Ga naar inhoud

speets

Members
  • Aantal items

    4685
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Achterhoek

Recente bezoekers van dit profiel

3548 profielweergaven
  1. speets

    Rabarber forceren

    Dit gaat niet over bleken maar over voortrekken: je kunt vroeger oogsten. De stelen van de voorgetrokken plant zijn al veel langer. Kijk op de tweede foto naar het verschil in lengte tussen de 'ontsnapte' bladeren en die in de warmte van de overkaping groeien. Jouw rabarber in pot staat misschien in betere (pot)grond, of op een warmere/beschuttere plek. Of hij doet het beter omdat hij al een paar jaar oud is. Of je hebt de gekochte plant niet goed afgehard... Of hij krijgt gewoon meer liefde en aandacht
  2. speets

    Rabarber forceren

    Ik was een tijdje niet meer op de tuin geweest: ze proberen te ontsnappen! Maar wat een goed idee, lekker rabarber eten met Pasen 😄 De laatste foto is van een niet-voorgetrokken pol.
  3. Postelein en voorgetrokken rabarber. De spruitbroccoli van Jorieke is ook al klaar
  4. Toch wel een goeie tip; dan schimmelen ze niet zo snel.
  5. speets

    Meidoorn

    Al een jaar of 4 staat hier een meidoornzaailing, met dank aan de vogels. Maar ook dit jaar bloeit hij niet. Ernaast staat een gekochte die wel bloeit. Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn?
  6. De verwarring komt doordat 'dahliacluster' geen gangbaar woord is. Het heet dahliaknol. En het is een cluster van tubers En ja, héérlijk dat het weer begint. Ik heb ze ook dit jaar weer in de grond laten zitten. Vorig jaar had ik er ook een stel gestekt, maar die kreeg ik niet goed de winter door. Dit jaar weer proberen.
  7. De Lidl heeft ze weer, voor €25, met slangen en adapters, een reserve-afdichtring en een (brede) rol zakken die geschikt zijn voor sous-vide. Mijn vorige begon te haperen en trok steeds slechter vacuüm. Ik moest steeds harder op de deksel duwen. Deze heeft nokjes waarmee hij zelf de deksel vastklemt. Hij heeft ook meer mogelijkheden (dan mijn oude): zacht fruit en vochtig spul (dan sealt hij extra lang) en de mogelijkheid om speciale dozen, bekers en zakken vacuüm te trekken met die slang. En hij is maar half zo dik als de vorige. Zie de links van Erny en Loes.
  8. Oei, daar had ik niet aan gedacht! Ik heb hem doorgestreept.
  9. Je loopt een besmetting op door inhalatie, dus als je een besmette nevel inademt. Potgrond adem je doorgaans niet in Dan zou ik me eerder zorgen maken over de waterton. Als het een tijdje goed heet is en hij lekker in de zon staat te bakken en je gaat dan gieteren... Maar je staat buiten hè, veel kan er niet gebeuren. Je moet echt wel flink in de nevel staan wil je genoeg inademen om ziek te worden. So don't worry, be happy!
  10. Kun je al iets zeggen over het resultaat? Ik heb donderdag knoflookthee gemaakt (een bol in een flinke kop water even aan de kook in de mag, afkoelen, filteren en sproeien). Het effect is spectaculair! Er vliegt er af en toe nog een langs, maar ik heb alleen de planten behandeld die niet (mogen) uitdrogen. Aanrader! Edit: na ruim een week stinkt de oplossing intussen zo hard dat ik er zelf bijna van op de loop ga 🤮 Dus niet teveel tegelijk klaarmaken. Maar het helpt wel.
  11. Daar staat niet veel anders dan wat hier al uitgebreid genoemd is: uitdrogen, nieuwe aarde, zand, kaneel, aaltjes en witte wijn. Ik maak nog maar eens knoflookthee.
  12. Zijn dat de zijdehoentjes @Mellie? (ik kan het niet meer bijhouden ;-)
  13. Dan heb ik het slecht getroffen: zelfs mijn jonge kriel van juli vorig jaar doet nog niets 😒 Ze beginnen altijd pas rond half maart. En dank voor het aanbod, ik hou het in gedachten 😊
  14. @tielse flipje Legkippen? Misschien maakt dat ook nog verschil?
  15. Hier ook nog geen eitjes. Dat wordt half maart, want ze hebben zo'n 14 uur licht per dag nodig! Ik zou het verhelderend vinden als mensen er even bij zetten of ze de kipjes bijlichten. Dat kan veel verklaren 😉
×
×
  • Nieuwe aanmaken...