Ga naar inhoud

speets

Members
  • Aantal items

    4680
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Achterhoek

Recente bezoekers van dit profiel

3534 profielweergaven
  1. De verwarring komt doordat 'dahliacluster' geen gangbaar woord is. Het heet dahliaknol. En het is een cluster van tubers En ja, héérlijk dat het weer begint. Ik heb ze ook dit jaar weer in de grond laten zitten. Vorig jaar had ik er ook een stel gestekt, maar die kreeg ik niet goed de winter door. Dit jaar weer proberen.
  2. De Lidl heeft ze weer, voor €25, met slangen en adapters, een reserve-afdichtring en een (brede) rol zakken die geschikt zijn voor sous-vide. Mijn vorige begon te haperen en trok steeds slechter vacuüm. Ik moest steeds harder op de deksel duwen. Deze heeft nokjes waarmee hij zelf de deksel vastklemt. Hij heeft ook meer mogelijkheden (dan mijn oude): zacht fruit en vochtig spul (dan sealt hij extra lang) en de mogelijkheid om speciale dozen, bekers en zakken vacuüm te trekken met die slang. En hij is maar half zo dik als de vorige. Zie de links van Erny en Loes.
  3. Oei, daar had ik niet aan gedacht! Ik heb hem doorgestreept.
  4. Je loopt een besmetting op door inhalatie, dus als je een besmette nevel inademt. Potgrond adem je doorgaans niet in Dan zou ik me eerder zorgen maken over de waterton. Als het een tijdje goed heet is en hij lekker in de zon staat te bakken en je gaat dan gieteren... Maar je staat buiten hè, veel kan er niet gebeuren. Je moet echt wel flink in de nevel staan wil je genoeg inademen om ziek te worden. So don't worry, be happy!
  5. Kun je al iets zeggen over het resultaat? Ik heb donderdag knoflookthee gemaakt (een bol in een flinke kop water even aan de kook in de mag, afkoelen, filteren en sproeien). Het effect is spectaculair! Er vliegt er af en toe nog een langs, maar ik heb alleen de planten behandeld die niet (mogen) uitdrogen. Aanrader! Edit: na ruim een week stinkt de oplossing intussen zo hard dat ik er zelf bijna van op de loop ga 🤮 Dus niet teveel tegelijk klaarmaken. Maar het helpt wel.
  6. Daar staat niet veel anders dan wat hier al uitgebreid genoemd is: uitdrogen, nieuwe aarde, zand, kaneel, aaltjes en witte wijn. Ik maak nog maar eens knoflookthee.
  7. Zijn dat de zijdehoentjes @Mellie? (ik kan het niet meer bijhouden ;-)
  8. Dan heb ik het slecht getroffen: zelfs mijn jonge kriel van juli vorig jaar doet nog niets 😒 Ze beginnen altijd pas rond half maart. En dank voor het aanbod, ik hou het in gedachten 😊
  9. @tielse flipje Legkippen? Misschien maakt dat ook nog verschil?
  10. Hier ook nog geen eitjes. Dat wordt half maart, want ze hebben zo'n 14 uur licht per dag nodig! Ik zou het verhelderend vinden als mensen er even bij zetten of ze de kipjes bijlichten. Dat kan veel verklaren 😉
  11. Wat bedoel je? Dat kan je toch vergroten? En/of op een groot scherm kijken ? Of mis ik iets 🙄
  12. En dat volhouden is erbij ingeschoten. Omdat ik er niet veel last meer van heb. Mede door de diatomeeënaarde en die plakstrips. Het is wel zo dat je hele kamer de eerste tijd naar rauwe knoflook stinkt als je water hebt gegeven Ik heb trouwens intussen verschillende soorten mugjes, verschillende groottes, dus ik kan me voorstellen dat je ook verschillende maten larven hebt.
  13. Misschien woont Sjaak bij jou in de buurt? Of anders Elizabeth...
  14. Hier zocht ik naar 😃 Ik wilde tempeh maken van 'gewone' bonen (dus niet-soja). Meneer Wateetons doet ook daar heel makkelijk over, las ik ergens. Maar de enige post die ik daarover kon vinden van een ervaringsdeskundige (was dat RobO?) is negatief: alles verschimmeld. Dus hoe is het bij jou afgelopen @Jorieke123?
  15. Prachtig mooie site gevonden! Zo ongeveer alles wat met fermenteren te maken heeft is er te vinden! En je kunt e-books downladen over groente fermenteren, kaas maken, tempeh maken, zuurdeeg, kombucha, kefir en nog van alles. Een schat aan info. In het Engels, maar daarvoor hebben we een vertaalapp.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...