Ga naar inhoud

Danuta

Members
  • Aantal items

    887
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    oostenrijk
  • Beroep
    Was Porseleinschilder ben nu levensgeneiter die toch altijd hard aan het werk is meestal :)

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Is 1 van de redenen waarom ik bijna niets meer weck, ik beperk mij tegenwoordig tot inmaken, jam en aanverwanten, sappen etc. Groenten gaan bij mij hoofdzakelijk de diepvries in...als ik ze niet inmaak of vers op eet....... Met een beetje pech is intussen je rode kool in bijna 5 dagen in misschien niet geheel afgesloten potten en ongeweckt intussen al aan hun bederf begonnen... Normaal blancheer je de groente en doe ze dan in potten, daarna wecken en daarna af laten koelen.....je kunt ook blancheren, af laten koelen, in potten doen, schoon water erop, sluiten en dan wecken, maar geen warm afvullen, sluiten, dan 4 a 5 dagen wachten, dan kan het kwaad al geschied zijn... Gewoon een pot opentrekken, neus erboven als er verder niets opvalt,15 minuten koken en dan proberen maar.........op die manier ga je er in ieder geval niet dood van )
  2. Jam is iets heel anders, suikers en zuren zijn een deel van de houdbaarheid en door de suiker bereik je een hogere temperatuur, om groente te willen bewaren is heet afvullen niet voldoende maar dien je het te wecken.....100 minuten op 100˚ Rode kool kun je natuurlijk verwerken tot zuurkool maar dat is weer een ander verhaal.... Wecken kan ook in een soeppan met een rekje of een handdoek op de bodem. kleinere porties, meer werk maar zelfde resultaat. Rode kool wordt ook aangeraden om na het openen minstens nog even 15 minuten te koken voor men het opeet in verband met botulisme.
  3. http://www.weckenonline.com/ http://www.flessenland.nl/Weckpotten-jampotten http://www.dille-kamille.nl/nl/shop/c/110/s/1079/weckpotten http://www.brouwmarkt.nl/wecken-inmaken-c-58.html Tegenwoordig koop ik de meeste hier behalve weck stortglazen, die koop ik in Nederland, voordeliger en meer soorten.
  4. Gewoon gebruiksazijn komt niet zo nauw, bij mij staan de azijnen gewoon in de Speise, niet in direct licht maar ook niet donker. Heb je een mère de vinaigre dan moet hij donker staan.......meestal is je pot al donker waar die in woont maar toch....)
  5. Appel azijn kun je gewoon inzetten net als azijn gemaakt van druiven, dus in de dressing, inmaak, mayo etc..... Of er heilzame werkingen te verwachten zijn...tja dat ligt er aan hoe diep je er in gelooft...gewoon voor het lekker als voedingsmiddel niks mis mee
  6. Zogenaamde vroege worteltjes, de meeste gewone peentjes dus kun je niet zo makkelijk bewaren en zeker niet in zand. Goede koelkast en goede functioneren groentelade, dan een week tot in het beste geval 2 weken.........zet ze overeind in een bakje met wat keukenpapier om te steunen, loof eraf en wat koud water erover vernevelen iedere dag. Je moet echte bewaarwortels hebben, winterwortels dus zoals wij ze noemen, op de plaats laten staan en afdekken, met hooi, rechtop inkuilen of in zandbak die koel/koud staat... Hier kun je er alles over lezen bvb: http://www.marechal.be/nl/gidsen-en-brochures/infobrochures/de-grote-groenten-special/wortelgewassen/wortel
  7. Wecken van producten vermengd met melkproducten wordt afgeraden...dus ik denk niet dat er mensen zijn die daar ervaringen mee hebben ) Volgens mij kun je zo iets ook veel beter invriezen om problemen te voorkomen ....
  8. Grijns...ik ontvel tomaten nooit....goed voor je, al die velletjes....... Ik heb een paar weken geleden een kilootje o 10 hongaarse tomaten ingemaakt met van alles en nog wat en niemand merkte tijdens het eten dat de velletjes niet waren verwijderd hoor..... Tja de wereld op zijn kop Geedee......
  9. Stortvormen weck of schroef, makkelijk te gebruiken voor allerlei zaken ook, zoals al opgemerkt is, voor het bakken van zaken zoals cake, koek, brood etc die daarna gewoon geweckt kunnen worden en bewaard. Ook kleintjes, erg leuk om te gebruiken ook als toetjespresentatie, salade etc. Ik houd van zaken met meerdere functies.....
  10. Danuta

    Knoflook zaaien?

    Ehm..ik zei niet dat de olifant knoflook zelf 12 tenen kreeg per bol maar dat je van de olifant 12 tenen kreeg per bestelling ) Bij die engelse knoflook farm/zaak gaan bijna alle soorten per bol, behalve de olifant, daar krijg je afgemeten 12 tenen voor dat bedrag ) Tot nog toe gaan bij mij de knolookjes niet zo goed dus volgend jaar een nieuw groot hoogbed van lariks op maat gemaakt en het eerste wat ik er in mik is knoflook MVG Danuta (gaat terug naar de naaimaschine...hup hup...."_)
  11. Danuta

    Knoflook zaaien?

    Dat zijn de bloeivormen, die een 2 ledige functie hebben, als je die normaal in de tuin hebt staan dan haal je die kleine bolletjes weg en blijven de vrouwelijke bloemen over en daar kan dan echt zaad in groeien..... Knoflook is een bijzonder iets en dan niet alleen in smaak ) Wil je zelf zaad trekken dan zorg voor een bloeiende vorm want niet alle soorten knoflook geven bloemen. http://www.allseeds.eu/webshop/index.php?catog=30 MVG Danuta
  12. Er wordt gezegd 3 tot 6 maanden houdbaar mits koel en donker bewaard.....als het niet goed meer is zie je schimmel verschijnen maar ook de smaak kan bedorven smaken.... En als je de potten openmaakt zijn ze ook maar zeer beperkt houdbaar en moet je ze in de koelkast bewaren, meestal nog 10 tot 14 dagen in een goede koelkast.... Ik raad altijd aan om dit soort jams in kleine hoeveelheden te maken, te wecken na het vullen of in kleine porties in te vrieznen. Maar anderen kunnen andere ervaringen hebben ) MVG Danuta
  13. Danuta

    Knoflook zaaien?

    Ha....de aanhouder wint: http://www.ebay.de/itm/Knoblauch-Samen-Brutzwiebeln-ca-30-Samen-Bio-Pflanzen-Vampierschutz-/271262324975?pt=S%C3%A4mereien_Zwiebeln&hash=item3f287e98ef En nog eentje: http://www.ebay.de/itm/50-Brutzwiebeln-Samen-russischer-Knoblauch-Brutzwiebel-Zwiebel-/281157623084 MVG Danuta
  14. Danuta

    Knoflook zaaien?

    @ Bit, bulb is de gehele bol, alleen van de olifant krijg je 12 tenen. Ik had gewoon gedacht dat ze daar (aangezien er seed stond) de bol bedoelde die de bloeivorm is en dat je gewoon zo een bloeihoofd kreeg (met de zaden er in) Naja, duidelijk nu dus dat ze gewoon knoflookbollen bedoelen, grom...nog steeds geen zaad gevonden trouwens...best irritant eigenlijk........ MVG Danuta
  15. Danuta

    Knoflook zaaien?

    Grom, vergeet ik de url........ http://garlicseed.blogspot.co.at/p/growing-garlic-from-true-seed.html Tijd voor bed, als ik daar tijd voor had MVG Danuta
×
×
  • Nieuwe aanmaken...