Ga naar inhoud

Anna3

Members
  • Aantal items

    1514
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Achterhoek

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. @Jorieke123 Mijn foodprocessor maakt het ook niet zo fijn. Ik maal vaak half amandelen en half geschaafde amandelen of geschaafde amandelen en de rest amandelmeel. Met alleen amandelmeel vind ik het te fijn, dan lijkt het ook net van dat goedkope 'spijs' met een groot deel bonenmeel. Als het alsnog te fijn is doen ik grovere suiker
  2. Palmkool, spruitjes en zoete aardappel uit de oven, met yoghurt-tahine dressing. Chips van palmkool, jammm Echt supersimpel, vierkante stukjes palmkool snijden, zonder dikke nerf, dun laagje olie erop, zout en evt kruiden als komijn erop, 10 min in de oven op 200 graden.
  3. Gisteren gekeken hoe de complete oogst van pastinaak en wortel alleen nog uit uitgeholde buitenkantjes bestaat. Van de buitenkant leek het nog heel wat, nog blad en schouders van de groente te zien. Als je er aan eentje trok, alleen een lege huls.. Welk beest doet dit zo netjes? Vandaag toch maar de laatste rijen aardappels uit de grond gehaald. Oh en een poging gedaan om knoflook te poten (ja heel laat), maar toen het bed eindelijk vrij was van aardappels en er een krui compost naast stond begon het keihard te regenen. Morgen weer een poging.
  4. Pompoensoep en aardappel-knolselderijpuree met geroosterde wortel en pastinaak.
  5. Dit is onze basisgranola: - 1250g havervlokken (bio van de Zuidmolen zijn lekker stevige vlokken, niet van dat flinterdunne grut wat niet echt knapperig wil worden) - mengen met zoveel zonnebloempitten en pompoenpitten dat het er qua verhouding goed uitziet (200 gram ofzo?) - 250ml water of appelsap er goed door roeren/scheppen (met wat vocht erin krijg je niet zoveel stank, wat anders komt door het 'stof/gruis' van de vlokken denk ik) - optioneel: 7,5 el olie, 15 el honing, snuf zout toevoegen (doe ik allemaal meestal niet) In een niet al te dikke laag op een bakplaat uitspreiden, meerdere platen is nog beter. Bakpapier en invetten niet nodig. Bak op 180 graden (hete lucht) een minuut of 20-25, elke 8-10 minuten even omscheppen. Als dit klaar is kun je noten roosteren. Wij doen dit apart, omdat de oven al vol staat met havervlokken, en omdat we de geroosterde noten apart van de 'granola' bewaren. Wanneer we yoghurt eten doen we er basisgranola in en daarbij uit losse potten 'extra's' waar we dan zin in hebben of wat past bij het fruit dat we erbij eten. Meestal een paar geroosterde noten (amandelen, walnoot, pecan), soms wat geraspte kokos of geroosterde kokosvlokken of geroosterde boekweit, rozijnen etc.
  6. Heerlijke maaltje uit eigen tuin en straat: friet met een prutje van bosui, wit uitje en het groen, de laatste paprika, en panir.
  7. Bieten, knolselderij, bosuitjes en de laatste paprika uit de kas geoogst. Best wat grote bladrozetten verwijderd van een zich sterk vermeerderend kruidje. @henkg, knolselderijplantjes kwamen van jou Diegene die we in het kleibed gezet hebben zijn mooi van formaat, die in zandgrond met een dikke laag compost en wat klei in het plantgat zijn tennisbalformaat gebleven. Moet zeggen dat ik ze verder ook niet echt water heb gegeven, dus eigenlijk hebben ze het dan best ok gedaan.
  8. Ook al heb ik zandgrond, ik ben ook nog aan het wachten met planten in de volle grond tot het wat minder nat wordt. Na dit weekend lijkt het beter te worden. In pot zou nu wel moeten kunnen, als je zorgt voor goede afwatering zoals Patrijs aangeeft.
  9. Van de week: Aardappeltjes uit de oven met salade van spitskool en wortel en een veldoshamburger. Parelgort met koriandersaus en geroosterde zoete aardappel, pompoen, ui en de laatste minicourgette. Vandaag: Curry van zoete aardappel en veldkip, met rijst en naan.
  10. Dank voor het aanbod Arja, maar ik heb gelukkig ook nog wat goede.
  11. @speets, probeer eens te verhitten tot 84-86 graden. Terugkoelen tot 40 graden voor je er ent/oude yoghurt bij doet, sommige yoghurtbacterieculturen houden wel van warm maar niet te warm. Wat meer ent/oude yoghurt (na een dag of 4-5 begint de activiteit af te nemen) gebruiken kan ook nog werken, of gebruik eens een andere (biologische) yoghurt om te enten. Ca 4-5 uur op 40 graden houden, daarna in de koelkast zetten. Afhankelijk van hoeveel liter je maakt is het na een nacht of nog wat langer in de koelkast goed gekoeld en stevig geworden. Zodra je gaat roeren/scheppen komt er wei vrij en wordt de yoghurt dunner. O, en wat de inductiestand betreft. Ligt aan je inductieplaat (die van mijn schoonouders is echt heeeeel traag, heeft niet genoeg power ofzo), de pannen die je gebruikt en de hoeveelheid melk maakt ook wel uit Ik heb 9 standen en met 5L melk in een zware pan (speciaal voor inductie) gebruik ik stand 3-4 als ik in het begin niet steeds roer en anders 5 of 6. Ik heb ook een goedkope hele lichte pan, die doet er echt veel langer over en die zet ik gelijk op stand 6 of meer. Ik haal ook altijd rauwe melk bij de boerderij en maak elke week 5L yoghurt in de Instant Pot (die 'm mooi op 40 graden houdt, en het kost vrijwel geen stroom). Op 5L melk gebruik ik dan zo'n 200ml yoghurt van de vorige keer. Ik heb dat korrelige ook wel eens gehad, misschien had ik toen nog een ander merk entyoghurt. Sommige yoghurt bevat namelijk een soort slijmvormende bacteriƫn waardoor de yoghurt niet zo uit elkaar valt. Sinds ik de van 80-82 naar 84-86 graden verhitten van de melk ben gegaan gaat het eigenlijk altijd goed, terwijl de melk echt niet altijd hetzelfde is (ik maak er ook wekelijks kaas van en daar merk ik de verschillen zeker). @Tanja65 Als je rauwe melk kookt dan heb je de melk in elk geval gepasteuriseerd (kort op 70-80 graden) en misschien zelfs wel gesteriliseerd (en is de melk niet meer rauw). Je bedoelt misschien dat melk van de boerderij niet gestandaardiseerd en gehomogeniseerd is, zoals in de fabriek gebeurt? Daarom krijg je bij melk zo van de boerderij dat er room komt bovendrijven als je de melk even laat staan.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...