Ga naar inhoud

marjoleinvdh

Members
  • Aantal items

    246
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Veenendaal

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. In utrecht heb je boerderij het binnenveld, bij Rhenen. Daar komen wij wekelijks https://boerderijhetbinnenveld.nl/
  2. Ik ben nog geen losse papiertjes tegengekomen helaas
  3. Iemand die deze herkent? Er zit geen sticker op o.i.d.
  4. De doos is binnen! Ik ga hem zo snel mogelijk naar je doorsturen @Flup
  5. Nee joh, het moet wel een biozaden doos blijven! Ik ben daar juist zo heel blij mee! Wel goed dat je de regels weer even herhaald, even het geheugen weer opfrissen.
  6. Ik vind het niet erg om die zaden er uit te halen en te gebruiken, weggooien is misschien een beetje zonde.
  7. Zijn het de soorten die ik er vorig jaar in heb gedaan? Nou ben ik natuurlijk wel nieuwsgierig 😆 In ieder geval heb ik dit jaar weer een paar mooie soorten erbij om er in te stoppen
  8. Poging nr 2 ging al een stuk beter. Nu de staande mixer gebruikt. Het duurde gek genoeg langer dan met het schudden.. ik heb nu wat vaker tussendoor gekoeld en wat minder uitgebreid gespoeld (vorige keer is er heel wat boter verloren gegaan doordat het overal aan bleef plakken) en het resultaat is 165 gram boter van 8 liter melk
  9. Oogst 😄 Sarit gat Cayenne Schwartze pepperoni Ethiopian brown Lemon drop
  10. Gefeliciteerd beide winnaars! En @HuubvG bedankt! Voor mij was het dit jaar helaas geen succes, na 1komkommer begaven alle planten het aan valse meeldauw. Maar ik ben nu al weer heel benieuwd naar volgend jaar
  11. Ik heb favori en verdi staan, allebei echt toppers! Favori is een doordrager met mooie grote aardbeien en hoge opbrengst. Lekker friszoet Verdi is een juni drager en de opbrengst is minder dan favori, maar deze aardbeien waren echt geweldig! Nog nooit zulke mooie gezien en de smaak was niet te overtreffen.
  12. De boter ligt in de koelkast hard te worden! Super leuk proces, met heerlijke boter en karnemelk 😊 Ik haalde er lang niet zoveel room en boter uit als ik had verwacht.. en als ik de flessen melk nu in de koelkast zie dan zie ik een roomrandje er op, ik vermoed dat door het pasteuriseren de room beter los komt.. misschien dat ik de volgende keer toch eerst alles pasteuriseer en dan pas afroom. Zou een doek over de schalen genoeg afdekken om te beschermen tegen ziektekiemen? Van 6 liter melk, 500 ml room gehaald, en daarvan 130 gram boter gemaakt
  13. Ik heb voor het eerst pepers staan, met een hele mooie opbrengst! (Vind ik zelf) maar ik zie iedereen hier alles oogsten en binnen halen, is dat omdat het echt niet meer kan? Want mijn planten maken nog steeds bloemen aan
  14. Thanks! Ik had inderdaad zoiets gelezen. Opzich is dat niet erg, wij gebruiken sowieso geen heel pakje boter in de week. Alles wat ik nu teveel maak vries ik in voor als we een keer extra nodig hebben. En als ik een keertje lui ben vries ik gewoon de room in om later eens boter van te maken. De eerste schalen melk staan in de koelkast as we speak 🤩
×
×
  • Nieuwe aanmaken...