Ga naar inhoud

Yosha

Members
  • Aantal items

    214
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Randstad
  1. Bedoel je het hoekje naast de tegels aan de waterlijn waar die geraniums staan? En dat je er nog overheen wilt kunnen kijken? Je hebt al hortensia's maar een pluimhortensia op stam is misschien ook leuk. Zoiets? Ik weet niet of ze bij je andere hortensia's passen? En het is meer een struik dan een boom, maar misschien ook het overwegen waard.
  2. Het lijkt erg op wat ik met mijn waterkefir had, een soort gist schijf achtig ding. Ik weet niet hoe het heet, en ik weet ook niet of je de peertjes nog kunt eten. Als het een gist is kan de druk in de potten zijn toegenomen, dat is ook handig om te weten...
  3. Dat doet me aan de rammenas denken die ik vorige jaar had gezaaid (dacht dat het radijsjes waren), die was ook te heet om te eten. In ieder geval zijn de recepten die ik er voor kreeg vast ook geschikt voor je radijsjes: hoe-rammenas-te-verwerken-zodat-ze-minder-heet-is-t18544.html
  4. Wat jammer. Misschien smaken ze wat beter als ze jonger zijn?
  5. Ja er zijn veel mosterdbladen, en dan dus ook mosterdbladen die knollen vormen En dan kom ik zowel mizuna als tatsoi tegen als Brassica rapa ondersoort, mizuna was ik eerder al tegen gekomen als Brassica juncea en tatsoi ook, en nu zelfs als Brassica narinosa.
  6. Nou, als er zelfs eetbare knollen aan komen is het een nog aantrekkelijker gewas dan ik dacht. Ik zag op een gegeven moment ook door de bomen het bos niet meer vanwege de namen. Er zijn een paar ondersoorten, en dan zijn er tig cultivars. En namen lijken door elkaar te worden gebruikt. Kwam ook artikelen tegen waarin de B. juncea zelfs "tuber mustard" werd genoemd. Als ik de knolvormende wil kijk ik wel naar welke er bij jullie knollen opleveren En als ze al zo lang staan bij jou, Angela, schiet deze variant blijkbaar ook niet zo snel door? B. rapa is toch geen mosterdblad Raquette?
  7. Hm bedoel je dat tweede plaatje uit mijn post? Heb nog eens gezocht en die bron is inderdaad een beetje dubieus, die heb ik niet kunnen dubbel checken, had daar misschien beter een ander voorbeeldplaatje voor kunnen plaatsen (de andere 2 wel dubbel gechecked). De Brassica juncea die wordt ingelegd is van wat ik er van kan vinden de Brassica juncea tatsai versie (vrij knobbelig). Hoe zien de wortels van jouw mosterdblad variant er uit Angela? Je planten staan er mooi bij trouwens. Hier heb ik verschillende bladmosterds (helaas weet ik niet exact welke), maar die waren vorig jaar al doorgeschoten voordat ze echt groot waren.
  8. De grotere planten had ik al gerooid voor de winter en heb nu alleen kleine plantjes dus heb het zelf nog niet kunnen bekijken. Maar wanneer ik op mustard greens roots zoek kom ik wel plaatjes met verdikte wortels tegen. En kom ik tegen dat dit de planten zijn die de mosterd zaadjes leveren (wist ik ook niet, ik dacht dat het vanwege de smaak zo genoemd werd). Op mustard roots zoeken leverde zelfs recepten op. Sommige afbeeldingen laten wel een bepaalde variant zien, meer mizuna-achtig. Bijvoorbeeld http://www.specialtyproduce.com/produce/Mustard_Roots_10024.php Maar echt heel erg lijkt het nou ook weer niet op jouw wortels, maar misschien omdat jouw planten al zo oud zijn? Ze kunnen natuurlijk ook iets anders hebben dan knolvoet. Oh kijk, deze vorm lijkt er alvast meer op http://www.vietworldkitchen.com/blog/2013/03/zha-cai-sichuan-preserved-mustard-tuber.html
  9. Oh dat is een goeie van die reuzenbonen! Die vind ik erg lekker De aanbieding van Aldi was deze zaterdag (vandaag), omdat ik niet graag zaterdag overdag boodschappen doe verwachtte ik niet dat ze nog boompjes hadden. Bovendien wil ik het liefst dat ze iets hoger kunnen groeien (dat ze nog niet op deze hoogte getopt zijn zeg maar, al zijn ze natuurlijk wel op laagstam geent en wil ik niet hele hoge bomen). Toch nog even gekeken om 18u... en er waren er nog wat, waaronder 2 zoete kersen. 1 was niet getopt en de ander had een dikke tak praktisch parallel aan de hoofdtak, die zou ik hopelijk als hoofdtak kunnen laten groeien (de parallele tak was niet getopt ) Even opzoeken hoe ik dit ga aanpakken. Het zijn een Hedelfinger en een Kordia. Blij dus!
  10. Het lijkt ook best op watermunt. Die bloeit met meer bolvormige aren dan langwerpige, misschien heb je het vorig jaar zien bloeien?
  11. Voor de tomaten doe ik dat ook dit jaar (beginnend met 1/2 vol potje). Voorzaaien in trays heb ik dit jaar niet gedaan, maar ik kleine potjes met 2 of 3 zaadjes. Die vul ik bij ongeveer wanneer de tweede set echte blaadjes groeien (en 1 zaailing blijft over) . Ik hoef ze dan maar 1x te verpotten voor ze op hun definitieve plek komen. Die keuze is meer gebaseerd op minder werk voor mij, het kost iets meer ruimte (heel veel voorzaaien van verschillende planten doe ik dit jaar niet), maar scheelt voor mij best wat werk (ik heb vrij weinig energie). Vorig jaar heb ik voorgezaaid in trays en daarna 1x verpot naar een klein potje, dat was uiteindelijk niet genoeg en nog een keertje verpotten was beter geweest. Dus nu met ongeveer evenveel werk voor mij toch naar een groter potje toe werken. Hopelijk is het verschil straks duidelijk. Oja een potje werkt hier alvast beter kwa vochtig houden en water geven, zaaitrays drogen wat sneller uit.
  12. Yosha

    Winterzaaien

    De spinazie en winterpostelein beginnen nu een beetje te groeien. Voor mij een teken dat voor oogst 3 maanden later zaaien ongeveer net zo goed zou werken (of juist eerder, maargoed, het ging er om dat ik iets wilde zien opkomen). De mizuna (een mosterdblad) groeit ietsjes en de rucola nog niet. Voor de oogst hoef je het natuurlijk niet te doen. Of ik het volgend jaar nog een keer doe? Waarschijnlijk niet, te veel gestress of je moet gaan afdekken e.d. Ik denk dat ik liever herfstzaai.
  13. Yosha

    Moestuinhanden :-(

    Voor de mensen die heel erg droge handen hebben en het met alleen vet niet redden: ze hebben vaak ook iets vochtinbrengends (hydraterends) nodig. Vandaar dus dat ik eerst een handcreme of dagcreme gebruik en na een paar minuten intrekken er pas vet overheen smeer. Je kunt het allicht proberen.
  14. Een paar tuinboontjes gelegd, zo in de grond. Andere jaren zaaide ik voor, eens zien of het lukt (ik las dat ze vaak aan- of opgevreten worden als ze nog klein zijn). Verder rucola en mizuna kleine plantjes op een betere plek gezet.
  15. Mijn katten zitten ook het liefst waar ik aan het graven ben. Eentje graaft ook gewoon mee, en ook voor de lol. Maar dan liggen mijn zaadjes overal. En ik wil zeker geen drollen in de moestuin! Plassen ook niet trouwens. Ze hebben de hele rest van de tuin om het te doen (en de kattenbak, ze mogen bij mij niet de hele dag naar buiten en al helemaal niet 's nachts), maar niet tussen mijn eten. Zaailingen worden ook gewoon geplet en losgewoeld. Hier leg ik er gaas overheen. Stokken en stokjes gebruik ik heel soms, maar ik vind ze niet zo goed werken. Van dat dunne gaas, een net zeg maar, over je planten leggen kan ook, maar ze kunnen zich daar soms nog tussen wurmen. Als het om je eigen katten gaat kun je ook een hoekje maken met losse bladeren, vinden ze ook leuk. Dan doen ze het hopelijk alleen nog daar, en weet je tenminste waar het ligt. En dan eens in de zoveel tijd wegscheppen. Als het maar een beetje rul is, dan zitten ze er graag. Ter verduidelijking: dat pentanet ligt gewoon op de grond, ik bedoel dus niet een hekwerk of kooi ofzo, gewoon een los stuk over je zaaisels en zaailingen heen, de planten kunnen er gewoon tussendoor groeien. Het gaat ook jaren mee.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...