (goede service), maar daarin ook geen afdichtingskogeltje te bekennen, als je dat terugmeldt krijg je geen mailtje meer terug.

 

Dus ik zit al anderhalve week met een volle tank en kan de ene keer dat het nog een beetje droog is niks meer doen.

 

Dat het niet op de tekening stond in de handleiding was mij bij aanschaf ook al opgevallen. Dus niemand lijkt te weten wat de specificaties zijn van het plastic(?) balletje. Eurom zegt dat ze een spuit hebben opengeschroeft om te zien waar het kogeltje hoort te zitten, maar ja dan wijzen ze naar nummer 3 in handleiding, tja dat is het gehele pomphuis, met twee schroefringen met gat, dus in welke moet een kogeltje. Ik vermoed dat het in de buitenste moet, want daarin zitten vier uitsteksels die als een kooitje kunnen fungeren.

 

De setjes die dealers verkopen hebben ook geen kogeltjes het zijn zelfde setjes die er oorspronkelijk bijzaten. https://www.vanmelis.nl/reparatieset-met-sproeiers-voor-de-eurom-backpack-1804-en-1809

 

Ik kreeg een ander setje, zoiets, maar dan een paar ringetjes meer,maar geen afdichtingskogeltje: https://www.vanmelis.nl/reparatieset-voor-de-eurom-backpack-1804-en-1809 Art. nr. 715170 EAN 8713415715170.

 

Had ik voor die paar keer spuiten toch maar een Birchmeier, Solo, of desnoods een Gloria gekocht, maar ik kreeg bij die 35 euro al te horen oh wat duur, moet dat.

 

Dus is er een oplossing, behalve een nieuwe spuit kopen?

https://www.chillipepers.nl

Home of the Turbo.

De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste, ik lees nu pas je vraag dus helaas als het te laat is...

 

Ik ken die sproeiers niet maar dat systeem met een kogel als afsluiter komt mij bekend voor en zit ook in onze slang die dient om brandstof over te hevelen. Hierin zit een stalen kogel en ik vermoed dat in die sproeier ook een stalen kogel hoort.

 

Die kogel moet dan inderdaad in dat onderdeel met die 4 uitsteeksels. Normaal kan die daar niet uit maar blijkbaar dus toch wel...

Stalen kogels kan je in allerlei maten krijgen en kosten heel weinig, je moet alleen effe meten welke maat kogel in dat onderdeel zou passen.

Waarschijnlijk zit er origineel een RVS kogel in die niet verslijt (roest) en dus ook nooit vervangen hoeft, dat is dan ook de reden dat dat onderdeel niet in de reparatiesets zit.

De kogel zal wel iets van 10 mm of kleiner zijn ? Hij zal in ieder geval iets groter moeten zijn dan de opening tussen de uitsteeksels want die moeten hem gevangen houden.

 

Aan de andere kant van dat onderdeel zal wel een mooie ronding (zitting) gemaakt zijn waar de kogel dan mooi in past en zo de boel afsluit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...