Ga naar inhoud

HuubvG

Members
  • Aantal items

    6030
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Midden-Groningen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Mm, dan zouden het toch die andere kunnen zijn, die hebben ook zo'n mooi rood hartje. En ze zijn met meerdere, dus komt vast goed.
  2. Zojuist keek ik weer, zag nu twee nieuwe zaailingen die veel meer lijken op de amarant. Die hierboven (vorige foto) hebben meer ronde blaadjes, ik weet niet wat dat gaat worden. De nieuwe twee zijn ook iets frisser groen met langwerpiger, spitser blad. en Ik hoop dit amaranten zijn. En dat er nog meer komen. Afwachten maar.
  3. Op 31 maart gezaaid in een zaaibed ter plekke in mijn achtertuin. Er waren vorige week een paar warme, zonnige dagen en volgens mij zijn ze toen ontkiemd. Moeilijk te zien of dit de zaailingen van de amarant zijn, er kunnen allerlei andere zaden tussen zitten. Over een poosje kan ik ze beter onderscheiden, maar nu ziet het er zo uit, op een uitvergrote foto heb ik er in Paint pijltjes bij gezet.
  4. @Tanja65, daar zeg je wat! Wat er ook uit voort mag vloeien, we hebben allemaal deze kleine zaden, dus straks wordt het wie de grootste papaver kweekt...🤣
  5. Hier zijn twee zaden uitgekomen, niet foto(w)aardig. Gezaaid op 19 maart. Slechts 2 kiembladen eraan, ik kijk het nog even aan.
  6. Ja, die smaak, iets fijner dan rabarber, 'edelrababer' wordt het genoemd, maar ik weet niet precies door wie. Ik ben benieuwd naar het invriezen, jij blancheert niet als ik het goed onthouden heb. Hoe het er na het ontdooien uitziet, smaakt, of dat je het bevroren in de pan gaat doen. Wanneer ben dat van plan? En, waar heb je de duizendknoop staan? In Knarrestein?
  7. HuubvG

    Paprika 2024

    @Moestuinpassie, gewoon proberen, doe ik ook. Mijn eerste zaai was helemaal mislukt, ergens in februari. Twee week geleden opnieuw gezaaid, staan er nu net boven met alleen nog maar kiemblad. Pepers idem, ik weet niet wat mis ging. Wordt het niks, dan koop ik planten medio mei. Ik wil toch wat in de kas hebben staan.
  8. Kort: Gisteren gezaaid! Stuk voor stuk verdeeld over het rechthoekige stuk tussen de 2 rijen tuinbonen in. Lang: Voordat ik ging zaaien heb ik de zaden uitgespreid op het bureaublad om ze te tellen. Het waren er 33. Vervolgens wilde ik ze op een schoteltje schuiven, maar het bureaublad is 3 cm dik. Dus gingen ze stuiteren, enkele sprongen er overheen. Opnieuw geteld, er bleven 29 stuks over. Genoeg, maar toch wilde ik proberen de gevallen zaden te vinden. Dat viel niet mee, er was al een paar dagen niet gestofzuigd. Nu weet ik dat je op een foto veel meer ziet dan met het blote oog. Helaas zag ik meer zwarte puntjes dan alleen de zaadjes, en kwam het absurde idee op om er keukenpapier overheen te leggen en dat de komende dagen nat te houden. Dan zou ik de gekiemde zaden kunnen vinden, wie weet zit daar juist die winnaar bij. Het is vandaag 1 april, maar ik ga echt stofzuigen (eindelijk, is hard nodig) en natuurlijk niet de vloer als zaaibed gebruiken.
  9. Ja, duidelijk genoeg nu. Nee, niks meer mee gedaan. Sinds een paar jaar ben ik al niet meer actief in die tuin. Daar hebben ze het stuk moestuingrond aangepakt, de rug met duizendknoop helemaal afgegraven. Ik heb nu gewone rabarber in mijn achtertuin aan huis gezet. Maar zie ik het goed dat jij de wortelscheuten op het plaatje hebt staan? Met beginsel van bovengrondse uitlopers, zoals links uit de vergiet steken op je foto? Die topjes was ik gewend te gebruiken, maar dan bovengronds, tot ze een cm of 20 zijn. Ik weet wel dat de wortels meer resveratrol bevatten, maar hoe is de smaak? Geen idee, ik lees het graag t.z.t. Sinds ik een keer blaasjes in mijn mond kreeg wanneer ik een stukje rauw proefde, was ik niet meer zo enthousiast over het gewas, temeer dat er nog steeds weinig bekend is qua voedselonderzoek. De jonge scheuten waar nog geen verhoute draden in zaten, vond ik het smakelijkst als ze een paar minuten gekookt waren.
  10. @appelvrouw, nu lijkt het of jouw citaat mijn recept betreft, maar als je mijn bericht terugkijkt, zie je dat ik @jasmin citeer. Ik hoop dat het duidelijk is en dat de eer niet naar mij gaat maar naar Jasmin.
  11. @Mellie, wat een ijver op één dag! En dan die ene groef die boven zit, misschien kan daar een schaaf overheen gehaald worden? Maar ja, dan kun je de plank later niet meer hergebruiken. En is het impregneermiddel daar ook weg, alhoewel ik niet weet hoe diep dat in het hout zit. Het is vandaag weer mooi weer, misschien toch die paar planken omdraaien? Ja je moet ook weer koken vandaag hè? Edit: een rijtje sla erin, heerlijk idee, al zul je bij langdurige droogt wel 6 × per dag water moeten geven. 🌞 Gisteren heb ik veel gedaan in de kleine achtertuin en kas. Onkruid gewied, straatje schoon geboend en geveegd, nieuw gekochte planten gepoot, klimplanten gesnoeid, hangplantpotten opgeruimd, zaailingen van tomaat naar de kas gebracht om af te harden en weer terug. Vandaag, zojuist de ramen schoongemaakt voor het eerst dit jaar, straks de kasramen idem, daar ben ik wel even zoet mee. Genieten van het lekkere weertje, al heb ik gisteren een koutje opgelopen, het kriebelt onderin mijn luchtwegen. Met een extra pufje en paracetamol gaat het wel, lekker weer naar buiten straks, nu even pauze.
  12. @MSDG, ik denk het niet. Ikzelf wacht tot de natuur buiten wat meer warmte en licht biedt, dan kan ik gewoon alles buiten zaaien en opkweken. Wel een leuk experiment! Het zouden winnaars kunnen worden? Dan alvast gefeliciteerd! Of zouden ze veel te vroeg in bloei gaan en vervolgens afsterven terwijl de wedstrijd nog in volle gang is? 🤣
  13. Deze heeft bloeigarantie. Als die straks niet gaat bloeien, kan die geruild worden voor een bloeiende. Maar je hebt wel gelijk, alleen was ik vorig jaar te laat om een wisteria te kopen, ditmaal wilde ik er op tijd bij zijn. Het is spannend, bloeit die of bloeit die niet.
  14. Een lauwe regen zou inderdaad wel lekker zijn wanneer ik mijn zojuist aangeschafte blauwe regen gepoot heb, @Moestuinpassie! 🤣 Ik heb beet. Vandaag op de terugweg uit Duitsland even in Winschoten bij Intratuin aangewipt, om te kijken of ze al wisteria hadden staan. En ja, ze staan er in kleuren (nog niet bloeiend), soorten, maten. Vanaf een kleine ent a 50 cm a 17,50 (dacht ik), tot heel groot en duur. Met de bovenstaande wijsheden van dit topic in gedachten heb ik mijn keus gemaakt. Wisteria Sinensis 'prolific', 210 cm, de meest gangbare soort. Kost 39,90. Duur? Ik vind het meevallen. Er zit namelijk een half jaar bloeigarantie op. Nu heb ik tenminste grote kans dat die dit jaar nog bloeit. Zo niet dan kan ik ermee terug. Nóg een meevaller. In de pot zitten twee enten, de hoofdplant en een kleinere, links naast de bamboestok. Deze is 60 cm, goed levend (heb ik getest met mijn nagel over de bast) en als je die apart koopt ben je 17,50 kwijt. De bamboestok zelf is er een van 210 cm, allemaal inclusief, dus ik ben tevreden! Nu op mijn gemak twee mooie plekken uitzoeken, om ze te gaan planten. En binnenkort nog een bericht met foto zodra de bloei er is.
  15. Vandaag heb ik de D. cap. gezaaid, die ik vorig jaar van @henkg heb gekregen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...