Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Meloen kweken, in welke kas?


Ceetje

Aanbevolen berichten

Hoi,

Ik wil graag meloen gaan kweken (watermeloen en misschien nog iets van een suikermeloen). Welke kas of kweekbak gebruiken jullie voor het kweken van meloenen? Foliekas, tomatenkas, etc.? Groeien de meloenen in de hoogte, of gaan ze over de grond bij jullie? Foto's zijn welkom! En zijn er specifieke soorten die het goed doen in Nederland?

 

Groetjes,

Carola

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had vorig jaar meloen en watermeloen. Ik had ze in Elho XXL kweekbakken. Het zijn allebei klimmers, maar ze kunnen ook gewoon kruipen.

 

Hier op de foto de watermeloen. Het waren 2 plantjes in een extra grote elho xxl. Het deksel had ik met bamboestokjes omhoog gehaald, zodat de planten meer ruimte en lucht konden krijgen.

A75E8DC9-FC4E-42F3-BFFA-0D231A0A91BF89741522938638.jpeg

 

Er kwamen enkele super lekkere meloentjes aan! Veel beter dan gekochte. Je moet wel een ras kiezen dat geschikt is voor ons klimaat. Een gigantische meloen zal niet lukken.

 

74923C0C-6903-4425-ACE2-DC413B05C43B40181522938751.jpeg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wilde dit jaar ook een "meloen moet je doen" projectje beginnen. Wilde ze gewoon onder platglas kweken. Kruipend dus. Ergens in mei in de plattebak zetten en half april zaaien.

Heb de cantaloup "pelora F1" van vreeken. Ze zeggen speciaal voor Nederland... we zullen zien

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dus als ik het goed begrijp is het vooral van belang dat de grond waárin de plant staat verwarmd wordt en hoeven dus niet alle stengels en vruchten onder een kas/folie of iets dergelijks? Dat geeft veel meer mogelijkheden!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je openingsvraag hinkt een beetje op 2 benen. Aan de ene kant vraag je je af of je een kas(je) nodig hebt om meloen te kunnen telen, aan de andere kant heb je een aantal vragen over de teelt van meloen.

 

Zit je hier in het forumdeel over kassen.

Misschien dat je een aantal vragen hebt over de teelt van meloenen ? Dan staat dat in het forum deel over fruit.

 

Als je rechtsboven de zoekfunctie gebruikt en daar bv intypt : teelt meloen , krijg je een heleboel topics over de teelt van meloenen, dit is er 1-tje bv : meloen-t8158.html , maar er zijn er best veel. Ook over het telen in een kasje / kas / platte bak of ook buiten ( buiten heb je wel een erg mooi seizoen nodig hoor ),

 

Ook wanneer zaaien, soortjes geschikt voor ons klimaat etc etc.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later ...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...