Ga naar inhoud

Flor

Members
  • Aantal items

    47
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Tilburg

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Flor

    dadelstroop

    In 't Engels goochelen levert iets meer resultaat op: http://zomtbakes.blogspot.com/2010/06/raw-natural-sweetener-date-syrup.html & http://www.food.com/recipe/date-syrup-186301 Tis nog steeds niet veel maar hopelijk heb je hier wat aan.... Ben benieuwd naar t resultaat!
  2. Das een vuurwants. De vuurwants (Pyrrhocoris apterus) is een insect uit de onderorde wantsen (Heteroptera) en de familie vuurwantsen (Pyrrhocoridae). De vuurwants is een bontgekleurde soort die een overwegend helder rode kleur heeft met een karakteristiek patroon van zwarte lichaamsdelen en vlekken en hieraan is te herkennen. De wants komt in grote delen van Europa voor en is ook in België en Nederland te vinden. De wants is voornamelijk een planteneter die soms dode of levende insecten eet. De wants kan niet vliegen en is soms massaal aan te treffen bij lindebomen en andere planten die gegeten worden. Voedsel De vuurwants is een omnivoor; ze leven voornamelijk van sappen uit bladeren of zaden van planten die met de zuigsnuit of rostrum worden leeggezogen. Ook worden wel wondsappen opgenomen uit de boomschors, waardoor soms grote aantallen vuurwantsen op de boombast zijn te zien. De wants wordt vaak aangetroffen rond de stam van de lindeboom (Tilia), maar ook andere planten zijn geschikt zoals Robinia pseudoacacia en kaasjeskruid (Malva). De vuurwants zuigt voornamelijk plantensappen maar vult het menu aan met het leegzuigen van dode insecten en soms wordt actief op andere insecten gejaagd. Ook soortgenoten worden hierbij niet ontzien.
  3. Goed om te lezen dat het beter met je gaat
  4. Ravioli met pompoen met salieboter eroverheen is ook heeeeel lekker. Tis wel effe werk maar dan heb je ook wat Voor 4 personen voor de vulling: 450 g pompoen 1 el olijfolie 1 tl venkelzaad, licht gekneusd 1 eidooier 50 g parmezaan, geraspt + extra voor het serveren snuf nootmuskaat 3 amarettikoekjes, verkruimeld 2 el broodkruim zout en versgemalen zwarte peper voor de pasta: 225 g OO-bloem snuf zout 1 el olijfolie 2 eieren 2 eidooiers voor de salieboter: 75 g boter klein handje verse salieblaadjes 1 el citroensap snuf zout Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in parten en lepel de zaden eruit. Leg ze in een grote braadslee en besprenkel met olijfolie, venkelzaad en zout en peper. Hussel zodat alles bedekt is met olie en kruiden. Rooster ongeveer een half uur in de oven tot de pompoen zacht is. Laat afkoelen tot lauwwarm en schep het vruchtvlees uit de schil in een schaal. Prak het vruchtvlees fijn met een vork. Roer de eidooier erdoor samen met de parmezaan, nootmuskaat, koekjes, broodkruim en zout en peper naar smaak. Kneed voor het pastadeeg alle ingredienten tot een bal, kneed het deeg nog een minuut of 5 door zodat het elastisch wordt. Wikkel in folie en laat een half uurtje in de koelkast uitrusten. Verdeel het pastadeeg in vieren en rol elk stuk door de pastamachine tot een langwerpige lap. Geef op de lap licht aan hoe groot de ravioli moeten worden, ongeveer 2,5 bij 2,5 cm. leg op elk vak een volle tl vulling en bestrijk de lijnen waar je de ravioli straks gaat dichtsmeren met een beetje water. Leg een 2e lap eroverheen en druk de randen om de vulling voorzichting met je vingers aan zodat alle lucht eruit verdwijnt. Snijd dan met een mes of een ravioliwieltje de ravioli in stukken, druk de randen nog een beetje extra aan. Doe hetzelfde met de rest van het deeg. Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook en kook hierin de ravioli in 4 minuten beetgaar. Maak de salieboter: smelt de boter in een sauspan tot ie begint te schuimen en bak hierin de salieblaadjes een minuut of 2 aan. Haal van het vuur en voeg citroensap en een beetje zout toe. Verdeel de ravioli over 4 voorverwarmde borden, giet de salieboter erover en garneer met geraspte parmezaan.
  5. Flor

    8 mei, update

    Terug van een lang (en bijzonder nat) weekend fietsen in de Eifel. Jawel, behalve tuinieren houd ik er nog een tijdverslindende hobby op na Maar met al dat jonge grut verlaat ik tegenwoordig met pijn in het hart huis en dus tuin. Aan de andere kant redden die planten zich prima zonder mij en na een paar dagen afwezigheid zie je beter hoe het is gegroeid. De tomaten en de paprika's waren echter wel heel dringend aan nieuwe woonruimte toe dus vanavond heb ik gespijbeld van de zwemtraining om plantjes te kunnen verspenen In de bovenste bak staan de oranje snoep parika's, in de onderste de gewone paprika's. Alles uit zelf-uit-paprika's-gepeuterd-zaad. Ik denk dat ik ongeveer de helft van deze planten nog ga weggeven. O, en er heeft gelijk een vogel gescheten op het 2e plantje links bovenaan (gelukkig was het niet op mijn hoofd ) De roma tomaten. Die houd ik lekker zelf De courgette heb ik tegen beter weten in al uitgeplant. Het werd binnen echt te vol. Maar vooralsnog houdt ie zich goed, nu duimen dat het niet meer gaat vriezen De foto is bij nader inzien niet superduidelijk maar deze sjalot groeit gewoon door dit beukenblad heen De toko hier verkoopt koriander met de wortels er nog aan. Waarschijnlijk een mij nog onbekend ingredient in de Aziatische keuken. Anyway, bij wijze van experiment de wortels in een glas water gezet en dat groeide als een tierelier. Dus nu de boel in de grond gezet in de hoop dat dat zo door blijft gaan. Zoek de verschillen: de voorste rij radijs is ter plaatse gezaaid, die ieniemienie dingetjes daarachter zijn de uitdunsels van de voorste rij. Snel groeit het nog niet echt, maar de regenboog snijbiet begint nu toch al een klein beetje op een echte plant te lijken In de voortuin heb ik een mooi plekje gereserveerd voor de pompoenen maar ik houd me in en wacht tot na volgende week. Buiten op tafel houden ze 't nog wel even uit. Denk ik. Hoop ik. Tis eigenlijk ongelooflijk hoeveel je kan vertellen over en hoeveel er kan groeien op zo'n vierkante postzegel, dat verhaaltje hierboven is maar een fractie van wat er allemaal gebeurt
  6. Flor

    In de tuin is het nooit zaai

    Ja, die is van vandaag. Ik weet dat tuinbonen normaal gesproken nu ergens bloeien en ik snap ook helemaal niet waarom ze nu opeens opkomen. Sterker nog, ze komen niet eens op op de plek waar ik ze in de tuin gegooid heb..... Misschien is een duif begonnen eraan te knabbelen en heeft ie ze ergens anders uitgespuugd?
  7. Staat al een tijd in de kast maar ben er nu toch maar eens in begonnen. 's Avonds voor het slapen gaan geen schaapjes tellen maar een hoofdstukje kennis trachten te onthouden. Kan ik als ik 't uitheb misschien ook eens een zinvolle bijdrage gaan leveren aan dit forum. In plaats van alleen maar domme vragen te stellen Ergens in februari had ik een restantje tuinbonen in de week gelegd. Dat vervolgens vergeten en na een week kwam ik een vies drabje tegen. Drabje in de tuin gegooid met de gedachte dat de duiven dat wel zouden opvreten...tot er plantjes opkwamen die ik niet thuis kon brengen. Ik kan het mis hebben maar volgens mij zijn dit tuinbonen (voorgrond & rechts, dat daarachter is radijs, zoveel weet ik wel haha)...... toch???? Nog een discutabel gevalletje: ooit ergens zaadjes gepikt waarvan ik dacht dat 't wel eens dropplant kon zijn. We zullen gaan zien of dat echt zo is... Het komt goed op, dat alvast wel De overwinterde vijgenstek gaat nu dan toch echt groeien. Pffff, dat heeft even wat overredingskracht gekost. Ik ben blij En de laurier ook, dat maakt me bijna nog blijer De koriander staan onder een tent van gaas, anders spitten de vogels de boel om. Dat krijg je ervan als je ze in de winter vertroetelt met vetbollen en lekkere hapjes... Nog even en ik neem weer een kat Ook de sjalotten komen op, ook in een tent want ze staan naast de snijbiet waar de duiven opeens verzot op zijn. Zo raar, ik heb 2 soorten, gewone en regenboogsnijbiet. De gewone laten ze met rust en de regenboog wordt opgevroten waar je bij staat.... Koffieprut om de sla helpt vooralsnog goed tegen de slakken en andere beesten. Nog even geduld en dan kan ik de sla met karnemelkse saus en spekjes van Erny gaan testen Nog een leuk fenomeen; de bosui gaat bloeien. Vol verwachting klopt mijn hart.... Morgen ga ik lekker in Limburg fietsen (en veel vlaai eten) en met koninginnedag verstop ik me in het bos ofzo. Al die drukte kan mijn mensenschuwe zieltje namelijk niet aan En verder wens ik iedereen, mensenschuw of niet, een fijn lang weekend!
  8. Nou hehe, kheb de 99% NaOH dan eindelijk gevonden.... begon al te denken dat t aan mij lag
  9. Ziet er goed uit Helly Ik vraag me af of je die appelschillen en klokhuizen ook kunt invriezen tot je ze wilt gebruiken? Dan kan je lekker opsparen.... O en dat uitlikken, wat een rotklus is dat toch altijd he
  10. Ha lekker soep! Hier nog een veggie recept: Dhal (indiase linzensoep) Dit heb je nodig (voor +/- 6 personen): 500 g rode linzen, gewassen en gecontroleerd op steentjes ed 1,2 liter water 1 ui, gepeld en gesnipperd 3 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd 3 gedroogde chilipepertjes, verkruimeld 2 tl kurkuma 1 tl komijnpoeder 1 tl korianderpoeder 2 tl garam masala sap van 1 citroen (of meer naar smaak) eventueel fijngehakte verse koriander ter garnering Dit moet je doen: Doe alle ingredienten, behalve de verse koriander, in een grote pan, breng aan de kook en laat afgedekt een half uur a 3 kwartier sudderen. Pureer de soep met een staafmixer, proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel extra citroensap. Doe er extra H2O bij als je ‘m te dik vindt. Garneer met de eventuele koriander. Serveer gloeiend heet met pappadums en verschillende soorten chutney.
  11. Flor

    Controlebox solitaire bijen

    Dat insectenhotel van jou vind ik wel zóóó mooi; hoed af voor je knutseltalent Ben benieuwd wat er over een tijdje allemaal woont...
  12. Flor

    regen regen regen

    Oja, dat is echt weer de wet van Murphy he ... Misschien een schrale troost maar ze zeggen dat het beter weer wordt (...ok, minder slecht) Stoer apparaat hoor Daarmee moet je wel van je onkruid afkomen. En alvast gefeliciteerd natuurlijk
  13. Aha, vandaar.... wat voor kleur heptie nu dan? Is 't soms zo'n oranje ding? Die zag ik wel staan, maar ook daar zat volgens 't etiket max 15% NaOH in
  14. Ik ben nog op zoek naar gootsteenontstopper. Die van 't Kruidvat verkopen ze bij de Kruidvaten hier in de buurt niet en andere merken hebben volgens hun etiket allemaal maar 15% NaOH... (toen ik ernaar vroeg dacht men dat ik ghb wilde maken, ja nou zeg ) Of kijk ik misschien niet goed? Tips, iemand?
  15. Misschien kan je die suikerstroop hergebruiken voor een nieuwe lading paardenbloemen? In plaats van de suiker? En 3 liter, das inderdaad wel veel! Hoeveel blommen had je daarop gebruikt dan? Ik had 600 g bloemen op 1,5 l H2O, bleef 1,25 l afkooksel van over. En 't leek wel sinaasappelsap, zo geel .
×
×
  • Nieuwe aanmaken...