Ga naar inhoud

Anna3

Members
  • Aantal items

    1519
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Achterhoek

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Ik bedenk last minute wat ik nog kan maken. Beetje drukke week.. Ik kan sowieso een fles licht bruisend water meenemen waar siroop door kan, dan heb je net dubbelfris maar dan beter denk ik 😉
  2. Dank voor de herinnering Henk! Ik heb de bakken gekocht, dezelfde als jij, maar daar moet ik nog gaatjes in maken. Gelukkig is het schor ook nog niet zover. Ik heel benieuwd wat het groeimedium van @Frans dit keer is. Wil je daar nog wat over vertellen? Ik ga denk ik iets met klei doen, maar twijfel nog over de verhouding en of ik het met zand of potgrond of allebei ga mengen..
  3. Ik maak elke week 5L yoghurt en de laatste maanden is de melk zo vet dat ik er heel wat room afschep. Alles netjes opgespaard in de vriezer om er boter mee te maken, maar dan moet je er wel aan denken de boel op tijd te ontdooien.. De potten om room in te verzamelen raken op dus de voorlaatste 2x de room gepasteuriseerd en in de koelkast bewaard. De room die ik gisteren afschepte heb ik rauw gelaten en dat samen met de room uit de koelkast gemengd met een paar lepels aangezuurde melk van het zure room maken. Halve dag op het aanrecht laten staan (10-15 graden) en daarna in de koelkast gezet. Denk dat het iets van 1,7L room was. Vanavond op laten warmen tot 16 graden en in de mixer gedaan. En, het is zowaar boter geworden. Netjes gewassen met lauw tot koud water. Doen jullie er een beetje zout in om er nog meer water uit te krijgen? Dus niet dat het echt zout gaat smaken.
  4. Ik heb nog ongesnoeide vlinderstruiken. Heb wit, roze/fuchsia, geel en paars, maar weet niet precies welke welke is. Denk dat paars in de minderheid is. Ik zal wat takjes in een potje doen. Moet dat alleen het nieuwe groen zijn of juist de houtige takken? Heb ze zelf alleen in de zomer gestekt op water, vandaar.
  5. Ik heb die cd60 vorig jaar voor het eerst gebruikt, het zijn erg stevige fijne zaaitrays. Goede kwaliteit. Zat te twijfelen om er meer te kopen, maar ik heb me nog in kunnen houden Voornaamste reden om deze tray te gebruiken en geen p7 e.d. is dat je hier veel minder potgrond voor nodig hebt. Het is wel aan te raden om potgrond te zeven bij dit formaat tray. Edit: ik verplant de meeste dingen meteen vanuit de zaaitrays naar de volle grond en heb zo dus echt veel minder potgrond (turf!) nodig.
  6. @Jorieke123 Mijn foodprocessor maakt het ook niet zo fijn. Ik maal vaak half amandelen en half geschaafde amandelen of geschaafde amandelen en de rest amandelmeel. Met alleen amandelmeel vind ik het te fijn, dan lijkt het ook net van dat goedkope 'spijs' met een groot deel bonenmeel. Als het alsnog te fijn is doen ik grovere suiker
  7. Palmkool, spruitjes en zoete aardappel uit de oven, met yoghurt-tahine dressing. Chips van palmkool, jammm Echt supersimpel, vierkante stukjes palmkool snijden, zonder dikke nerf, dun laagje olie erop, zout en evt kruiden als komijn erop, 10 min in de oven op 200 graden.
  8. Gisteren gekeken hoe de complete oogst van pastinaak en wortel alleen nog uit uitgeholde buitenkantjes bestaat. Van de buitenkant leek het nog heel wat, nog blad en schouders van de groente te zien. Als je er aan eentje trok, alleen een lege huls.. Welk beest doet dit zo netjes? Vandaag toch maar de laatste rijen aardappels uit de grond gehaald. Oh en een poging gedaan om knoflook te poten (ja heel laat), maar toen het bed eindelijk vrij was van aardappels en er een krui compost naast stond begon het keihard te regenen. Morgen weer een poging.
  9. Pompoensoep en aardappel-knolselderijpuree met geroosterde wortel en pastinaak.
  10. Dit is onze basisgranola: - 1250g havervlokken (bio van de Zuidmolen zijn lekker stevige vlokken, niet van dat flinterdunne grut wat niet echt knapperig wil worden) - mengen met zoveel zonnebloempitten en pompoenpitten dat het er qua verhouding goed uitziet (200 gram ofzo?) - 250ml water of appelsap er goed door roeren/scheppen (met wat vocht erin krijg je niet zoveel stank, wat anders komt door het 'stof/gruis' van de vlokken denk ik) - optioneel: 7,5 el olie, 15 el honing, snuf zout toevoegen (doe ik allemaal meestal niet) In een niet al te dikke laag op een bakplaat uitspreiden, meerdere platen is nog beter. Bakpapier en invetten niet nodig. Bak op 180 graden (hete lucht) een minuut of 20-25, elke 8-10 minuten even omscheppen. Als dit klaar is kun je noten roosteren. Wij doen dit apart, omdat de oven al vol staat met havervlokken, en omdat we de geroosterde noten apart van de 'granola' bewaren. Wanneer we yoghurt eten doen we er basisgranola in en daarbij uit losse potten 'extra's' waar we dan zin in hebben of wat past bij het fruit dat we erbij eten. Meestal een paar geroosterde noten (amandelen, walnoot, pecan), soms wat geraspte kokos of geroosterde kokosvlokken of geroosterde boekweit, rozijnen etc.
  11. Heerlijke maaltje uit eigen tuin en straat: friet met een prutje van bosui, wit uitje en het groen, de laatste paprika, en panir.
  12. Bieten, knolselderij, bosuitjes en de laatste paprika uit de kas geoogst. Best wat grote bladrozetten verwijderd van een zich sterk vermeerderend kruidje. @henkg, knolselderijplantjes kwamen van jou Diegene die we in het kleibed gezet hebben zijn mooi van formaat, die in zandgrond met een dikke laag compost en wat klei in het plantgat zijn tennisbalformaat gebleven. Moet zeggen dat ik ze verder ook niet echt water heb gegeven, dus eigenlijk hebben ze het dan best ok gedaan.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...