Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Japanse Gember (Zingiber mioga)


Jorieke123

Aanbevolen berichten

Via Anna heb ik een 'stukje' Japanse gember. Ze kocht een plantje bij https://www.vanderplanckewinkel.nl/ hier in de buurt en ik mocht de helft hebben

Ik ben nu wel benieuwd of iemand van dit forum ook een plant heeft staan? Ik heb hier eindelijk mooie schaduwplekjes, die niet te nat zijn (eerder te droog?). Dus hopelijk slaat ie daar goed aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Droog en schaduw is belangrijker dan nattigheid denk ik. Mijn JG (tweede jaar nu) staat in de volle zon, omdat de schaduwstruik waar ze normaal onder staan, nog niet helemaal is uitgegroeid tot normaal formaat. Dit jaar heeft de JG dan ook grote gele punten op de uiteinden van de bladeren. Jammer, duidelijk te veel zon gekregen. (Kan morgen wel even een foto nemen.) Ik twijfel nog wat ik moet doen, verplaatsen of laten staan.

 

Ondat ik twijfelde of ze het zouden halen, heb ik twee nieuwe besteld, die nog moeten arriveren. Mochten mijn oude het overleven, dan doe ik een vreugdedansje. Ze zijn namelijk erg lekker, vind ik.

aangepast door Gast

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja hoor, het heeft echt een gembersmaak. Alleen niet zo ‘in your face’ als echte gember, maar veel milder, ronder.

 

Hier de beloofde foto van mijn zonverbrande JG’s. De struik waar ze naast en onder stonden is dit voorjaar heel erg terug gesnoeid en de zon die ze daarmee extra hebben gekregen, vonden ze niet fijn blijkbaar.

 

58455875-1BE0-4313-836B-60EBB890556430301525632398.jpeg

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Enkele weken geleden een plantje gekocht van"de oude kastanje" Dus nog geen ervaring mee.

Smaken ze ook echt naar gember?

Ik dacht dat hij zij dat knol giftig was en dat er rond september knoppen lang de plant naar boven kwamen uit de grond en dat deze eetbaar waren en een gember smaak hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

...en ik mocht de helft hebben.

 

Is de wortel gewoon gescheurd? Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de vermeerdering van de plant (de bloemen zijn steriel) en hoe makkelijk dat gaat. Hoe het überhaupt gaat. Scheuren en weer in de grond stoppen? Of iets meer zorg hier en daar?

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou er staken 2 scheuten uit het potje, ver uit elkaar, dus we hebben het kluitje heel voorzichtig uit het potje gehaald en schoon gegoten met water. En toen bleek dat er 2 dikke vlezige wortels in zaten die een beetje door elkaar groeiden, op 1 plek wel aan elkaar zaten maar allebei al veel zijworteltjes hadden. Dus met een klein knipje hadden we 2 plantjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weeks later...

Ik had er vorig jaar 1 staan, buiten in de schaduw van enkele hazelaars. Die deed het aanvankelijk goed, maar is toch niet meer opgekomen dit jaar. Te droog, winter niet overleefd? Geen idee.

 

Dit jaar 2 nieuwe gekocht en in mijn pseudo aquaponics gedropt. Die doen het voorlopig best goed. Zal eens foto'tje nemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 year later...

Ik las ergens dat je de stengels ook kunt eten. Heb jij hier ervaring mee? Verder las ik dat de wortel giftig is. Wellicht een newbie vraag (want ik ben nieuw met eten uit de tuin halen) hoe weet ik wat de bloem is en wat ik per ongeluk mee snij als wortel? In deze video

zag ik dat de man best diep het bloemetje wegsnee.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...