Hoe combineer ik een kleine moestuin met vrijlopende kleine kipjes?

Plaats hier je vragen, tips en berichten over onkruid, ziekten, plaagdieren en gebreken / misvormingen
Gebruikersavatar
Trea
Berichten: 9
Lid geworden op: Di 23 Okt 2018, 23:41
Woonplaats / locatie: Bennekom
Contact:

Hoe combineer ik een kleine moestuin met vrijlopende kleine kipjes?

Berichtdoor Trea » Do 17 Jan 2019, 12:22

Er was eens een moestuintje van ca 3 x 10 meter voor wat groente en fruit (o.a bonen, peultjes, aardbeien, cougette). De opbrengst werd steeds minder. Mogelijk deels door uitputting van de grond maar ook omdat we merkten dat er veel vogels de opkomende bonen en ander lekkers al vroeg in de ochtend oppeuzelden.

Ik was het werk zonder opbrengst zat en heb daar nu alleen nog aardbeien en wat kruiden. Op de helft van de moestuin zijn we 4 jaar geleden kipjes gaan houden. Erg leuk btw.
De kipjes lopen de meeste dagen een aantal uren los. Maar een moestuin met kipjes is geen handige combi.

Omdat ik nu veel rijke compost heb verzameld (met kippenmest) wil ik graag een nieuwe poging doen om het resterende stukje 'moestuin' nieuw leven in te blazen. Dit stukje onkruidtuin met wat aardbeienplanten en meerjarige kruiden zal dus eerst goed moeten worden afgeschermd tegen vogels en pluimvee. Het gaat om ca. 3x3,5 m.

De 'moestuin' ligt dichtbij het huis/terras en we willen graag dat het er ook leuk uit ziet. En er daarom geen koude kas of hoog gaas omheen zetten. Heeft iemand een goed of leuk idee ? Dan hoor ik dat graag.
Afbeelding

Terug naar “Problemen in de moestuin”

STEUN HET FORUM:

bollogoSteun het forum - Ben je van plan een aankoop via bol.com te doen? Maak dan gebruik van deze link. Als jij via die link iets koopt, sponsort Bol.com een kleine bedrag om o.a. de hosting te betalen. Bijvoorbeeld bij de aankoop van moestuin boeken, tuingereedschap, moestuinbenodigdheden of andere niet tuin gerelateerde artikelen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten