Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Inmaak recepten ZONDER Wecken


Cupcakeje

Aanbevolen berichten

hey mensen,

 

ik ben helemaal geïnspireerd door de mooie potjes vol met lekkere dingen die ik hier tegen kom op het forum. Alleen ik heb geen weckpot! op internet kon in amper recepten vinden voor inmaken zonder weckpot. Dus ik probeer het hier eens. Ik heb al wat recepten zonder weckpot hier voorbij zien komen zoals heerlijke pasta saus. Maar misschien hebben meer mensen profijt aan een verzamel topic voor alle inmaak recepten zonder weckpot.

staat je recept hier al ergens op het forum geen probleem van het linkje word ik ook heel blij. Dan hebben we alle recepten bij elkaar.

 

Ook zou ik heel graag recepten voor bijzondere en lang houdbare dressings ontvangen! Zo kocht ik laatst op een tuin fair handgemaakte bosbessen dressing die was wel 3 maanden houdbaar en hartstikke lekker, Zit natuurlijk geen recept bij. Dus voor fruit ( of andere aparte ) dressings lees ik ook met plezier de recepten.

 

Ik weet in ieder geval dat ik dan veel gebruik zal maken van dit topic. Alvast hartstikke bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat klopt....groenten zullen niet gaan zonder wecken....zaken die voor de helft uit suiker bestaan, wél. Zoetzuur (augurk bijv) heb ik vorig jaar geprobeerd; de helft van de potten zijn nu nog goed....de rest is gaan gisten.....bolle deksels....plofgevaar=niet leuk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alleen ik heb geen weckpot!

Of bedoel je dat je geen 'echte' weckketel hebt? Je kunt ook in een gewone pan wecken, deden ze vroeger ook

Als je maar de juiste tijd en temperatuur aanhoudt.

 

Zie ook https://www.moestuinforum.nl/post165927.html?hilit=handdoek#p165927

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ow zo een rekje kan vervangen worden door een handdoek die heb ik dus wel is er echt een thermometer nodig? of moeten de meeste recepten 100 graden of meer zijn want dan laat ik het gewoon koken?

 

 

Een thermometer kan je kopen in bv ikea kost niet veel 8,99€ en werkt goed. Is ook met timer en alarm als je je ingestelde temp bereikt hebt.

 

 

fantast-bakthermometer-timer59837pe165774s470071375303451.jpg

 

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20103016/?query=FANTAST+Bakthermometer%2Ftimer

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die heb ik ook, maar ben er niet blij mee. Volgens mij meet hij ook de stoom, want water kan toch niet warmer worden dan 100 graden?? Ik krijg waarden van 110 en 120 graden Celsius bij het wecken....

 

Als ik mijn theorie nog goed ken van op school begint water te koken vanaf 100 °. Op men werk koken we soms tot 130 ° wij gebruiken er ook zo een. Ik ga niet beweren dat hij 100% juist meet maar heb de test al gedaan met onze andere thermometer en is Max 2° verschil.

 

Frederik

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op men werk koken we soms tot 130 °

Heb je het dan over zuiver water, onder normale druk (dus niet in een snelkookpan) en op zeenivo ??

Volgens mij is kokend water dan per definitie 100°C.

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi,

wat goed kan is tomatensap of moes. gewoon in gesteriliseerde jampotten met schroefdeksel. ik roer rijpe tomaten door een passe-vite en kook het tomatensap zonder toevoegingen max 5 minuten door. het sap gaat kokend in de potten, afvullen zoals jam, deksel erop schroeven, controleren of ze allemaal ploppen bij het afkoelen, in de kelder zetten en klaar. in tegenstelling tot wat meestal geadviseerd wordt keer ik de potten nooit om na het vullen. ik houd de deksels liever schoon en het gaat prima zo. succes ermee! christa

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 years later...
Je kunt ook in een gewone pan wecken, deden ze vroeger ook

Als je maar de juiste tijd en temperatuur aanhoudt.

 

Een domme vraag misschien (ben ik blijkbaar goed in), maar hoe kan je in een gewone pan je water voor bijvoorbeeld 20 minuten op 80 graden houden? Ik snap dat je dat af kunt lezen op een thermometer, maar kan je het gas precies zo instellen dat de temperatuur dan constant blijft? Dat heb ik eigenlijk nooit geprobeerd. Maar als dat zo is, dan koop ik een goede thermometer en geen weckketel.

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ja, echt handig en makkelijk is het niet, maar het kan wel ja, al moet je er wel bij blijven en - zeker in het begin - geregeld bijstellen.

En het komt niet op een paar graden aan hoor

Hier zie je in kringloopwinkels nog geregeld die ouderwetse (ketels en) thermometers.

Ik vind het vooral handig bij kleine hoeveelheden, en die grote weckketels zijn sta-in-de-wegs.

(En domme vragen bestaan niet hè ).

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn om te weten! Dan ga ik (voor nu) op zoek naar een goede thermometer. Mijn keukenkastjes steunen en zwoegen al genoeg, een weckketel erbij is me net teveel pas- en meetwerk nu ik een ander alternatief heb.

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...