Ga naar inhoud

iwan500

Members
  • Aantal items

    256
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Lelystad
  • Beroep
    Stage bij Intratuin,eigen volkstuinen,4fusion vrijwilligerstuin,school

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Je kan het enthout al verzamelen en in koeling opslaan. Het enten zelf doe je eind april/begin mei. Anders droogt het hout uit of vriest het stuk.
  2. Als je in de herfst oogst krijgt dan is het een herfstframboos ja. als je in de zomer juni-juli frambozen krijgt dan is het een zomerframboos Je hebt al plantjes met groene stekken toch? als die dit jaar vrucht geven dan is het een zomerframboos als je groene stekken dit jaar de grond uitkwamen en frambozen geven dan is het een herfstframboos. Dit zijn twee manieren om het uittevinden. Als je toch nog onzeker bent of het een herfstframboos of zomerframboos is noem dan maar het ras op. bijv. fallgold en autumm bliss zijn herfstframbozen en glen ample en tulameen zijn zomerframbozen.
  3. Die gloed hoort zo maar de broccoli is nog niet klaar om geoogst te worden. daarom ziet ie er nog een beetje vreemd uit.
  4. Nog een tip, bewater de bladeren niet bij het water geven alleen de grond. Tomaten Haaten water op hun bladeren maar ze zuipen als een malle uit de grond.
  5. Een tip is de tomaat wat calcium geven dit voorkomt neusrot. Dit kan in de vorm van gebroken eierschilletjes of bemesting.
  6. Voor de aardbeien kan je ook gewoon kratten gebruiken. Je hebt 2 type frambozen zomer en herfst. de zomer framboos groeit op tweejarig hout dat betekent dat je het eerste jaar niks krijgt en tweede jaar oogst. maar het derde jaar ook oogst want de nieuwe scheuten van het tweede jaar hebben ook een jaar nodig, Bij een zomerframboos snoei je alleen de takken weg waar vruchten aan hebben gehangen. Bij een herfstframboos geven je scheuten in het eerste jaar vrucht die haal je er dan ook af na de oogst. maar je kan ze ook half terugsnoeien en nog een oogst krijgen maar dit geeft wel meer kans op ziekten! Dus na de oogst snoei je herfstframbozen maar soms zijn er ook uitloppers die geen vrucht hebben gedragen als je die laat staan. Krijg je ook een tweede oogst. zomersnoei De zomersnoei is niet niet verplicht maar kan helpen als je last hebt van ziekten. Hierbij dun je de stekken die te dicht bij elkaar zijn 2 cm en laat je de rest staan hierdoor voorkom je ziekten. ook moet je zieke takken en dode takken van vorig jaar (die dus nog geen blaadjes hebben terwijl de andere takken dat wel hebben.) wegsnoeien. SUCCES!!
  7. hoho mesten tot het blad? dan doe je wel heel veel 1 of 2 handjes gaan al ver genoeg.
  8. die bovenste tomaat is gewoon een zwak blaadje. De onderste twee bladeren van een tomaat verkleuren vaak. Als het niet de onderste zijn dan mag je ze wat mest geven. Dat op die courgette is normaal dat is het patroon. Op die paprika is het enigste wat nou eigenlijk iets is dat is een Bladmineerder. Ik weet niet echt van een manier om dat biologisch te bestijden behalfve het eraf plukken.
  9. Wat vermoed je dan dat het probleem is? overbemesting?
  10. ja dat weet ik bit maar ik heb geen zin om overal elk detail te zeggen. In mijn oorspronkelijke bericht stond er ook dat het een teveel aan water kon zijn. maar ik vond dat stuk overbodig want het is telkens warm weer geweest.
  11. Dit is geen insect. Het zijn kleefkruid zaden! Kan geen kwaad zorgt alleen voor onkruid. Je kan het proberen ze eraf te plukken maar wees voorzichtig.
  12. Ze zien er geroosterd uit. Even in de schaduw zetten en veel water geven. Niet bemesten of besproeien meer!
  13. Ik ga het proberen! Klinkt lekker en ik heb 20 bollen ong. Denk alleen niet dat ik die dag dan ergens heenga want het is een stinkbom
  14. Zorg ervoor dat u de gans bang maakt dit kan door luide geluiden (toeters) Maar als u al het riet of onkruid bij het water weghaald dan voelt hij zich daar niet veilig. U zou ook de gans met een handdoek kunnen vangen maar dit moet je wel met meerdere mensen doen. Het lijkt me alleen niet slim want gansen kunnen ziektes overbrengen.
  15. De bedoeling is om kiwibessen in een correndom te groeien. Hiervoor kun je een hoofdtak selecteren en dan 2 of 4 gesteltakken. dan groei je de plant in een T of H vorm. elke jaar snoei je de takjes op de gesteltakken terug tot 2 knoppen. ook kun je de plant wilderig op een heg laten groeien alleen dat is wat minder voor productie/structuur/ziekteresistentie. Je moet kiwibessen snoeien waneer ze in winterrust zijn eigenlijk (ze gaan bloeden) maar ik denk dat dat nu niet veel kwaad kan. Dus u selecteert bijvoorbeeld 1 hooftak en groeit daaraan 2 gesteltakken, maar U kan ook alleen gesteltakken groeien. Dit is alleen minder goed in het langertermijn.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...