Ga naar inhoud

zaaizee

Members
  • Aantal items

    389
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    zeeland

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. zaaizee

    Oogst stokbonen

    O jeee ik voel hem aankomen ik dacht altijd dat je de jonge boontjes moet plukken omdat de plant dan beter gaat groeien, meer boontjes/peultjes zal gaan ontwikkelen. Dus pluk ik braaf dat hele jonge grut, geen boontje blijft hangen, want ik wil nog meer natuurlijk! Bedacht me gisteren tijdens het speuren tussen de bladeren; daarom zijn boontjes zo duur en waarom knipt men niet gelijk al die bloemen er uit?! Nu weet ik het. Je moet die boontjes/peultjes iets langer aan de plant laten hangen en dan niet op de grond gooien zoals ik doe, maar koken en in je mond stoppen oooooo Dat maakt het stukken makkelijker, ik dacht al!! Wat een heerlijke blooper is dit. Eerste jaar bonen, robo met succes dat wel, bedankt
  2. zaaizee

    Oogst stokbonen

    Vraagje Weknow: mijn stokbonen gaan goed en ik pluk braaf de jonge peultjes .. hoelang moet ik eigenlijk doorgaan met dat plukken van jonge peultjes? Want zo kan ik nog wel ff doorgaan natuurlijk en heb ik aan het eind van het seizoen geen boontje gegeten
  3. Hey! Leuke foto en tof dat je wat van je laat horen; zou ik ook eens moeten doen Top dat het goed gaat op je tuin! Ook leuk om te weten dat je graag schrijft met penvriendinnen, echt retro cool! Veel succes verder
  4. Ik las je bericht vanochtend en ging later de tuin in, hier ook opeens... heel interessant. Ze vlogen op van de palmkool en de eeuwigmoes en de sla-mix (met koolsoorten: rucola, mosterd ed)
  5. Is deze documentaire over Roundup al voorbij gekomen? De wereld volgens Monsanto (vlaams/nederlands ondertiteld) Gruwelijk. Kleine beetjes gebruiken? Vergeet het maar...
  6. Ik vind het moeilijk om slakken te doden. Vooral die kleintjes zijn zo schattig. Ik pak een emmer en vul die met zoutwater uit de haven. Alle slakken gaan in het zoute water. Bovenop de emmer zet ik een andere emmer, zo kruipen ze niet uit het water naar het licht. Werkt als een speer! Slakken blijven goed zinken. Emmer leeg kiepen in de haven; hebben de vissen en de krabben er ook iets aan
  7. zaaizee

    Wat is dit?

    In de kas zeker! Het wordt wel een grote plant. Mocht je in de toekomst niet weten hoe een plant ed. heet, kan je je vraag beter in dit topic stellen. Heel handig, succes! identificatie-wat-voor-plant-struik-boom-is-dit-t5695.html
  8. zaaizee

    Wat is dit?

    Aubergine? Denk het wel
  9. Ik wilde net mijn commentaar weghalen.. Ik ben wat off topic, denk ik. Mijn recept klopt. De bitterzout was bijna op, vandaar 1/4 blabla. Het ging mij er om dat jij de bitterzout verwarmd. Dat is nieuw voor mij! Ik zal mijn vraag ergens anders stellen, of ach laat maar, denk dat ik het al weet..
  10. zaaizee

    In de bonen

    Denk het wel https://nl.wikipedia.org/wiki/Kievitsboon Hoewel? Het is wikipedia o kijk http://www.dekooktips.com/warenkennis/peulvru/peulboon.htm "(Italiaanse) Borlotti bonen (in Amerika heten deze bonen Cranberrybeans) zijn crème met rode vlekken. Ze lijken zo erg op kievietsbonen (pinto beans) dat ze er - in de levensmiddelenhandel en ook door zaadleveranciers - vaak mee verwisseld worden. Borlotti bonen zijn zowel in blik**** als droog **** te koop."
  11. OEF Erny! Mijn recept is heel anders dan die van jouw Ik dacht dat ik vorig seizoen mijn huiswerk had gedaan, hier en op het chilipeperforum en hoog en droog zit! Ik heb "mijn recept" vorig jaar uitgeprobeerd met succes op de tomaten en peper planten (later gaf ik het aan alle planten). Dus heb ik vandaag weer nieuw noekepoekensap aangemaakt natuurlijk maar nu begin ik te twijfelen Mijn recept is 1/4 liter bitterzout + 3/8 liter water of koffie (ik heb vorig jaar water gebruikt) Schudden tot het bitterzout opgelost is! + 1/4 liter bier + 1/8 liter ammonia. Past in een 2 liter fles. Ik wilde dit jaar slim zijn door eerst het bitterzout met water op te lossen. Gelukt! Dan schuimt het niet Tja maar wat nu te doen, zal ik nieuwe aanmaken? Ik heb geen zin om alles weer te lezen. Ik laat het maar zo, of denken jullie hier anders over? #bitterzout @Mat Ik ga dit jaar ook voor het eerst ab inzetten zeer gelukkig, spannend, reuze benieuwd
  12. Ik ga voor de citroen met olijfolie. Lijnzaadolie lijkt me ook wel wat. Als iemand het recept weet, qua verhouding terpentine, graag. Houtolie van de aldi klinkt lekker snel maar voelt niet betrouwbaar. Bedankt voor de tips!
  13. Wil het ook graag weten MartinH; mijn bakken zijn niet van grenen maar van vurenhout
  14. Ik ga van steigerplanken (grenen) nieuwe moestuin-bakken maken. Dit keer gaan ze op het dak staan met veel zon en wind. Daarom wil ik de houdbaarheid van het hout verlengen. Hoe kan ik dat het beste aanpakken, en met wat? Balkontuinder schreef hier iets interessants over: Zijn er nog andere manieren om dit te doen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...