Ga naar inhoud

HansK

Members
  • Aantal items

    255
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Voorschoten

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Vorig jaar heb ik chrysantenstekken gezet. Die bloeiden in de herfst prachtig en we hadden steeds mooie verse bloemen op de vaas. Daarna heb ik ze gewoon laten staan, met als gevolg dat ik in juni alweer chrysanten had.... Best mooi, maar past naar mijn idee niet echt bij het jaargetijde. Hoe kan ik ze het beste overhouden, zodat ik volgend herfst weer bloemen heb?
  2. HansK

    Tuinboon bloeit

    Had ik maar geweten dat je de toppen ook kan eten! Ik heb gister net alle toppen op de composthoop gegooid... Volgend jaar beter.
  3. Er zit een knol onder de grond. De plant trekt zich alleen terug en komt volgend voorjaar weer vrolijk op. Echter ik heb ook ieder jaar een afnemende opbrengst, terwijl ik bij de buren altijd een weelderige bos rabarber zie staan! Bij mij waren er dit jaar heel veel, maar heel dunne steeltjes. De plant heeft genoeg mest en genoeg water. Is het verstandig om hem in het najaar eens op te graven en opnieuw te planten in wat lossere grond?
  4. Ik heb er Sambal Idjoe van gemaakt. En de tranen spingen in je ogen als je een hap neemt, dus ze zijn scherp/heet genoeg Voor het recept zie: http://www.mooiemoestuin.nl/conserveren/sambal/
  5. Het lijkt me ook wel dat je ze wat diep hebt geplant... het roze deel zat onder de grond? Knolselderij zo ondiep mogelijk planten. Mijn (succes) methode: - vroeg zaaien (half maart) - ondiep verspenen - ondiep uitplanten - voldoende water/voeding EN regelmatig water geven om groeischeuten te voorkomen Wellicht groeien de knollen nog wat verder en anders is er altijd 2014 weer! Succes!
  6. Ik neem aan dat je wel weet welke variant je gezaaid hebt... Het lijkt mij het meest voor de hand liggen, dat je te laat hebt gezaaid. Knolselderij moet je echt al in maart zaaien. Die lange periode hebben ze echt nodig om een mooie knol te vormen!
  7. Jahoor! Zaadlijsten verwijderen is wel aan te raden. Opties: Gevulde courgette Courgette soep Drogen voor later gebruik (in suriname doen ze dat) etc. etc. etc.
  8. Ik heb gister Sarma (rolletjes) gemaakt van snijbiet. Echt een geweldig lekker recept, dat ik jullie niet wil onthouden. Hier thuis lust niemand snijbiet (zeggen ze), maar iedereen zat te smullen Het lijkt misschien bewerkelijk, maar het viel mij wel mee... Het staat hier: http://www.snijbiet.nl/recepten/sarma-van-snijbiet/ Bon appetit!
  9. HansK

    Kool zonder kool

    Het is toch altijd zo dat er eerst enorm veel blad ontstaat en daarna pas de kool? Tenminste, bij mij is dat nog niet anders geweest...
  10. Bedankt allemaal! Ik laat ze gewoon hun gang gaan. Ik leid ze gewoon naar de goede plek, verzorg ze goed en dan geven ze er vast een paar mooie pompoenen voor terug @ Elizabeth: Ik heb hier op het forum wel bouwsels gezien, die de pompoenen ondersteunen en netjes die de pompoenen ondersteunen. Wellicht kan je het ergens op het forum vinden (of weet iemand anders het te vinden). Je kunt natuurlijk ook zelf iets fabriceren.
  11. Ik heb een Uchi Kuri pompoenplant. Er komen al verschillende pompoenen aan, maar is het verstandig om alle vruchten te laten zitten? Of kan ik beter 2-3 laten zitten en de rest wegknippen? Het is de eerste keer dat ik pompoenen kweek en ik vroeg me gewoon af of de pompoenen mooier (lees: groter) worden als je er maar een paar laat zitten. "Krenten" dus...
  12. Ziet er goed uit toch? De naalden kunnen geen kwaad. Met een beetje geluk houden ze zelfs de slakken weg, omdat die niet van prikkels houden.
  13. Op zich geruststellende berichten hier in het topic. Ik heb namelijk ook fel gele bladeren aan mij gele courgette en kan maar niet bedenken waar het aan zou moeten liggen. Het topic is van 2012, dus ik vraag me af of de mensen die dit probleem vorig jaar hadden wel gewoon goed geoogst hebben van hun gele courgette?
  14. Beste Cees, Misschien dat je er 25 minuten voor over hebt, dan denk ik dat je van de onderstaande aflevering van de "Keuringsdienst van Waarde" een stuk wijzer zult worden. Daar worden verschillende opvattingen over de Aloe (Vera) besproken en gaan ze inderdaad, net als jij, op pad met een Aloe Vera, die gebruikt wordt voor de consumptie. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2006/afleveringen/03-11-2006 Succes ermee!
  15. Is 'niets' als bodembedekking ook een optie? Of is dat echt af te raden?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...