Ga naar inhoud

_lotte_

Members
  • Aantal items

    52
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Oost-Vlaanderen
  1. Als ik tussen de tomaten heb gewerkt, spoel ik mijn armen tussendoor. Ook vermijden bij plakkerig of zweterig weer... zweten maakt het nog erger. Ik neem sowieso al allergiemedicatie. Met lange mouwen werken vind ik helemaal niet aangenaam dus... Bah die processierups klinkt niet aangenaam
  2. Ik heb het ook wel van courgette-, sperziebonen- en tomatenblad... dus niet van rupsen. Vooral irritatie aan de voorarm, polsen en vingers ik heb sowieso wel last van allergische reacties aan vanalles en nog wat
  3. Ik heb het nooit geproefd... ik denk altijd dat dit op zuurkool zal lijken en ik ben geen fan Of lijkt het helemaal niet op zuurkool?
  4. Ook lekker op de barbecue, dan wel niet volledig in folie draaien
  5. Je kan je pompoen wel tegen een rek laten aangroeien maar dan kies je toch beter een pompoen die kleinere vruchten draagt. Dus geen megapompoenen van 7 kg
  6. Kijk hier eens tussen https://www.tuinadvies.be/tuinwinkel/categorie/serres-en-tuinhuizen/serres/serrebenodigdheden
  7. Koud roken inderdaad! Gaat heel makkelijk met zo'n koudrookding (Google op cold smoke generator of CSG) en een bbq In feite volstaat een afgesloten ruimte zoals een kartonnen doos maar er moet toch wel wat ventilatie zijn om de rook te kunnen laten ontsnappen. Vandaar wel het makkelijkst in een bbq met een deksel... Dan kan je in de winter ook zalm roken bijvoorbeeld (je wilt daarna niets anders meer)
  8. Ik marineer niet, enkel wat plantaardige olie en goed kruiden en het rooster op! Dus als je niet veel tijd hebt, lukt het ook Die vadouvan klinkt lekker! Ga ik eens bekijken over de grens!
  9. Oh ja en gegrilde sla is hier een topfavoriet Recept is hier met een sausje en haloumi maar het kan net zo goed zonder hoor: https://mrssimplelifeblog.wordpress.com/2017/07/01/dagje-bbqen-op-verplaatsing-met-recept/ Als je het nog nooit hebt gegeten, zeker eens proberen, het krijgt net wat meer andijvie-achtste smaak
  10. Misschien kan je hier ook een kijkje nemen: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?board=47.0 Bijna alle groentes worden lekkerder na een behandeling boven houtskool! Je kan ook altijd groentes tussen de houtskool leggen (zelfs zonder aluminiumfolie), daarna pel je de buitenste laag gewoon af (bijv. Venkel, ui, aubergine...) Wat me ook erg mekker lijkt is bloemkool met harissa, heb het zelf nog niet geprobeerd maar het staat op mijn lijstje. Hier een filmpje:
  11. Vorige week: allerlei kolen Deze week: 2 variëteiten cosmos en courgettes in de serre. wortels en radijs in vollegrond. Hopelijk wordt het vandaag nog droog want wil graag mijn aardappels poten...
  12. Voor de volledigheid wil ik wel even melden dat mijn rekje na 2 seizoenen vorig jaar is ingestort, hierbij is helaas een pompoen overleden Dit jaar ga ik voor een steviger constructie want ik vind het wel een gemak om de pompoenen te doen klimmen bij beperkte ruimte Ik hou jullie op de hoogte!
  13. Ik zal ze dit jaar ook voor het eerst gebruiken, lijkt me wel makkelijk voor de bonen... Ben eens benieuwd. Op het eerste gezicht leken ze wat minder stevig dan ik had gedacht
  14. En waarom geen "gewone" pastrami? De kruiding zal vast anders zijn dan de Turkse variant. op het bbqgenootschap staan er voorbeelden genoeg. Zelf heb ik er geen ervaring mee. Ik experimenteer wat vaker met varkensvlees want een stukje buikspek kost een pak minder dan rundvlees. Op dit forum kunnen ze je vast ook verder helpen: http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php Succes!
  15. Prachtige bramenoogst!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...