Ga naar inhoud

Moestuin_op_pootjes

Members
  • Aantal items

    84
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Zeeland
  • Beroep
    Kunstenaar

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. De vogels doen het werk voor me! Heb wat voer gestrooid en een bolletje gehangen, nu zijn de vogels druk bezig met het eten van het zaad en dus meteen de emelten. Vinkje, roodborstje, merel, pimpelmeesje, kauw enz. Ik word helemaal vrolijk van al die vogels voor mijn raam. Dus twee vliegen in 1 klap! Op de foto een meesje een vinkje en een merel.
  2. Bedankt voor de tips. Hier zitten veel vogels, dus die ga ik lokken met appels ed. Papavers lijkt me ook een goede optie, iets voor als ze er in het voorjaar nog steeds zitten. Ik lees dat de emelten niet dieper zitten dan 5 cm, dus begin van het voorjaar kan ik altijd de bovenste laag eraf (laten) scheppen. Heb zeker geen schrik voor vuile handjes, maar heb niet voor niks een kleine verhoogde bak (rolstoel). Dus probeer het werk in mijn tuintje zo licht mogelijk te houden zodat ik het zelf kan doen. Mijn moeder zij ook al dat ze eiwit rijk zijn, dus heb al voor gesteld dat ik ze voor haar zou bewaren! eetsmakelijk.
  3. I wil ook graag meedoen, m'n droog bonen waren compleet mislukt, maar ik houd wel van een uitdaging!
  4. Oké het zijn dus emelten, bedankt voor het identificeren. Deze zomer hadden we hier veel langpootmuggen, dus klinkt wel logisch. Als ik niks doe, heb ik dan volgend jaar een muggenplaag? T ziet er vies uit, het zijn er heel veel, dus wil er graag iets aan doen. Kippen gaat denk ik niet lukken, bak is maar 1 bij 2 meter. Er zit nu gaas over het grootste gedeelte tegen de vogels, als ik dat weg haal en dan vogelvoer in mijn bak strooi, zouden de vogels de emelten dan ook meteen opeten?
  5. Ik heb net even een losse foto gemaakt. Ik denk dat hij ongeveer 1 cm is.
  6. Heb al enkele weken niks meer gedaan in mijn moestuinbak op pootjes, nu wilde ik hem een beetje gaan opruimen en winter klaar maken. Maar nu kom ik opeens een heleboel "maden" oid tegen. Ik dacht eerst dat ze alleen aan de ene kant vd bak zaten. (daar had een kat gepoept ) Maar nu zie ik ze ook aan de andere kant in de bak (waar een net overheen zit). Ze zitten net onder de bovenste laag en ze zitten echt met "bosjes" bij elkaar. Ik hoop dat iemand mij kan helpen: Wat zijn het? Waar komen ze vandaag? Is het ongezond, schadelijk? Zo ja hoe kom ik er vanaf. Hieronder een foto ervan:
  7. Al weer 2 maanden geleden dat ik wat gepost heb. Mijn courgette groeien goed, kan er ongeveer 1 courgette per week van plukken. de ronde courgette doet het een stuk minder. daar heb ik er nog maar 1 van gegeten. De aubergines heb ik inmiddels buiten gezet, het duurde lang maar nu beginnen de eerste aubergines zich te vormen. Leuk! De droogbonen van de wedstrijd heb ik gerooid, het waren vier hele ielige plantjes, met weinig blad en maar een paar bonen. De luizenplaag heb ik er helemaal uit gekregen, maar ze zijn daarna niet echt sterk geworden. Op de plek van de droogbonen heb ik nu schorseneren gezaaid. De andere zaailingen van schorseneren en ui zijn meerdere keren opgegeten door een merel echtpaar. Nu heb ik gaas over mijn tuintje gespannen, hopelijk blijven ze er nu uit. en kan de rest door groeien.
  8. ow er is dus nog hoop voor mijn aubergine plant, ik heb ze half april binnen gezaaid en nu staan ze buiten. Wel bloemen maar nog geen vruchtje te zien. Wanneer zijn die van jouw gezaaid? Hopelijk heb je straks een mooie oogst.
  9. groenlof dat ken ik niet. Zijn dit ook allemaal groentes die straks in de herfst in de tuin kunnen en waar je dan gedurende de winter van kan eten?
  10. Ondanks het mooie weer ben ik begonnen om binnen mijn wintergroente voor te zaaien. Ik heb nu gezaaid: 8x schorseneren, 8x witte uien en 8x pastinaak. Op dit moment eet ik nog volop courgette uit eigen tuin. De 4 Aubergine planten staan nu buiten, maar de bloemetjes die er in zitten verdrogen steeds, hopelijk komen er uiteindelijk toch aubergines aan.
  11. Waar zijn die blauwe kratjes voor tussen je pompoenen?
  12. Die van mij waren ook paars geworden, doordat ik ze niet had afgedekt, maar ze zijn heerlijk. Ik heb wat melk erbij gedaan tijdens het koken, en toen werden ze weer mooi wit.
  13. Heb je al eens Round Up geprobeerd? Schijnt erg goed te helpen bij borlottiieoos. Trek je niks van de gebruiksaanwijzing aan, die slaat nergens op. Is momenteel overal in de uitverkoop. Men denkt dat het niet afdoende werkt, maar ik heb er heel goeie ervaringen mee. Je moet het 1 op 1 verdunnen en met de plantenspuit op de bladeren spuiten. Tja, nu heb ik mijn geheim verklapt, maar ik gun je ook een goeie kans. Bedankt voor de tip Huub!! en niks verdunnen gewoon puur er op! 3x per dag aanbrengen toch?
  14. aha, bedankt voor de identificatie Aalterse willy! Ik lees nu op het internet dat ik die bolletjes beter eraf kan schudden en in mijn tuintje houden. (goed voor de grond) Bij mij liggen ze al ik de compostbak. volgende keer beter.
  15. Natuurlijk! Vond ook nog tips van een mengsel met spiritus, maar dat heb ik niet in huis. zodra ik in google een moestuinvraag stel, kom ik 9 van de 10 keer uit bij het moestuinen forum!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...