Ga naar inhoud

nanda

Members
  • Aantal items

    208
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Zuid Holland
  1. Het ziet er uit als chocolademunt. smaakt niet naar chocolade maar wel een hele sterke muntsmaak. lekker voor in de thee!
  2. De schuur is ook van mij... Dus ik heb geluk gehad. Muur en schuur zijn onbeschadigd. Morgen gaan we de boom snoeien en dan kijken of we een trekker kunnen regelen om de boel weer recht te zetten. Het is een wilg dus wellicht dat'ie nog wel weer aanslaat. (is wel makkelijker snoeien zo )
  3. hmm, mijn moestuin niet, de kas ook niet maar mijn tuin wel....
  4. En bij deze mijn oogst: 340 gram van 8 planten dus 42,5 g per plant. duidelijk geen winnaar maar wel leuk om mee te doen.
  5. Ik doe mee met 8 planten. Een deel van de bonen heb ik er al afgehaald en de rest gaat er volgende week af. De bonen hebben het zelf moeten rooien dit jaar omdat ik veel van huis geweest ben gedurende de zomer. Maar ze hebben wel volop gezelschap gehad van een paar woekeraars zoals munt en mierikswortel (heb ik geprobeerd weg te halen vorig jaar...). Misschien dat dat nog wat geholpen heeft.
  6. Afspoelen werkt idd redelijk goed. (niet als de zon schijnt) Dat kun je evt nog combineren met wegvangen van de spinten. Dit doe je door een stok strak tegen de plant in de grond de steken. De stok moet langer zijn dan de plant. En dan een bekertje op de kop op de stok. De spinten lopen naar het hoogste punt en komen dan in het bekertje terecht. Dat bekertje dan regelmatig afspoelen in een emmertje met sop. Ik heb vorig jaar beide gedaan en de aubergine is er goed doorheen gekomen.
  7. Ik gok op spint. Zitten er ook ergens kleine spinnewebbetjes?
  8. Hmm augustus is misschien nog een beetje vroeg maar in de loop van september / okt (ligt een beetje aan de temperatuur) kun je wat dingen zaaien die in de winter geoogst kunnen worden of anders vroeg in het voorjaar: raapstelen (okt), paksoi (sept), kervel, peterselie, sla, selderij, rucola.
  9. Tonijnsausje met mierikswortel, radijs en bieslook. Tomatensoepje uit de vriezer, komatsuna, knoflook en prei voor bij de sate. En aardbeitjes toe.
  10. Hi Pepper, Je hebt het over stekjes maar zonnebloemen gaan aan het einde van het seizoen dood. Ze vormen het volgende jaar geen stekken maar vaak blijft er wel wat zaad liggen wat het volgende jaar weer kiemt. Om deze tijd zijn die zaden wel gekiemd. Maar de planten zijn nog klein en ze bloeien nog niet. Misschien toch even een foto maken?
  11. Salade met sla (natuurlijk), rucola, radijs, heel klein komkommertje en lekker veel mierikswortel - allemaal uit de tuin - met sausje, tonijn en stokbrood. En verder tomaten/komkommer/groente soep waarvan het meeste helaas nu even uit de winkel komt maar de kruiden wel uit eigen tuin komen.
  12. Ja hoor je kunt er gewoon van eten. De plant wordt niet oneetbaar of zo van het feit dat ie bloeit. Ik haal de bloemen er idd altijd uit omdat dat volgens mij de groei remt ( de bloei kost energie)
  13. Ik weet niet wat je verstaat onder opvallend maar met de overige kenmerken kom ik op: Lathyrus
  14. nanda

    Taro

    Ik heb het overwogen maar uiteindelijk niet voor gekozen. Als je ze echt buiten wilt laten dan moet je ze kennelijk in de vijver kweken en in het najaar naar de bodem laten afzakken. Kweek je ze droger dan moet je ze gewoon oprooien en binnen bewaren. Dat is in ieder geval de info die ik gevonden heb. Ik vond dat een beetje veel gedoe (ik heb geen vijver) dus heb eerst de knol maar eens gegeten om te zien of ik het al die moeite waard vond. En het was wel lekker maar niet heel bijzonder. Het is wel een hele mooie plant. Dus als je wel de omstandigheden hebt dan is het de moeite waard.
  15. Ja hoor hoeft niet diep. De wortel gaat zelf al diep. Dus de bovenkant van de wortel 1 a 2 cm onder de grond en als die uitlopers bovenaan al langer zijn dan steken die dus al wat boven de grond. Succes!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...