Ga naar inhoud

Bit

Members
  • Aantal items

    13026
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Rotterdam, tuin 1+2: Krimpenerwaard, tuin 3 : N-Frankrijk
  • Beroep
    hovenier.

    website in ontwikkeling.

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. De onderste foto lijkt mij rode bes of mogelijk ook een zwarte bes. Al die dunne steeltjes zijn de oude steeltjes waar de trossen vruchten aan hingen.
  2. Tussen nu en maart bij niet vriezend en droog weer. Iets schuin, maar geen echte kapstok. Niet insmeren met balsem of iets; open laten drogen, niets met de wond doen. Zijn de takken zwaar, zou ik hem in 2 delen er af halen: voorkom inscheuren.
  3. Voor de bomen geldt, dat verpoten in dit seizoen eigenlijk totaal kansloos is.
  4. Vijfbladige wingerd - Parthenocissus quinquefolia.
  5. Uit de openingspost begrijp ik eigenlijk dat deze tuin dus is opgehoogd na aankoop huis en dat deze boom in de tuin is blijven staan. Dat zou toch betekenen dat er een hele dikke laag grond op de wortels terecht is gekomen ? Zo begrijp ik de post van Goudsbloempje2. Zo ja, dan zit daar de oorzaak.
  6. Heb je geen hinder van schaduw, is dat geen wed hoor. Je zet hem neer zoals dat uitkomt. Veelal wordt de keus ook mede bepaald door de heersende windrichting met geopende deur en je mogelijk aanwezige dakvensters die open staan. Deur naar west is wellicht de mindere keuze.
  7. Dat is een uitloper ja. Gaat nog een stuk langer worden en aan het einde komt een plantje en gaat de uitloper weer verder.
  8. Een goed besluit, ben er blij mee. 👌
  9. Een haag in opbouw heeft meestal wel meststof nodig. Wel afhankelijk hoor van een aantal dingen; soort haag, en vooral de standplaats en grondsoort. Is de haag eenmaal naar tevredenheid opgebouwd tot wat hij moet zijn is mesten niet meer zo noodzakelijk, heel veel groei wil je dan niet meer. Veel hagen worden opgebouwd met erg makkelijke planten en veel mest behoeven die sowieso niet. Jouw Carpinus haag staat al 20 jaar he ? Dus tenzij de situatie zo is, dat hij op erg verarmde grond staat of ook nog eens de grond super schoon gehouden wordt, zonder blad op de grond enzo, dan kan je je heg eens wat mest geven. Wat jij dof vindt weet ik niet, kunnen we zonder goede foto ook slecht beoordelen. Carpinus wordt niet snel ziek.
  10. @fre3ke Ik denk toch de Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides), En die zwarte bes lijkt mij een jostabes.
  11. Bit

    Klimroosvraag

    Laten groeien. Wanneer ze zo lang zijn, dat ze ergens heen kunnen: leiden en aanbinden waar u bedacht heeft dat de roos heen moet.
  12. andere optie voor clusters met zulke bolletjes in je grond van de blauwe regen zijn stikstofbolletjes, door de plant gemaakt aan zijn wortels. Blauwe regen is een vlinderbloemige en legt stikstof vast in zelf aangemaakte bolletjes aan de wortels.
  13. De Clematis zou een 'Hagley Hybrid' kunnen zijn. Je Linaria heet voluit : Linaria purpurea.
  14. Bij ons op het complex ( De oude Wetering ) aan de rand van het dorp, wel ja. Ik dacht nog 2 tuinen beschikbaar. Daar even informeren, tel.nr hangt aan het hek aldaar.
  15. okok. Ja, zo zie je maar: een foto is echt wel handig. Alles wegsnoeien, élke tak, tot waar nog groen blad zit. Scherpe schone snoeischaar voor nemen. Snoeien boven een blad dus, ongeveer een halve cm boven een bladknoop; geen lange stukje van de stengel laten zitten. Struik ruim water geven, niet élke dag maar 3x in de week bv, elke keer een gieter van 10L bv. Zodra er nieuwe groei te zien is, daar mee stoppen en terug gaan naar 1x in de week. Niet mesten nu, maar in juli een keer mest geven als de groei er goed in zit. Bloemen die er dan in komen, kun je wel laten zitten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...